De 7 Beste Hydrofiele Slaapzakken van 2023

Een hydrofiele slaapzak is een zomerslaapzakje voor baby’s. Hydrofiele slaapzakken zijn gemaakt van hydrofiel katoen. Dit is een luchtige zachte katoenen stof die goed absorbeert. Ideaal voor in de zomer wanneer je je baby niet te warm wil aankleden. Hydrofiele slaapzakken zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren en met leuke patroontjes.

Beste hydrofiele slaapzak overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Hydrofiele-Slaapzak Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxueuze-Hydrofiele-Slaapzak Meest luxueuze keuze Check Prijs
Meest-Kleurrijke-Hydrofiele-Slaapzak Meest kleurrijke hydrofiele slaapzakjes Check Prijs
Meest-Leuke-Patroon-Hydrofiele-Slaapzak Meest Leuke patroon Check Prijs
Meest-Schattige-Hydrofiele-Slaapzak Meest schattige hydrofiele slaapzak Check Prijs
Meest-Comfortabele-Hydrofiele-Slaapzak Meest comfortabele hydrofiele slaapzak Check Prijs
Beste-Goedkope-Hydrofiele-Slaapzak Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste hydrofiele zomerslaapzakken voor baby’s onderzocht

Beste Algemene Keuze
Jollein Baby Slaapzak Hydrofiel

Een hydrofiele slaapzak van Jollein is bijna altijd een goede keuze. Jollein heeft meer dan 15 slaapzakjes in haar assortiment met verschillende kleuren en patronen. Deze hydrofiele slaapzak is basic en scoort goed in de reviews. De stof ademt goed en is geschikt voor in de zomer. Ook voelt het slaapzakje fijn aan voor je baby. Mocht de kleur niet naar wens zijn raden we je aan om een andere slaapzak van Jollein te kiezen.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Keuze
Mies To Go Slaapzak Hydrofiel

Mies To Go heeft een van de leukste hydrofiele slaapzakjes. Het merk verkoopt vier verschillende slaapzakjes met ieder een ander patroon. Alle slaapzakjes zijn gemaakt van zachte hydrofiele stof en hebben een leuk patroon. Dit product heeft een dunne, goed ademende stof en is daarom een goede keuze voor de zomer. Ons team vindt dit een erg leuk en kwalitatief slaapzakje. Consumenten zijn ook tevreden in de reviews.

Check Prijs op Bol.com
Meest Kleurrijke Hydrofiele Slaapzakjes
Meyco Hydrofiele Baby Slaapzak

Meyco heeft meer dan 10 hydrofiele slaapzakjes in haar assortiment. De meeste zijn kleurrijk en sommige hebben een patroontje. De slaapzakken van Meyco hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en een comfortabele pasvorm. De slaapzakjes zijn basic, maar scoren goed in de reviews. Dit product is gemaakt van hoogwaardig hydrofiel katoen, is dun en heeft een goede vochtopname. Hierdoor is dit product geschikt voor in de zomer.

Check Prijs op Bol.com
Meest Leuke Patroon
Jollein Baby Slaapzak Hydrofiel Jungle

Dit hydrofiele slaapzakje is door ons team verkozen als het slaapzakje met het leukste patroon. Daarbij heeft dit product een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor staat dit slaapzakje in onze top 7. Deze slaapzak is gemaakt van luchtig materiaal en ventileert goed. Ook is het comfortabel voor je baby en heeft het een goede pasvorm. Meer dan geschikt voor de zomer.

Check Prijs op Bol.com
Meest Schattige Hydrofiele Slaapzak
Briljant Baby - Zomerslaapzak

Dit is een schattig zomer slaapzakje met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit hydrofiele slaapzakje heeft een schattig ontwerp en is gemaakt van hoogwaardig hydrofiel katoen. De rits is babyvriendelijk en sluit naar beneden toe. Hierdoor kan de rits niet worden opengemaakt door de baby. De stof is dun, ademt goed en is geschikt voor in de zomer. Briljant Baby heeft meerdere slaapzakjes voor baby’s in haar assortiment.

Check Prijs op Bol.com
Meest Comfortabele Hydrofiele Slaapzak
Meyco Fine Lines Hydrofiele Babyslaapzak

Dit is een hydrofiele slaapzak met een iets afwijkend ontwerp (bollige onderkant) en een leuk jeans patroon. Deze hydrofiele slaapzak is gemaakt van 100% katoen en is zacht en comfortabel voor baby’s. Het product is geschikt voor in de zomer, maar is wel wat warmer dan de andere slaapzakken op deze pagina. Dit product is verkrijgbaar in 2 maten en meerdere kleuren.

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Briljant Baby Spots Zomerslaapzak

Dit is de goedkoopste zomerslaapzak die we hebben gevonden en heeft ook nog eens prima kwaliteit. Dit slaapzakje van Briljant Baby heeft een simpel, maar leuk patroon en is geschikt voor de zomer. Het product is gemaakt van 100% katoen, is dun en ademt goed. De rits sluit naar beneden toe en is veilig voor baby’s. Ook consumenten zijn tevreden over de kwaliteit, wel wordt er geklaagd over de pasvorm.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=44]

Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Slaapwijsheid doen we altijd grondig onderzoek om de beste producten te vinden en selecteren. We doorspitten soms wel honderden reviews, zodat jij een overzicht hebt van de beste producten.

Bij onze zoektocht naar de beste hydrofiele slaapzakken voor baby’s hebben we vooral gelet op de pasvorm, de kwaliteit van het materiaal en hoe dik de stof is, ventilatie en op onderscheidende eigenschappen. Ook stellen we vragen, zoals ‘Hoe geschikt is dit product voor de zomer’, ‘Is het comfortabel voor een baby’, ‘Heeft een baby voldoende bewegingsruimte’ en ‘Ventileert het gebruikte materiaal goed zodat baby’s het niet te warm hebben’.

Op basis van deze eigenschappen hebben wij de beste slaapzakken gekozen. Voldoet een product niet aan onze kwaliteitseisen dan komt deze niet in de lijst. Om er zeker van te zijn dat we de beste slaapzakjes hebben geselecteerd hebben we meer dan 74 reviews gelezen en 29 producten vergeleken. Ook hebben we ons goed ingelezen in de verschillen tussen de producten.

Waar we op hebben gelet bij deze review

 • Kwaliteit materiaal: een goede hydrofiele slaapzak is gemaakt van duurzaam en kwalitatief materiaal. Kwalitatief materiaal slijt minder snel en gaat langer mee.
 • Pasvorm: het is belangrijk dat de slaapzak niet te klein is en je baby voldoende bewegingsvrijheid heeft. We hebben extra gelet op de pasvorm van de armopeningen en hoofdopening.
 • Hoe comfortabel het product is voor je baby: het is belangrijk dat de slaapzak fijn en comfortabel aanvoelt voor je baby. Hier hebben we extra op gelet bij het selecteren van de beste producten.
 • Hoe geschikt het product is voor in de zomer: een zomerslaapzak moet niet te dik en niet te warm zijn. We hebben onderzocht hoe dik en warm het materiaal is en hoe geschikt de producten zijn voor de zomer.
 • Of het product goed ademt en ventileert: een goede zomerslaapzak moet goed ventileren. Dit is fijn voor je baby en voorkomt dat je baby oververhit raakt. Daarnaast is dit hygiënisch.

Verschillende soorten hydrofiele slaapzakken

 • Effen hydrofiele slaapzakken: hydrofiele slaapzakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo is er altijd een kleur die past bij je babykamer.
 • Hydrofiele slaapzakken met een print: ook zijn er veel hydrofiele slaapzakken verkrijgbaar met een leuke print: stoer of juist schattig. Meest voorkomend: dierenprint en simpele printen zoals stippen.

Hydrofiele slaapzakken zijn meestal verkrijgbaar in 70 cm, 90 cm en 110 cm. Verder zijn er hydrofiele zomerslaapzakken en hydrofiele all season slaapzakken. De meeste zomerslaapzakken worden door verkopers ook aangeboden als all season slaapzakken.

De beste dunne slaapzak voor baby’s (hydrofiel): de voordelen

 • Niet te warm in de zomer: hydrofiele baby slaapzakken zijn gemaakt van luchtig en dun katoen. Vooral bij warme temperaturen wil je je baby niet te warm aankleden. Een hydrofiele slaapzak is een goede oplossing.
 • Voldoende bewegingsvrijheid: in tegenstelling tot inbakerdoeken en inbakerslaapzakken hebben baby’s meer bewegingsvrijheid in een normale slaapzak. Wanneer baby’s groter worden krijgen ze meer behoefte aan bewegingsvrijheid en gaan ze op ontdekking. Een normaal slaapzakje is dan beter dan een inbakerdoek of inbakerslaapzak.
 • Bewegingsvrijheid bij de armpjes: hydrofiele slaapzakjes hebben openingen bij de armen. Baby’s vinden het fijn om vrij met hun armpjes te bewegen. Bij een inbakerdoek- of slaapzak zijn de armpjes ingepakt.
 • Je baby kan veilig slapen: een hydrofiel slaapzakje geeft je baby een comfortabele plek om veilig te slapen. Let wel op dat je baby niet zichzelf slaapt tijdens het slapen en dat hij het niet te warm krijgt.
 • Comfortabel voor baby’s: een hydrofiele slaapzak is lekker zacht, luchtig en comfortabel voor je baby.
 • Leuk ontwerp: tenslotte hebben hydrofiele slaapzakjes een leuk ontwerp en zijn ze verkrijgbaar in tientallen verschillende patroontjes. Ideaal om je baby schattig of juist stoer aan te kleden.

Veelgestelde vragen

Wat is een hydrofiele slaapzak voor baby’s?

Een hydrofiele slaapzak is een zomerslaapzak voor baby’s (een katoenen baby slaapzak). Hydrofiele slaapzakken zijn gemaakt van hydrofiel katoen, een luchtige zachte katoenen stof die goed absorbeert. Ook wel luchtig katoen genoemd. Ideaal voor in de zomer. Hydrofiele slaapzakken zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren en patronen.

Zijn slaapzakjes comfortabel voor baby’s?

Ja. Hydrofiele slaapzakken zijn gemaakt van een zachte, comfortabele katoenen stof. Ook hebben baby’s voldoende bewegingsruimte en kunnen ze vrij met hun armen bewegen.

Wat mag een baby onder de slaapzak dragen?

Je baby kan een pyjama dragen onder de slaapzak. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de temperatuur kun je je baby in de lente en zomer het best in een dunne pyjama aankleden en in de herfst en winter in een warme, fleece pyjama (met een dikkere slaapzak).

Kunnen baby’s oververhit raken in een slaapzak?

De veiligheid van slaapzakken hangt af van het juiste gebruik ervan. Kleed je baby niet extra aan in de zomer, omdat je baby dan het risico loopt oververhit te raken. Leg je baby ook niet onder een dekentje wanneer hij in de slaapzak zit en hou je baby goed in de gaten.

Hoe weet ik of mijn baby het niet te warm heeft in zijn slaapzak?

Enkele indicatoren zijn: je baby voelt warm aan of heeft een rode huid, hoge hartslag, snelle ademhaling, zweterige nek of vochtig haar.

Kan een baby stikken in een slaapzak?

Een slaapzak met een te grote nekopening die te groot is voor het hoofdje van het kind, kan verstikkingsgevaar opleveren als het hoofdje naar binnen zou glijden.

Kan je een baby slaapzak open laten?

Dit is niet aan te raden, omdat het een gevaar vormt voor de veiligheid van je baby. We raden je aan om de slaapzak gesloten te houden.

Slaapwetenschap