Zoeken

De 7 Beste Lits Jumeaux Dekbedden van 2024

Een lits jumeaux dekbed kopen doe je uiteraard met de nodige aandacht. Wat verwacht je van je lits-jumeaux dekbed? Moet je beddengoed geschikt zijn voor de zomer of de winter, of juist voor het hele jaar? Daarnaast moet het dekbed voor jouw lisimo (zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd) uiteraard de juiste maat hebben. Maar er is meer om op te letten. Want wat voor soort vulling wil je hebben en waarom zou je voor deze vulling moeten kiezen als je een lits jumeaux deken gaat bestellen? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een dekbed voor een lits jumeaux en een twee persoonsdekbed? Allemaal vragen die naar boven komen als je op zoek gaat naar het beste dekbed voor jouw bed. Wij leggen je uit wat het allemaal inhoudt en geven je een praktisch overzicht van de beste lits jumeaux dekbedden! Zo kan jij een goede vergelijking maken en de meest ideale deken voor jouw situatie uitkiezen!

Beste lits jumeaux dekbed overzicht

Wil je liever eerst zien welke dekbedden de beste zijn voor jouw lits jumeaux, voordat je verder gaat met lezen? Hieronder plaatsen we alvast een overzicht. Verder vind je in dit artikel over litsjumeauxdekbedden meer achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en de voor- en nadelen per aangegeven beddengoed voor jouw lisimo.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-algemene-keuze-Lits-Jumeaux Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Lits Jumeaux-Luxueuze Meest luxueuze keuze Check Prijs
Beste-zomer-katoenen Lits Jumeux Beste katoenen lits jumeaux beddengoed Check Prijs
Snoozing-zijden-zomerdekbed Beste zijden dekbed lits jumeaux Check Prijs
Beste donzon lits jumeaux deken Check Prijs
Wollen-dekbed-Lits Jumeaux Beste wollen dekbed voor een lits jumeaux Check Prijs
Beste-Goedkope-keuze-Jumeaux Goedkoopste keuze Check Prijs

Lits jumeaux beddengoed: wat is het verschil tussen een dekbed voor een litsjumeaux en een tweepersoonsbed?

Wat wordt er nu eigenlijk verstaan onder een lits jumeaux dekbed? Het Franse woord lits jumeaux wil zeggen dat er twee bedden aan elkaar geschoven zijn. ‘Lits’ betekent namelijk ‘bedden’ en ‘jumeaux’ is niks anders dan ‘tegen elkaar’. Daarmee is het ook meteen duidelijk dat er een verschil is tussen een lits jumeaux en een tweepersoonsbed. Over het algemeen kan je stellen dat twee aan elkaar geschoven bedden breder zullen zijn. Even uitgaande van de standaardmaten zal een gemiddeld tweepersoonsbed een breedte hebben van 140 cm. Terwijl een litsjumeaux minimaal 2x 80 cm dus 160 cm breed zal zijn. Maar vaak zelfs nog breder. Bij het uitkiezen van een hoeslaken moet je uiteraard deze matrasmaten aanhouden. Het grote voordeel bij een dekbed is dat je daar vrijer in bent. Kiezen voor een extra breed dekbed biedt meer comfort!

Wanneer kiezen voor een lits-jumeaux dekbed?

Hieruit kan je dus concluderen dat litsjumeaux dekbedden lekker brede dekbedden zijn. Uiteraard kan je deze ook rustig gebruiken als je wel een standaard tweepersoonsbed hebt, mits je de ruimte hebt om de breedte wel kwijt te kunnen… Wil je de onderkant instoppen, dan zal je dit immers wel ergens moeten kunnen laten. Maar kan het lekker over de randen heen hangen? Dan is een extra breed dekbed alleen maar fijn! Een lits jumeaux dekbed is dus ook gewoon bedoeld voor twee gebruikers, maar zal doorgaans om de extra brede maten gaan.

Op zoek naar reviews komen we toch vooral tegen dat mensen de dekens beoordelen om hun zachtheid of hoe warm ze zijn. Logisch, want de maat zoek je immers zelf uit…

‘Ik ben positief over dit artikel: goede kwaliteit, voelt fijn aan, past perfect.’

 Review van de “All-Year dekbed Lits jumeaux” van Invelux.

De 7 beste lits jumeaux dekbedden onderzocht

Lits jumeaux dekbedden zijn uiteraard te koop met diverse vullingen. We hebben o.a. de beste per vulling voor je opgezocht! Je zult zien dat de dekbedden ingedeeld worden in warmteklassen. Hierbij staat 1 voor een winterdekbed en warmteklasse 4 wordt gegeven aan een echt zomerdekbed.

Beste algmene keuze

Invelux - all-year dekbed lits jumeaux

Een heerlijk dekbed die het hele jaar gebruikt kan worden. Gemaakt van polyester met een microvezel tijk. De warmteklasse is 2. Wasbaar op 40 graden, anti-allergisch en vochtregulerend. De afmeting is 240 cm bij 220 cm, maar dit dekbed is eventueel ook verkrijgbaar in kleinere maten.

Check Prijs op Bol.com
Meest luxueuze keuze

Nuvaro Gold - 4-seizoenen ganzendons dekbed

Dit luxe dekbed heeft eigenlijk alles. Omdat het om een vier seizoenen dekbed gaat kan je het hele jaar de dikte van je deken aanpassen aan de kou/warmte in je slaapkamer. Zo heb je altijd de juiste temperatuur in bed. En dan is het dekbed ook nog gevuld met eerlijk ganzendons. Je dekbed wordt pas gevuld als je hem hebt besteld! Hoe fijn is dat. Tel daar ook nog een garantietermijn van 15 jaar bij op en je weet dat je een echt luxe dekbed te pakken hebt, waardoor jij heerlijk kunt slapen! Warmteklasse 1, 2 en 4.

Check Prijs op Betternights.nl
Beste katoenen lits jumeaux beddengoed

iSleep - zomerdekbed 100% katoen

Voor in de zomer is een dekbed van katoen ideaal. Zowel de tijk als de vulling is 100% katoen. Het grote voordeel van katoen is dat het goed gewassen kan worden, zo ook dit dekbed. Je kunt dit dekbed zelfs op 60 graden wassen, wat toch een lekker fris dekbed garandeert. Past zich prima aan de temperatuur aan. Het zorgt voor een fijn klimaat in bed, zonder broeierig te worden. Het dekbed is eventueel ook te verkrijgen in de nog grotere variant 260 cm bij 220 cm! Warmteklasse 4.

Check Prijs op Bol.com
Beste zijden dekbed lits jumeaux

Snoozing Innsbruck - zijden zomerdekbed

Een heerlijk zomerdekbed van zijde. Zijde is een luxeproduct wat vele gezondheidsvoordelen geeft. Het zachte luxe gevoel wat de stof je biedt zorgt voor een fijne nachtrust. Door de gladde structuur zal je minder weerstand voelen en biedt het je huid en haar een fijne ondergrond. Meer over zijde kan je verder in dit artikel lezen. Dit dekbed is ingedeeld bij warmteklasse 4 (zomerdekbed). Het is goed doorgestikt, zodat de vulling prima op zijn plek blijft. De lekkere grote afmeting van 260 cm bij 220 cm geeft je nog meer comfort. Geen blote ruggen meer of ruzie omdat de ander te veel deken inpikt. De tijk is van katoen, wat eveneens zacht aanvoelt.

Check Prijs op Bol.com
Beste donzen lits jumeaux deken

Ducky Dons - Nordic 4-seizoenen dekbed

Ook dit dekbed is van dons en geschikt voor alle seizoenen. Dit dekbed is echter gemaakt van eendendons. Het biedt alle warmteklassen. De twee delen bevestig je aan elkaar met knopen. Heerlijk voor mensen die het snel koud hebben, want al snel zal je bed veranderen in een warm holletje als je onder je dekbed plaats neemt.

Check Prijs op Bol.com
Beste wollen dekbed voor een lits jumeaux

Terschellinger - winter wollen dekbed

Ook in de winter wil je lekker slapen op je lits jumeaux. Wol is uitermate geschikt voor de koude maanden. Dit dekbed, warmteklasse 1, is heerlijk groot, zodat je goed onder je dekbed kunt liggen. Wol voelt iets zwaarder aan, wat juist in koude maanden extra fijn kan zijn. Dit dekbed is gevuld met 100% zuiver schapenwol en de tijk is van 100% natuurzuiver katoen gemaakt. Je hebt dus een prachtig natuurproduct in huis. Wol wordt aangeraden door specialisten bij verschillende soorten spieraandoeningen.

Check Prijs op Bol.com
Beste goedkope keuze

Sleeptime - zomer dekbed- lits jumeaux

Dekbedden in grote maten willen vaak wat hogere prijzen hebben. Maar geen paniek, want ook in de lagere prijsklassen zijn er prima dekbedden te vinden die passen op jouw lits jumeaux. Dit zomerdekbed van Sleeptime is gevuld met kunstvezel en de tijk is gemaakt van microvezel. Het dekbed kan met de hand gewassen worden en is ingedeeld bij warmteklasse 4. Vanuit de reviews is op te maken dat het ook prima dienst doet in koudere maanden.

Check Prijs op Bol.com

We hopen dat er ook voor jou een fijne keuze bij is!

Waar moet je op letten bij het kopen van lisimo dekbedden?

Een lits jumeaux dekbed kopen vraagt om een aantal aandachtspunten, zoals:

  • De maat van het matras/matrassen
  • De gewenste lengte
  • Welke vulling je prefereert (hieronder kan je hier meer over lezen)
  • Welk seizoen gebruik je het dekbed?
  • Hoe snel heb jij het warm of koud?
  • Hoe warm of koud is jouw slaapkamer doorgaans?
  • Hoeveel geld heb je er voor over?

Aan de hand hiervan kan je op zoek gaan naar het dekbed wat voor jou het meest geschikt is.

De soorten dekbedden voor jouw litsjumeaux

Uiteraard zijn er meerdere soorten dekbedden te koop voor een lisimo. Hierbij kan je denken aan de maten en de diktes. Maar wat zeker ook een punt van aandacht is, is de vulling. In het kort zullen we hier uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten vullingen. Kijk en vergelijk om zo het dekbed te vinden wat bij jouw wensen past.

Een dekbed van bamboe

Bamboe is een natuurlijk materiaal wat vooral bekend staat om zijn luchtige karakter. Ideaal dus voor mensen die snel warm zijn en daardoor snel zullen zweten. Bamboe voorkomt dat het onder de dekens gaat broeien. Bamboe is geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt omdat het de mijt minder kans geeft. Daarnaast is het ook nog eens antibacterieel. Heb je het juist snel koud, dan is een ander materiaal misschien toch fijner, zoals wol.

Een dekbed van wol

Natuurlijk is het een logisch gegeven dat wol warm is en goed isoleert. Het is immers de vacht van het schaap, wat hierdoor warm blijft. Wol is daarnaast duurzaam en voelt zacht aan. Wel is het zwaarder dan bijvoorbeeld bamboe of zijde. Ook wol heeft een antibacteriële werking en is zelfs zelfreinigend. De vulling is minder kwetsbaar dan bijvoorbeeld dons omdat het niet kan breken. Hou je niet van een zwaardere deken op je, dan is dit misschien een minder fijne optie. Maar voor mensen die juist wel graag een deken willen voelen, is dit een superdeken!

Een dekbed van zijde

Wil je een dekbed wat zacht aanvoelt, goed vocht en temperatuur reguleert en geen stof aantrekt? Kies dan voor zijde! Zijde mag duurder zijn, maar biedt heel veel voordelen. Zo is het goed voor je huid (o.a. minder kreukels als je uit bed komt én minder talgproductie, dus minder snel last van acne) en voor je haar. Je haar zal minder snel vet worden en minder snel in de war raken. Het wordt zelfs aangeraden voor mensen met bijvoorbeeld reuma of Parkinson.

Een dekbed van katoen

Katoen kan vocht goed opnemen en ventileert ook prima. Maar misschien is het grootste voordeel van katoen ten opzichte van andere materialen wel dat het meestal heet gewassen kan worden. Wat toch wel lekker fris aanvoelt. Of als er onverhoopt een ‘ontbijtje op bed’ omver gaat en de jamvlekken door de hoes heen druppen.

Een dekbed van dons

Dons is licht en vooral dat wordt erg gewaardeerd door de gebruikers. Zo kan je in de warme zomermaanden toch lekker een deken over je heen trekken. De huisstofmijt vindt dons minder leuk, dus dat is ook een voordeel. Let wel op bij de aanschaf want donzen dekbedden willen nog weleens gecombineerd worden met eenden- of ganzenveertjes. Hierdoor wordt de kwaliteit minder, maar het scheelt weer wel in de prijs. Donzen dekbedden heb je van eenden- en ganzendons of van een combinatie van beiden.

Een synthetisch dekbed

Gemiddeld genomen is een synthetisch dekbed de goedkoopste optie. Over het algemeen kan je zeggen dat natuurlijke materialen beter zullen isoleren en beter vochtregulerend zullen zijn. Een synthetisch dekbed kan je wel goed wassen en is daarnaast dus fijner voor je portemonnee.

Een dekbed van tencel

TTencel is extreem zacht, ademend, absorberend en heeft een prachtige glans. Hierdoor ziet het dekbedovertrek er luxe uit en voelt het bijzonder comfortabel aan tijdens je nachtrust. Met een tencel dekbedovertrek haal je luxe in huis met een hoog comfort in je slaapkamer. Tencel is gemaakt van een vezel van een eucaluptys. Het feit dat het een natuurlijk materiaal is, maakt het ook duurzaam en het reguleert vocht en warmte beter.

Afmetingen: Let bij het aankopen van een dekbed 240×200 op de afmetingen. Het zou kunnen dat je bijv. een normaal dekbed voor twee personen hebt aangevinkt of dat je een eenpersoons dekbed hebt. Let hier goed op! Je wilt natuurlijk niet onder een dekbed met verkeerde afmetingen liggen. Andere afmetingen die wij hebben gereviewd zijn:

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een tweepersoons dekbed en een litsjumeaux dekbed?

Eigenlijk is er geen verschil. De grote maten dekbedden (240 cm bij 220 cm, 260 cm bij 220 cm) kunnen aangeduid worden als een lits jumeaux dekbed, maar soms wordt het (ook) gewoon een tweepersoonsdekbed genoemd

Wat is het voordeel van een lits jumeaux dekbed?

Deze dekbedden zijn extra groot, wat meer comfort geeft

Wat zijn de voordelen van een vierseizoenen dekbed?

Omdat je drie verschillende diktes kunt gebruiken, kan je het hele jaar door gebruik maken van dit beddengoed voor jouw lisimo.

Wat kan je doen om je lisimo dekbed te beschermen?

Door een dekbedbeschermer te gebruiken kan je de levensduur verlengen.

Hoe vaak was je je dekbed?

Deskundigen zullen aanraden dat je je dekbed vanuit hygiënisch oogpunt minimaal twee keer per jaar moet wassen.

Zijn er anti-allergene 240×200 dekbedden?

Zeker! Vaak worden deze dekbedden 240×200 gelabeld met het Nomite-keurmerk. Ze bevatten vaak een goed dichtgestikte tijk en zijn gevuld met vezels waarin huisstofmijt en bacteriën zich moeilijk kunnen nestelen.

Zijn er keurmerken voor 240×200 dekbedden?

Er zijn verschillende soorten keurmerken op een dekbed te vinden. Ze heb je keurmerken over dierenwelzijn (RDS en Down pass), schadelijkheid van textiel (Oeko-tex®), anti allergisch (Nomite) en natuurvriendelijkheid (Downafresh greenLine). Met deze keurmerken ben je er zeker van dat je een goed en onschadelijk product koopt.


Wat vinden onze lezers van dit artikel over Lits-Jumeaux Dekbedden?
5 sterren rating gebaseerd op 139 reviews.
Schrijf een review

Slaapboeken: Top 7 Best beoordeelde - Slaapwetenschap

Slaapboek nodig? Op zoek naar de allerbeste boeken over slaap? Lees over tips om beter te slapen. Bekijk de 7 best beoordeeldeslaapboeken.

Slaapwetenschap