Zoeken
kattenverjager-featured-image-3

De 6 Beste Kattenverjagers van 2024

Als jij je tuin of woning vrij wilt houden van ongewenste katten, biedt een kattenverjager uitkomst. Deze handige gadgets zorgen ervoor dat katten op een diervriendelijke manier worden afgeschrikt. Maar hoe kies je de juiste kattenverjager? Misschien twijfel je over de effectiviteit of ben je bezorgd over het welzijn van de dieren. Het vinden van de perfecte balans tussen effectiviteit en diervriendelijkheid is cruciaal. In dit artikel hebben we de beste kattenverjagers onder de loep genomen en getest op factoren zoals bereik, diervriendelijkheid en duurzaamheid. Zo helpen we jou de beste keuze te maken.

Hier alvast de beste producten:

Weten welke kattenverjagers nog meer uitstekend uit de test kwamen? Lees verder!

Beste kattenverjager overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste Waterdichte Keuze Check Prijs bij Vulpes
Beste Luxe Keuze Check Prijs bij Bol
Meest Duurzame Keuze Check Prijs bij Bol
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze Check Prijs bij Bol
Beste Keuze Met Grootste Bereik Check Prijs bij Bol
Beste Goedkope Keuze Check Prijs bij Bol

De 6 beste kattenverjagers onderzocht

Beste Waterdichte Keuze
Vulpes Goods Ultrasone Kattenverjager

De Goods Ultrasone Kattenverjager is een effectief en milieuvriendelijk apparaat dat ongewenste dieren, zoals katten, muizen en eekhoorns, uit je tuin verjaagt. Deze verjager maakt gebruik van een ultrasoon geluid en lichtflitsen die voor mensen meestal onhoorbaar en onzichtbaar zijn, maar voor dieren storend genoeg om jouw tuin te vermijden.

Je kan deze kattenverjager zonder problemen buiten kunt laten staan, ook tijdens een regenbui, dankzij Het is echter belangrijk rekening te houden met het feit dat het ultrasone geluide voor sommige mensen hoorbaar kan zijn. 

Wat de Goods Ultrasone Kattenverjager uniek maakt, is de combinatie van milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak. Het apparaat laadt zichzelf op met behulp van een zonnepaneel, wat betekent dat je het niet constant hoeft op te laden via het stroomnetwerk. Wel moet je er rekening mee houden dat de oplaadtijd via zonne-energie afhankelijk is van de weersomstandigheden. Bij minder zonlicht zal de oplaadtijd langer zijn. Daarnaast wordt het product geleverd met een informatief E-book dat je helpt om de verjager optimaal te gebruiken. 

We vinden dit een goede investering en als je op zoek bent naar een waterdichte kattenverjager is dit een echte aanrader.

Voordelen:
 • Verjaagt alle soorten dieren
 • Veilig en diervriendelijk
 • Werkt op zonne-energie
 • Lange batterijduur
 • Oplaadbaar via USB, handig als er geen zon is
Nadelen:
 • Kan sommige huisdieren storen
 • Kan hoorbaar zijn voor mensen
Check Prijs op Vulpes.com
Beste Luxe Keuze
P&P Goods Kattenverjager

De P&P Goods Kattenverjager is een handig apparaat dat ongewenste katten uit je tuin houdt. Dit gebeurt op een diervriendelijke manier door het uitzenden van een onaangenaam ultrasoon geluid, specifiek voor katten. Daardoor geniet je nog meer van je prachtige tuin.

Wij hebben deze kattenverjager beoordeeld als de Meest Luxe Keuze door een combinatie van effectiviteit, gebruiksgemak en design. Het apparaat werkt op zonne-energie, is waterbestendig en heeft een bereik tot 12 meter met 360-graden bescherming. Let op, het ultrasone geluid kan mogelijk andere dieren in de buurt verstoren.

De P&P Goods Kattenverjager onderscheidt zich door zijn langdurige werking en eenvoudige installatie. Je plaatst hem in de tuin en hij begint meteen te werken. Dit apparaat is vrij van schadelijke chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Deze kattenverjager is de luxere variant in deze lijst en is zeker zijn geld waard. Een aanrader voor iedereen die katten op een diervriendelijke manier wil verjagen en van een leuk design houdt.

Voordelen:
 • Energiezuinig door zonne-energie
 • Bescherming tot 12 meter rondom
 • Installatie en gebruik zijn eenvoudig
 • Vrij van schadelijke chemicaliën
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
Nadelen:
 • Effectiviteit kan variëren
 • Vereist open locatie voor installatie
Check Prijs op Bol.com
Meest Duurzame Keuze
Vivid Green Ultrasone Kattenverjager

De Vivild Green Ultrasone Kattenverjager is een uitstekende oplossing voor het katvrij houden van jouw tuin. Met geavanceerde ultrasone geluiden en lichtflitsen houdt deze verjager katachtigen op een diervriendelijke manier op afstand. De verjager is duurzaam, vanwege zijn zonnepaneel en oplaadbare USB-batterij, die ervoor zorgen dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen.

De Vivild Green Ultrasone Kattenverjager is ook waterbestendig en effectief tegen verschillende ongewenste bezoekers, zoals marters en klein ongedierte. De verjager heeft een bereik van 10 meter en een infrarood sensor, die ervoor zorgen dat geen enkele ongezien voorbij kan sluipen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van de verjager kan variëren afhankelijk van de omgeving en temperatuur.

Enkele unieke kenmerken van de Vivild Green Ultrasone Kattenverjager zijn het ® Keurmerk en het gebruik van 100% afbreekbare luchtvrije bruine verpakkingen, wat bijdraagt aan een meer leefbare planeet. Houd er echter rekening mee dat de handleidingen digitaal zijn, wat misschien niet voor iedereen even toegankelijk is. Een goede investering en een aanrader voor iedereen die katten effectief uit de tuin wil houden en duurzaamheid belangrijk vindt.

Voordelen:
 • Verjaagt dieren op diervriendelijke wijze
 • Oplaadbaar door zonne-energie of USB
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Verjaagt met ultrasoon geluid en lichtflitsen
 • Heeft een groot bereik van 10 meter
Nadelen:
 • Afhankelijk van zonlicht voor opladen
 • Effectiviteit kan variëren per dier
Check Prijs op Bol.com
Meest Gebruiksvriendelijke Keuze
Niceey Ultrasone Kattenverjager

De Ultrasone Kattenverjager is een effectieve oplossing voor ongewenste katten en andere dieren in je tuin. Het is een gebruiksvriendelijk product dat na plaatsing geen verdere aandacht behoeft. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook decoratief, waardoor het een waardevolle toevoeging aan je tuin is.

Deze kattenverjager is uitgeroepen tot Meest Gebruiksvriendelijk voor kattenverjagers. Dit komt doordat het apparaat op batterijen werkt, wat effectiever kan zijn dan zonne-energie, vooral wanneer de verjager in schaduwrijke gebieden wordt geplaatst. Je hoeft dus alleen batterijen te gebruiken. Het enige nadeel is dat de batterijen niet inbegrepen zijn en apart moeten worden aangeschaft.

Enkele onderscheidende kenmerken van de Ultrasone Kattenverjager zijn de Passieve Infrarood Sensor (PIR) met een bereik tot 9 meter, de led-flashlight die activeert bij beweging en de ultrasone speaker die een hoge frequentie uitzendt. Deze kenmerken maken de verjager zeer effectief. Echter, het apparaat is enkel spatwaterdicht en kan daardoor niet optimaal functioneren bij extreme regenval. 

Deze kattenverjager is ideaal voor mensen die gemak belangrijk vinden en is zeker zijn prijs waard.

Voordelen:
 • Praktisch design met gebruiksgemak
 • Milieuvriendelijk en effectief
 • Breed infrarood sensor bereik
 • Bewegingsgevoelige led-light, mist geen enkele kat
 • Weerbestendig en waterdicht
Nadelen:
 • Batterijen niet inbegrepen
 • Kan niet tegen extreme regenval
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Grootste Bereik
Kwali Ultrasone Kattenverjager

De Kwali Ultrasone Kattenverjager is een krachtig en eenvoudig te gebruiken apparaat om ongewenste katten en muizen uit je tuin, huis of andere gebieden te weren. Het fungeert als een diervriendelijke manier om deze dieren op afstand te houden, zonder ze pijn te doen.

Dit product staat bekend om zijn beste bereik, met een 360° bescherming en een bereik van 20 meter. De geavanceerde ultrasone geluidsgolven en lichtflitsen schrikken katten effectief af, waardoor je niet meer geplaagd wordt door ongewenste bezoeken. Echter, het is belangrijk te vermelden dat het bereik afhankelijk kan zijn van de omgeving en mogelijk niet altijd de volle 20 meter haalt.

Enkele onderscheidende kenmerken van de Kwali Ultrasone Kattenverjager zijn de energie-efficiënte zonnepanelen die het apparaat in stand houden. Het is IPX8 waterdicht en kan ook via USB worden opgeladen, wat handig is bij onvoldoende zon. Echter, de afhankelijkheid van zonne-energie kan een beperking zijn in gebieden met weinig zonlicht. Het product wordt geleverd met een Nederlandse installatievideo. Dit is een aanrader voor mensen die een grote tuin hebben en is een goede investering.

Voordelen:
 • Groot bereik (20 meter)
 • Veilig en diervriendelijk in gebruik
 • Biedt 360° bescherming
 • Opladen door zonne-energie
 • Ook oplaadbaar via USB, dus niet afhankelijk van de zon
Nadelen:
 • Afhankelijk van zonlicht
 • Mogelijk hoorbaar voor mensen
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
P&P Goods Verjager

De P&P Goods Kattenverjager is een effectieve, diervriendelijke oplossing om ongewenste katten van je tuin weg te houden. Deze kattenverjager maakt gebruik van ultrasone technologie en werkt deels op zonne-energie, wat hem niet alleen energiezuinig, maar ook kostenbesparend maakt.

Deze kattenverjager is laag in prijs, gebruiksvriendelijk en duurzaam. Het apparaat is eenvoudig te installeren en kan een straal tot 10 meter bestrijken, waardoor je tuin optimaal beschermd wordt. Echter, de effectiviteit kan verminderd zijn in tuinen met veel schuilplaatsen of in gebieden met een hoge concentratie aan katten.

Wat de P&P Goods Kattenverjager onderscheidt, zijn zijn milieuvriendelijkheid en diervriendelijkheid. Het apparaat is waterbestendig, vrij van schadelijke chemicaliën en kan het hele jaar door buiten worden gebruikt. Daarnaast verjaagt het katten zonder hen fysiek te schaden, door middel van een ultrasoon geluid dat katten ongemakkelijk vinden. Hoewel dit een humane manier van verjagen is, kan het ultrasone geluid soms ook andere dieren in de directe omgeving beïnvloeden. 

De prijs van dit product is lager dan de prijs van de andere producten, maar de kwaliteit is er niet minder om. Wij raden deze kattenverjager aan voor iedereen die katten effectief uit de tuin wil houden, maar niet te veel geld aan wil uitgeven.

Voordelen:
 • Voordelige prijs, geschikt voor de kleinere portemonnee
 • Energiezuinig door zonne-energie
 • Bereikt tot 10 meter afstand
 • Eenvoudige installatie en gebruik
 • Milieuvriendelijk, vrij van chemicaliën
 • Weerbestendig, geschikt voor buitengebruik
 • Verjaagt diervriendelijk, zonder schade
Nadelen:
 • Werking afhankelijk van zonlicht
 • Effectiviteit varieert per dier
 • Vereist strategische plaatsing
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten met het kopen van een kattenverjager? 

Dit zijn de belangrijkste factoren voor het kiezen van de beste Kattenverjager:

 • Effectiviteit: de beste kattenverjager houdt katten uit je tuin, zonder ze te schaden. Kies voor een model dat een sterke ultrasone geluid produceert, onhoorbaar voor het menselijk oor, maar zeer onaangenaam voor katten.
 • Duurzaamheid: je wilt een kattenverjager lang meegaat. Kijk naar de materialen waaruit het product is gemaakt. Roestvrij staal of weerbestRange:Make sure the cat repellent has a large enough range to protect your entire yard. Look at the product’s specifications to check this.Range:Make sure the cat repellent has a large enough range to protect your entire yard. Look at the product’s specifications to check this.endig kunststof zorgen voor een langere levensduur.
 • Energiebron: de meeste kattenverjagers werken op batterijen of zonne-energie. Een zonne-energie model is milieuvriendelijker en bespaart je het gedoe van het vervangen van batterijen.
 • Installatiegemak: je hebt geen zin in een ingewikkelde installatie. Kies voor een model dat je eenvoudig in de grond kunt steken of aan een muur kunt bevestigen.
 • Prijs: hoewel je niet wilt inleveren op kwaliteit, wil je ook niet te veel betalen. Vergelijk prijzen voordat je tot aankoop overgaat om de beste waarde voor je geld te vinden.

Door deze factoren in overweging te nemen, maak jij de meest geïnformeerde keuze voor de beste kattenverjager.

De voordelen van kattenverjagers

 • Beschermt jouw tuin: de kattenverjager houdt ongewenste katten op afstand, waardoor jouw planten, bloemen en tuinmeubilair veilig blijven.
 • Vriendelijk voor dieren: de kattenverjager gebruikt ultrasone geluidsgolven die onaangenaam zijn voor katten, maar ze niet schaden. Zo blijven de katten veilig, terwijl ze toch uit jouw tuin blijven.
 • Eenvoudig in gebruik: je plaatst de kattenverjager gewoon in de grond en zet hem aan. Geen ingewikkelde installatie of onderhoud nodig.
 • Duurzaam en weerbestendig: de kattenverjager is gemaakt van sterke, duurzame materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
 • Energiezuinig: veel kattenverjagers werken op zonne-energie, dus ze verbruiken geen elektriciteit en blijven werken, zelfs als de zon niet schijnt.
 • Verstelbare frequenties: je kunt de frequentie van de ultrasone golven aanpassen om verschillende soorten katten en andere dieren af te weren.
 • Effectief bereik: de kattenverjager heeft een groot bereik, waardoor hij geschikt is voor zowel kleine als grote tuinen.

Door deze voordelen biedt de kattenverjager een effectieve en diervriendelijke oplossing om katten uit jouw tuin te houden.

Conclusie

Na het testen van de 6 beste kattenverjagers van 2024, staat de Vulpes Goods kattenverjager bovenaan als ‘Beste Algemene Keuze’. Deze kattenverjager, eenvoudig te installeren en aangedreven door zonne-energie, biedt een effectieve oplossing tegen ongewenste dieren. Let wel; het ultrasone geluid penetreert geen muren. Andere opvallende vermeldingen zijn de Vivid Green Ultrasone Kattenverjager als ‘Meest Duurzame Keuze’ en de Niceey Ultrasone Kattenverjager voor ‘Beste Batterijduur’. Overweeg de Milize Solar Kattenverjager voor een duurzame, gebruiksvriendelijke en effectieve oplossing.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een kattenverjager?

Een kattenverjager zendt een ultrasoon geluid uit dat katten onaangenaam vinden. Het apparaat is ontworpen om katten effectief uit je tuin te houden.

Heeft de kattenverjager een negatief effect op andere dieren?

Nee, de frequentie van het geluid is specifiek afgestemd op het gehoor van katten en is onhoorbaar en onschadelijk voor de meeste andere dieren, waaronder mensen en vogels.

Is een kattenverjager veilig te gebruiken in een tuin met kinderen?

Ja, een kattenverjager is volkomen veilig voor mensen. Het apparaat produceert ultrasone geluiden die meestal alleen katten kunnen horen.

Hoeveel ruimte dekt een kattenverjager?

De meeste kattenverjagers hebben een effectief bereik van ongeveer 200 vierkante meter. Je hebt mogelijk meer dan één apparaat nodig voor grotere tuinen.

Moet ik de kattenverjager het hele jaar door gebruiken?

Ja, het is aanbevolen om de kattenverjager het hele jaar door te gebruiken om je tuin vrij van katten te houden.

Is een kattenverjager weerbestendig?

Ja, de meeste modellen zijn ontworpen om buiten te gebruiken en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Hoe installeer ik een kattenverjager?

Plaats de kattenverjager op een locatie waar katten je tuin binnenkomen of verblijven. Het apparaat werkt op batterijen, dus je hoeft geen stroomkabels aan te sluiten.

Waar kan ik een kattenverjager kopen?

Je vindt kattenverjagers in dierenwinkels, tuincentra en online bij verschillende retailers.

Slaapwetenschap