Zoeken

De 8 Beste Matrassen van 180x200cm van 2024

Het aanschaffen van een 180×200 matras is een belangrijke  keuze. Wij durven te stellen dat het matras je belangrijkste slaapartikel is. Iedereen slaapt anders en het nieuwe  matras moet dan ook perfect passen bij jouw slaapstijl. Zo haal je het meeste uit je nachtrust en sta je fris en uitgerust op. Maar hoe vind je het perfecte 180 x 200 matras tussen al die verschillende maten, soorten, materialen en prijzen? We helpen je graag die match te vinden.

Beste 180×200 matrassen overzicht

Direct zien  wat de beste 180x 200 matrassen zijn? Hieronder een overzicht. Ook vind je in dit blog alle informatie, uitgebreide analyse en voor- en nadelen per 180 bij 200 matras.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste keuze pocketvering matras Check Prijs
Meest luxueuze keuze Check Prijs
Hoogste Draagkracht Check Prijs
Beste duurzame matras Check Prijs
Best omdraaibare matras Check Prijs
Beste matras voor boxspring Check Prijs
Beste orthopedische matras stevig Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van het juiste 180 x 200 matras volgens de wetenschap

Hoewel we een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het verbazingwekkend hoe we omgaan met de keuze van een nieuw matras.

Volgens statistieken vindt  ruim 92 procent van de mensen dat een comfortabel matras de sleutel is tot een goede nachtrust. Toch wijst onderzoek uitg dat meer dan de helft van deze 92 procent niet precies weet waar ze op moet letten bij het kiezen  van een goed matras. Terwijl  de juiste keuze zo veel voordelen met zich meebrengt:1

 • Correcte uitlijning van de wervelkolom

Jouw 180 bij 200 matras moet elk deel van het lichaam gelijkmatig ondersteunen, anders  wordt je onderrug niet voldoende ondersteund. Dat betekent dat je wervelkolom niet in een neutrale positie staat. Deze onjuiste uitlijning van de wervelkolom kan na verloop van tijd l veel problemen veroorzaken, zoals chronische pijn. Als je niet de juiste ondersteuning krijgt,  is je matras waarschijnlijk te zacht. Verende matrassen kunnen ervoor zorgen dat het gewicht te zwaar op de schouders en heupen rust, wat leidt tot spierspanning in de lumbale regio (de onderrug) die niet wordt ondersteund.

 •  Voorkomt pijn

Heb  je steeds last van rug-, of gewrichtspijn?  Grote kans dat je matras de boosdoener is. De juiste uitlijning is namelijk essentieel voor een pijnvrije slaap:  het matras moet je wervelkolom de hele nacht in een rechte lijn houden. Het moet ook drukpunten verlichten en  je slaaphouding ondersteunen, wat pijn helpt voorkomen.

Snurken r ontstaat wanneer de luchtwegen gedeeltelijk worden geblokkeerd tijdens je slaap. Het wordt vaak in verband gebracht met slapen op de rug, maar je matras kan ook de oorzaak zijn. . Als je matras namelijk te veel doorhangt, worden je hoofd en nek niet voldoende ondersteund – hierdoor vernauwt je keel en begint het snurken.  Wil je snurkvrij slapen, kies dan voor een matras met een gemiddelde stevigheid.

 • Stopt het woelen en draaien

Regelmatig woelen heeft een grote invloed op de kwaliteit van je slaap, vooral als je naast je partner slaapt.  Want het omrollen veroorzaakt ‘bewegingsgolven’die door je matras worden overgebracht. Een stevig matras van goede kwaliteit absorbeert deze golven.

 • Vermindert stress

Een goede nachtrust leidt  tot minder stress. Als je slaaptekort hebt, produceert je lichaam meer stresshormonen, wat ook je bloeddruk verhoogt – niet ideaal om je kalm te voelen. Een regelmatige, diepe slaap (ondersteund  door een goed 180×200 matras) helpt om je bloeddruk laag te houden en je te ontspannen.

 • Vermindert allergiesymptomen

De huisstofmijt nestelt zich graag in matrassen. Dit is de belangrijkste oorzaak van allergieën binnenshuis. Een matras met een dichtere structuur ontmoedigt  deze mijten; er is dan minder ruimte voor hen om te leven.

Niet alleen de feiten feitelijke  zijn belangrijk, maar juist hoe je je erbij voelt. We doorspitten de tientallen en soms wel honderden reviews op bol om erachter te komen welke matrassen 180×200 goed zijn en wat het effect is op slaap:

“Heerlijk matras waar ik geweldig op slaap. Aanrader voor mensen die zwaarder zijn en een steviger matras willen hebben.”

Heidy, 30-39 jaar, Veenendaal, over Perfectmatras Koudschuim Matras tot 150 kg 180×200 cm

De 8 Beste matrassen 180×200 onderzocht

Beste keuze pocketvering matras

Slaaploods - Prince de luxe pocketvering matras

Dit dikke matras 180x200 van Slaaploods heeft een pocketvering met 7 comfortzones. Hierdoor biedt het een nauwkeurige ondersteuning. Je kunt kiezen uit gemiddeld (tot 90 kg) en stevig ligcomfort (tot 120 kg). De afritsbarematrashoes is anti-allergisch en anti-huisstofmijt.. Was de hoes op 40 graden om het matras lekker fris te houden.  

Check Prijs op Bol.com
Meest luxueuze keuze

Hibboux - Matras zandloper pocketveer systeem

Hibboux biedt een prachtig 180x200 matras met een gemiddeld ligcomfort. Dankzij het unieke zandloper pocketveersysteem is dit matras geschikt voor alle type slapers en alle gewichten tot 140kg. Ook zorgt dit geavanceerde systeem dat elk lichaamsdeel de perfecte ondersteuning krijgt. Hibboux gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke materialen en biedt maar liefst 365 (!) dagen proefslapen.

Check Prijs op Bol.com
Hoogste Draagkracht

Perfectmatras Koudschuim Matras

4.2

Dit koudschuim matras van Perfectmatras is speciaal ontworpen om optimale ondersteuning te bieden bij een lichaamsgewicht van 100 tot 150 kilo.

Het matras heeft twee lage koudschuim en een kern van pocketveren. Deze combinatie biedt de juiste ondersteuning. We vonden het matras zowel stevig als comfortabel bij het beoogde lichaamsgewicht. Het matras is ideaal voor zij- als rugslapers. Onze lichtere proefslapers vonden het matras te stevig en lagen niet lekker.

Het matras wordt in Nederland ontwikkeld en gemaakt. Ieder matras is volledig handgemaakt en we zijn onder de indruk van de duurzaamheid. Omdat alle matrassen handgemaakt worden, kies je uit meer dan 40 maten. Zo heb je altijd het gewenste formaat, of je nu een eenpersoons- of tweepersoonsbed hebt. Om het matras zit een antibacteriële hoes die afneembaar en wasbaar is.

We raden dit koudschuim matras van Perfectmatras aan als je een lichaamsgewicht tussen 100 en 150 kilo hebt, omdat het dan optimaal ondersteunt. Bij een lager lichaamsgewicht raden we een minder stevig matras aan voor extra comfort.

Voordelen:
 • Speciaal ontworpen voor een lichaamsgewicht van 100-150 kilo
 • Koudschuim biedt drukverlichting en ondersteuning
 • Pocketveren zorgen voor de juiste stevigheid
 • Antibacteriële en wasbare hoes
 • Geschikt voor alle slaapposities
 • Verkrijgbaar in meer dan 40 maten
Nadelen:
 • Te hard voor een lichaamsgewicht onder 100 kilo
 • Slechts 1 jaar fabrieksgarantie
Check Prijs op Bol.com
Beste duurzame matras 180 bij 200

Bedzzzy - Auping pocketvering matras

Dit matras 180 x 200 met pocketvering van Bedzzzy bestaat uit een open 3D-structuur van polyester, waardoor het matras optimaal ventileert. Perfect voor mensen die ‘s nachts meer transpireren. Verder biedt dit medium-harde 180 x 200 matras een hoog slaapcomfort voor zij-,rug-, en buikslapers. Belangrijkste voordeel van dit matras is de duurzaamheid. Het is gemaakt van 100% circulair en recyclebaar materiaal Het matras wordt slaapklaar thuis afgeleverd en de bezorgers nemen je oude matras mee.

Check Prijs op Bol.com
Best omdraaibare matras 180 x 200

Droomidee - Matras 180x200 traagschuim

Met dit matras van Droomidee heb je 2 matrassen in een! Met aan de ene kant koud- en de andere kant traagschuim heb je altijd een matras dat perfect bij jou past. Wil je een keer wat zachter, of juist steviger liggen? Dan hoef je alleen maar het matras om te draaien. Bovendien heeft dit zachte 180 bij 200 matras 7-zone pocketvering en is 100% recyclebaar Je hebt er maar liefst 10 jaar garantie op.

Check Prijs op Bol.com
Beste matras voor boxspring 180x200

Sandman- Boxspring matras koudschuim

Dit exemplaar van Mister Sandman is het perfecte boxspring matras in de maat 180x200. Kies voor stevig, gemiddeld zacht ligcomfort. Dit matras biedt een hoog corrigerend vermogen in elke slaaphouding, ventileert goed en neemt vocht op. Bovendien is het 10 cm dik, waardoor dit het perfecte topdekmatras is voor jouw boxspring. Het matras is gemaakt van zware anti-allergische vezels en heeft een lange levensduur.

Check Prijs op Bol.com
Beste orthopedische matras 180x200 stevig

Ada Sleep - Orthopedisch koudschuim matras

Ada Sleep biedt een stevig matras 180x200 aan met 30 dagen proefslapen. Dit stevige orthopedisch matras is speciaal ontworpen om je lichaam op een specifieke manier te ondersteunen. Het verlicht voornamelijk rug- en nekklachten door de wervelkolom extra te ondersteunen. Verder is dit matras bestellen in gemiddelde stevigheid, dat meer geschikt is voor rug- en buikslapers.

Check Prijs op Bol.com

Dit zijn de 8 best onderzochte 180x200cm matrassen momenteel verkrijgbaar. Hopelijk zit de juiste er voor je tussen!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een 180 bij 200 matras

1.       Het verschil tussen hardheid en ondersteuning van een matras

Een matras met goede ondersteuning houdt de wervelkolom en nek in de juiste stand zonder drukpunten te creëren. Als je matras je niet goed ondersteunt, is de kans groter dat je wakker wordt met nek- en/of rugpijn.

Als algemene regel geldt:

 • Ben je een Rugslaper dan biedt een gemiddeld tot stevig matras  de meest comfortabele ondersteuning voor je wervelkolom.
 •  Als je een zijslaper bent, biedt een gemiddeld tot zacht matras de beste ondersteuning, met voldoende veerkracht om  je heupen te ondersteunen.
 • Voor een Buikslaper, is een stevig matras het meest geschikt.

2.        Van groot belang is t het verschil is tussen de verschillende zones:

Met verschillende zones in  het matras krijg je een gerichte ondersteuning, wat uiteindelijk een meer therapeutische slaap oplevert die veel natuurlijker aanvoelt. Zwaardere plekken, zoals de heupen, zakken normaal gesproken dieper weg in een matras, en dat kan onaangenaam zijn. Met verschillende zones wordt dit zware gebied echter op één lijn gebracht met de rest van het lichaam. Dit idee wordt vervolgens in de hele matras doorgevoerd om de optimale ‘slaapinstelling’ voor alle delen van je lichaam te bieden.

Er zijn tegenwoordig l diverse opties voor zone-indelingen en de populairste matrassen hebben 3, 5 en 7 zones.

 • 3 zones: Een matras met 3 hoofdzones is in de eerste plaats ontworpen om extra ondersteuning te bieden voor je onderrug, terwijl  de rest van het matras  een gemiddelde stevigheid biedt. Dit  is nog steeds  voldoende voor het uitlijnen van de schouders en knieën.
 • 5 zones: Een matras met 5 hoofdzones biedt variabele ondersteuning voor de belangrijkste delen van je lichaam en  een superieure uitlijning en drukverlichting waar je het nodig hebt. Er zijn verschillende zones voor hoofd, schouders, onderrug, dijen en voeten.
 •  7 zones: Een matras met 7 zones biedt een vergelijkbare uitlijning als een matras met 5 zones. Waar de zones zich bevinden kan variëren, maar over het algemeen  komt het neer op niet-geventileerde gebieden zoals het onderbeen, waar  een extra zone niet per se gunstig is.

3.       Machine wasbare tijk. Zorgt voor een anti-allergische werking.

4.       Proefslapen. Zo weet je zeker dat jij en je matras een goede match zijn.

.5.       Garantie. Het aanschaffen van een matras kan vrij veel kosten. Zorg dat de kwaliteit gegarandeerd wordt met een garantie van ten minste 10 jaar.

180 bij 200 matrassen van andere merken

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat je alle matrassen van de Top 8 Beste  Matrassen  kunt bestellen op. Bol.com. We hebben hiervoor gekozen omdat de matrassen van andere merken niet aan de prijs/kwaliteit eisen voldoen die wij willen garanderen. We hebben dit specifiek per merk kort samengevat:

IKEA

IKEA heeft erg veel verschillende matrassen in verschillende prijsklassen.  In veel reviews komt echter naar voren dat de prijs/ kwaliteit verhouding minder is. Zo wordt er getwijfeld of de comfortzones overeenkomen.

Beter Bed

Beter Bed heeft een aantal kwalitatief goede opties. We vinden het moeilijker om bij Beter Bed iets te vinden in elke prijsrange. We proberen een kwalitatief hoogwaardig matras aan te bieden voor elke portemonnee. Dit lukt ons niet bij Beter Bed.

Beddenreus

Bij Beddenreus vonden we niet genoeg verschillende matrassen. Zo was het lastig een specifiek matras uit te zoeken met de gewenste comfortzone, was er geen duurzame optie te vinden en vielen de reviews tegen.

Reviews van de topmerken

Slaaploods

“Mijn beste aankoop van 2020! Ik heb de matras nu 7 mnd en ik blijf het een wonder vinden. Ik kan zonder pijntjes en stijve rug zo uit bed springen. Dat heb ik járen niet kunnen doen met mijn vorige matrassen. Ik wist niet dat een matras zoveel invloed kon hebben. Ik dacht echt dat het aan mijn rug lag.
Geweldige matras dus die ik iedereen kan aanbevelen! De eerste week was wel even wennen.
En de prijs is dan natuurlijk belachelijk laag eigenlijk.
Ik heb hem zonder te proberen gekocht en ben puur op de goede recensies afgegaan.

GeertjeOostrum, (40-49 jaar) over de Slaaploods Prince de Luxe

Hibboux

“Altijd kritisch met het uitzoeken van een nieuwe matras maar dit is een prima matras, zelfs voor een ‘buikslaper’! Dus niet te zacht maar ook niet hard. Het 365 dagen proefslapen sprak mij wel aan zodat ik een online aankoop wel aandurfde.

Riet (50-59), over het Hibboux matras Nest 180×200 

Perfectmatras

“Uitstekend product voor een schappelijke prijs. Komt mijn nachtrust ten goede.

Review van Sanne 30-39 jaar, over Koudschuim Matras tot 150 kg 180 x 200 cm – HR+ Technologie – Multi Pocketvering

Bedzzzy

“Heerlijk matras, niet te zacht en niet te hard. Jaren te lang geslapen op een oud matras, betere nachten dan ooit. Matras ziet er mooi afgewerkt uit en dankzij de slimme rits zijn de 2 delen onmerkbaar aan elkaar geritst. Het Slaapklaar is perfect geen rotzooi weg te gooien en keurig door de bezorgers op ons onderstel gelegd. Verpakkingsmateriaal werd keurig meegenomen. Topervaring en top aankoop.

Droomidee

Jelmer78, (30-39 jaar) over Bedzzzy matras 180×200 – Geproduceerd door Koninklijke Auping 

“Ik was op zoek naar een betaalbaar en zacht matras omdat ik vaak last heb van mijn rug. Vaak zijn de matrassen die andere partijen aanbevelen te zacht. Maar het matras met traagschuim en koudschuim van Droomidee is echt perfect en kan je omdraaien voor 2 verschillende type materialen. Zo heb je een wat stevigere kant en wat zachtere kant. Ideaal!

GerardG (30-39 jaar), over Droomidee | Matras 180×200

Sandman

“De matras was zoals beschreven. We gebruikten het voor onze caravan, maar het was te breed voor het bed. Maar dat was geen probleem. Met een scherp mes hebben we de breedte van de matras ingekort, de hoes er weer op gedaan en dat is het dan. We hebben er goed over geslapen. Zou de matras op elk moment weer kopen!

Hexana (40-49 jaar), over Matras – 180×200 – Koudschuim – Stevig

Ada Sleep

“Jaren rugpijn gehad verschillende bedden en matrassen geprobeerd. Lig nu 2 week op dit matras en eindelijk geen rug pijn meer snachts. Hopelijk blijft het ook zo! Mail contact gehad en mijn verhaal uitgelegd en welk matras het beste bij mij past gemiddeld of hard. Gemiddeld kwam er uit. Ik ben zeer tevreden

Yvonne09 (20-29 jaar), over Ada Sleep® – HR55 Koudschuim Matras

Perfectmatras

deze is zeer confortabel,is niet te hard en ook niet te zacht is heerlijk om op te slapen ,geen last van rugpijn.ook is de verpakking zeer goed is mooi opgerold en is gemakkelijk om te dragen door dat deze is vacuum getrokken een dagje open laten liggen en je kan er meteen op slapen..

Margot08 (40-49 jaar), over Pocketvering Matras tot 120 kg 180×200 cm – 7 Comfort Zones & Cocomat

Veelgestelde vragen

Wat is het beste type matras bij rugpijn?

Over het algemeen  zijn traagschuim- en latexmatrassen beschouwd de beste opties bij rugpijn, omdat ze zich naar  je lichaam vormen, drukpunten opvangen en  je ruggengraat ondersteunen en uitgelijnd houden.

Is het beter om op een harde of zachte matras te slapen?

In het algemeen geven zwaardere mensen de voorkeur aan stevigere matrassen. Zacht schuim kan te veel inzakken voor comfort en voldoende ondersteuning. Omgekeerd zakken slapers die lichter zijn minder in en vinden ze stevige  matrassen oncomfortabel hard, dus geven ze over het algemeen de voorkeur aan zachte tot medium stevige opties.

Wat is een traagschuim matras?

Een traagschuim matras combineert een laag traagschuim met veren of ondersteunend schuim. Traagschuim gebruikt  je lichaamswarmte om zacht te worden en zich naar  je lichaamsvorm te vormen. Zodra de druk wordt weggenomen, veert traag traagschuim terug en onthoudt na verloop van tijd je lichaamsvorm en optimale slaaphouding.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim (ook bekend als poly-foam), dat in grote blokken wordt opgeschuimd en uithardt zonder extra warmte (vandaar de naam koudschuimmatras).

Wat is een pocketvering matras?

Pocketvering matrassen bestaan uit honderden individuele geharde veren, die rechtop staan in individuele hoezen of “pockets”. Bovenop dit veersysteem liggen lagen comfortschuim, wat zorgt voor een comfortabele, ondersteunende matras. Het schuim is dicht en absorbeert energie en het lichaamsgewicht zeer goed.

Wat is de gemiddelde levensduur van een goed matras?

De meeste matrassen gaan  tussen de 7 en 10 jaar mee. Er zijn echter veel  factoren die de levensduur van een matras kunnen beïnvloeden. De oorspronkelijke bouwkwaliteit van de matras, de gebruikte materialen, en zelfs het gewicht en de slaapstijl van de slapers kunnen de levensduur van een  matras beïnvloeden.

Bronnen

1 The Relationship between Sleep Quality and Mattress Types

Slaapwetenschap