Zoeken

De 6 Beste Massage Guns van 2024

Slaapexpert Niels heeft voor Slaapwetenschap.nl diverse massage guns getest. Hij heeft bij elke massage gun onder andere gekeken naar gewicht, snelheid, batterijduur en opzetstukken. De massage guns die op deze belangrijke punten het beste scoorden, vind je in dit artikel.

De winnende massage guns per categorie zijn:

Elke massage gun heeft weer eigen unieke specificaties (zoals bepaalde snelheden of een extra lange batterijduur). Het is van belang dat deze specificaties aansluiten op jouw behoeften. Lees daarom vooral alle plus- en minpunten per massage gun door en bekijk de checklist. Zo ontdek je eenvoudig welke massage gun voor jouw specifieke situatie het meest geschikt is.

De beste massage guns

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste Algemene Keuze Check Prijs bij Bol
Beste Luxe Keuze Check Prijs bij Bol
Meest Populaire Model Check Prijs bij Bol
Slaapwetenschap Favoriet Check Prijs bij Bol
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding Check Prijs bij Bol
Best For Budget Check Prijs bij Bol

De beste massage guns onderzocht

Beste Algemene Keuze
Bellies Family Massage Gun Pro

Deze massage gun van Bellies Family heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en alle functionaliteiten die je zoekt in een massage-apparaat.

Je kiest uit 12 instelbare snelheden en 7 massagekoppen. We vonden het handig dat er standen waren om op te warmen, te ontspannen of om een diepe massage te geven. We vonden 7 massagekoppen ideaal: niet te veel en niet te weinig. Vooral het feit dat we op het scherm konden zien hoeveel druk we uitoefenden, vonden we handig. Dit gaf ons extra inzicht in de massage.

Qua gebruiksvriendelijkheid scoort dit model iets lager, omdat het lcd-scherm even wennen is. Zodra we eenmaal wisten hoe het bedienen werkte, verliep dit gelukkig soepel. Het scherm beschikt over een batterij-indicator, waardoor we konden zien wanneer het apparaat opgeladen moest worden. Dit was ongeveer na 6 uur gebruik en het opladen duurde 2 uur.

Je ontvangt een case bij dit model met alle toebehoor waarin je het apparaat bewaart. We vonden het apparaat qua ontwerp en kwaliteit iets minder aanvoelen dan concurrerende modellen, maar hier staat een scherpe prijs tegenover.

We raden deze massage gun van Bellies Family aan als je op zoek bent naar een effectief massage-apparaat voor een scherpe prijs.

Voordelen:
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Je ziet op scherm hoeveel druk je uitoefent
 • Goede batterij gaat 6 uur mee
 • Duidelijke batterij-indicator
 • Fluisterstil
Nadelen:
 • Zonder afstandsbediening
 • Gebruiksaanwijzing is onduidelijk
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxe Keuze

FITAGE Massage Gun

4.7

De massage gun van Fitage is een professioneel model met 15 opzetstukken en 30 standen. Dit apparaat is ideaal om stijve spieren weer los te maken en spierpijn tegen te gaan.

Dit massageapparaat zorgt voor een massage die 60% dieper is dan bij concurrerende producten dankzij de 15 opzetstukken en de 30 intensiteitsniveaus waar je uit kiest. Ieder opzetstuk is voor een specifiek lichaamsdeel, zoals de nek, voeten of onderrug. We ervaren het apparaat als krachtig en stimulerend.

De mogelijkheid om de massagegun draadloos te gebruiken, maakt het apparaat gebruiksvriendelijk. Het wisselen van opzetstukken is eenvoudig en de trillingen zorgen voor een intense massage bij weinig moeite.

De professionele kwaliteit van het apparaat maakt het een populaire keuze. Zowel de motor als het koelsysteem zijn hoogwaardig en ook de batterij gaat lang mee. Je masseert 7 uur waarna je 2,5 uur moet opladen.

Onze test laat zien dat het product aan de verwachtingen voldoet: een intense en doelgerichte massage dankzij de opzetstukken en intensiteitsniveaus. We vonden het bedienen uiterst eenvoudig en merkten een positief effect op onze spieren.

De professionele massage gun van Fitage is ideaal om spierpijn tegen te gaan en pijn in de spieren te verlichten. De opzetstukken maken het apparaat geschikt voor verschillende doelgroepen, omdat je ieder lichaamsdeel optimaal kunt masseren.

Voordelen:
 • Uitgebreid met 15 opzetstukken en 30 standen
 • Opzetstuk voor ieder lichaamsdeel
 • 60% diepere massage dan bij concurrerende producten
 • Hoogwaardige motor en koelsysteem
 • Batterij gaat tot 7 massage-uren mee
Nadelen:
 • Zonder afstandsbediening
 • Gebruiksaanwijzing is onduidelijk
Check Prijs op Bol.com
Meest Populaire Model
Northwall Northgun Prime

Deze massage gun van Northwall is een populaire keuze dankzij de uitgebreide instellingen, goede prijs-kwaliteitverhouding en het lage geluidsniveau.

Het model beschikt over 20 snelheden en je krijgt 6 opzetstukken meegeleverd. Hoewel dit iets minder is dan bij sommige andere modellen, konden we hier goed mee uit de voeten. We ontvingen onder andere opzetstukken voor spierherstel, ontspanning en spierknopen. We vonden het effect op onze spieren positief na een sportsessie.

Het apparaat is makkelijk te bedienen via het schermpje, al misten we een aan-uitknop voor de daadwerkelijke massage. Voor de veiligheid schakelt de gun automatisch uit na 10 minuten, wat bij een intense massage positief is, maar bij een ontspannende en lichte massage vervelend. Een pluspunt: het apparaat gaat vrijwel geruisloos te werk, waardoor je extra ontspant.

De batterij gaat maximaal 2 uur mee, wat voldoende is voor meerdere massages. We vonden het apparaat hierdoor ook geschikt voor professioneel gebruik. Opladen doe je met een USB-kabel en het koffertje voor transport is een handige toevoeging.

We raden dit model aan als je een goede massage gun zoekt die over alle basisfuncties beschikt en zowel professioneel als privé ingezet kan worden.

Voordelen:
 • Laag geluidsniveau, helpt je ontspannen tijdens de massage
 • Veilig in gebruik dankzij automatische uitschakeling
 • Batterij gaat tot wel 2 uur mee, meer dan voldoende
 • Inclusief handig reiskoffertje voor transport
Nadelen:
 • Geen aparte aan-uitknop
Check Prijs op Bol.com
Slaapwetenschap Favoriet

Massagerr massage gun

4.5

Bij Slaapwetenschap zijn wij erg enthousiast over de massage gun van Massagerr. Het apparaat heeft een krachtige klopmassage, die ervoor zorgt dat je spieren helemaal kunnen relaxen. De batterij gaat tot 6 uur mee en geeft van tevoren aan wanneer hij bijna leeg is. Verder heeft dit pistool maar liefst 30 verschillende snelheidsstanden en 9 opzetstukken waardoor je de massage gun helemaal naar jouw wensen in kan stellen.

Voordelen:
 • Krachtig apparaat
 • Geeft aan wanneer batterij bijna leeg is
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Krachtige accu
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Geleverd met veel accessoires (opbergkoffertje, stressbal, 9 opzetstukken, handleiding)
Nadelen:
 • Lastig om opzetstukken te verwisselen
Check Prijs op Bol.com Check Prijs op Bol.com - Mini
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Vivid Green Massage Gun

4.5

De massage gun van Vivid Green heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal als je een beperkter budget hebt.

Dit model wordt geleverd met twaalf handige opzetstukken, geschikt voor verschillende soorten massages en lichaamsdelen. In totaal zijn er dertig standen en pas je de intensiteit geheel naar wens aan. We merkten dat onze spieren goed ontspanden en zelfs onze nachtrust bevorderd werd.

Via het intuïtieve lcd-scherm is dit model makkelijk te bedienen. Je neemt deze gun ook nog eens eenvoudig mee, dankzij de meegeleverde opbergkoffer. Het stille model lag comfortabel in de hand en we zijn tevreden over de batterijduur.

Kortom, een aanrader als je een model van degelijke kwaliteit wilt, maar hier niet de hoofdprijs voor wilt betalen.

Voordelen:
 • Zowel voor ontspanning als diepe massage
 • Met 12 opzetstukken
 • Intensiteit aanpasbaar in 30 standen
 • Intuïtief lcd-scherm
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • De opbergtas is aan de kleine kant
 • Geen instelbare timer
Check Prijs op Bol.com
Best For Budget

LifeGoods Professioneel Massage Gun

4.5

Het LCD scherm is net zo goed als die van de Fysio Pro, qua kracht is die redelijk gemiddeld, het gewicht is wat aan de zware kant en het heeft net zoals de Fysio Pro en Northgun een handig opbergkoffertje.

In principe scoort deze massage gun op alle gebieden goed, terwijl hij de helft van de prijs is van de andere guns. Het enige nadeel is dat we zeker weten dat de bestaansduur van deze massage gun ook minder dan de helft is van zijn collega's.

Voordelen:
 • Meer dan de helft goedkoper dan andere massage guns
 • Stilste massage gun
 • Met handig opbergkoffertje
 • Zelfde (mooie) LCD als de Fysio Pro
Nadelen:
 • Geen ingebouwde timer
 • Gaat veel minder lang mee
 • Accuduur ging al achteruit na de eerste weken
Check Prijs op Bol.com

Waarom je ons kunt vertrouwen

Het Slaapwetenschap team besteed veel aandacht aan het vinden van goede producten voor onze lezers. We spitten tientallen reviews door om producten te vergelijken en stellen hierbij kritische vragen. ‘Hoelang gaat deze massage gun mee?” en ”Helpt dit massage apparaat mee aan spierherstel, of is het enkel voor een fijne lichte massage?” Dit zijn belangrijke vragen omdat we hierdoor een zorgvuldig samengestelde top 7 voor jou kunnen maken. Daarnaast houden we rekening met batterijduur, prijs-kwaliteit verhouding, kracht en draagbaarheid, zodat je een weloverwogen keuze kan maken uit onze selectie.

De wetenschap van een massage apparaat

Het probleem met een echt goede training is dat je de volgende dag vaak spierpijn hebt. Het duurt een paar dagen voordat je weer kunt trainen. Van massages wordt gezegd dat ze de spierpijn verminderen en het herstel versnellen, maar er zijn veel soorten massages. Omdat massages door professionele therapeuten duur zijn, zijn er veel hulpmiddelen op de markt gebracht die je zelf gebruikt. Het goede nieuws is dat wetenschappers hier onderzoek naar hebben gedaan en een groot aantal klinische studies hebben uitgevoerd. Een wetenschappelijk onderzoek uit 2020, genaamd ‘Effecten van sportmassage op prestatie en herstel’, beoordeelde 29 klinische onderzoeken1. Samenvattend vonden zij dat massage een vermindering van 13% gaf in spierpijn na het doen van oefeningen (DOMS of Delayed onset Muscle Soreness) en een toename van 7% in flexibiliteit.

Hoewel het onderzoek naar het gebruik van massage guns nog redelijk nieuw is, is er al veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van massage om de slaapkwaliteit te verbeteren2. In een studie werden 44 proefpersonen opgesplitst in een controlegroep en een massage-groep. In de groep die massage kreeg, verminderde slapeloosheid en verbeterde de slaapkwaliteit en de slaapduur.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage gun? 

 • Kracht: Als we het hebben over het vermogen van het massagepistool, bedoelen we twee dingen: hoe snel de kop trilt en de diepte waarmee de kop beweegt. Deze twee factoren zijn belangrijk, omdat ze het algemene mate van comfort van de massage bepalen. Met andere woorden, het is het verschil tussen een lichte en diepe massage. Een massage is heel persoonlijk. Sommigen houden van heel zacht en mild, terwijl anderen de voorkeur geven aan een hele harde massage. Door te kiezen voor een massage gun met verschillende snelheden kies je de snelheid die voor jou werkt. 
 • Batterijduur: Veel massage guns zijn draadloos, maar niet allemaal. Wanneer je de gun eerst moet opladen voor gebruik is het fijn om te weten hoelang de gun daadwerkelijk mee gaat voordat deze weer aan de lader moet.
 • Draagbaarheid: Het is fijn om een massageapparaat naar verschillende plekken mee te kunnen nemen, zoals de sportschool. Het is niet alleen belangrijk dat hij gemakkelijk te vervoeren is, maar ook dat alle onderdelen bij elkaar blijven wanneer de gun van A naar B vervoert wordt. Denk hierbij aan een draadloze massage gun die geleverd wordt met een draag-/reiskoffer. Ook is het gewicht van het apparaat van belang. Als laatste is het belangrijk te letten op de batterijduur wanneer je het massagepistool mee gaat nemen. 
 • Design: Ook al lijken de meeste massage guns qua uiterlijk op elkaar, zitten er toch echt verschillen in. Sommige zijn modern en strak, terwijl andere een ouderwetser ontwerp hebben. Andere modellen hebben een LCD (touch) scherm, sommige niet. Wat je voorkeur ook is, het is belangrijk om er een te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Kleine details zoals de plaatsing van de handgrepen en de aan-uitknop maakt het verschil per massage gun.
 • Opzetstukken: Elk massage pistool heeft opzetstukken welke specifiek zijn voor bepaalde spiergroepen. Hoe meer opzetstukken, hoe beter je de verschillende spiergroepen van je lichaam kan masseren.
 • Garantie: Uit onze ervaring blijkt dat de kwaliteit van massagepistolen nogal kan verschillen. In sommige gevallen betekenen duurdere modellen niet per se betere kwaliteit. Kijk daarom naar de garantie voordat je in een massagepistool investeert. De meeste bedrijven bieden 1 jaar garantie, maar is het van een erkend bedrijf? Wat zeggen andere recensies? Is hun klantenservice ontvankelijk voor klachten van kopers? Kijk ook eens naar hun social media feeds. Dat zegt veel over de reactie die je zult krijgen als je geliefde massagepistool het ooit begeeft. 

De voordelen van een massage gun 

 • Verlicht stress en ontspant het lichaam door spanning en vocht diep in de spieren los te laten, waardoor het weefselmetabolisme toeneemt.
 • Verhoogt de bloed- en lymfecirculatie, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen de spieren bereiken.
 • Bevordert de genezing van uitgedroogde spieren door ze ‘wakker’ te maken voor een snellere genezing met meer flexibiliteit.
 • Laat melkzuur los dat zich in het lichaam heeft opgebouwd, vaak als gevolg van intensieve training.
 • Stimuleert zenuwreceptoren in de huid en spieren om de beweeglijkheid te verbeteren.
 • Versoepelt littekenweefsel door diepe massage om pijn te verlichten en vernauwing tegen te gaan.
 • Verbetert het bewegingsbereik door flexibeler gewrichten te creëren. Dit vermindert het risico op verrekkingen en verstuikingen.
 • Verbetert het algemene welzijn. Regelmatig gebruik van een massage gun verbetert de slaap en vermindert angst.

Veelgestelde vragen

Hoe helpen massage guns bij spierpijn?

Massagepistolen bieden percussie- of vibratietherapie, een vorm van massage waarbij snelle drukuitbarstingen op het spierweefsel worden uitgeoefend. Dit helpt ontstekingen tegen gaan, spierspanning te verminderen en knopen te doorbreken die zich in het spierweefsel hebben gevormd als gevolg van stress of na een bijzonder intensieve training.

Kunnen massagepistolen schadelijk zijn?

Ja, massagepistolen kunnen schadelijk zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. De meeste deskundigen raden aan om een specifiek gebied niet langer dan twee minuten per keer te masseren. Het is belangrijk om uitsluitend zacht spierweefsel te masseren. 

Welke massagekop moet ik gebruiken?

Grote ronde kopstukken worden meestal gebruikt op grotere spiergroepen zoals de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Een kleine opzetstuk met ronde kop is een geweldige all-round keuze die goed werkt op het hele lichaam.

Hoe vaak moet ik een massagepistool gebruiken?

Hoe vaak je een massagepistool gebruikt, hangt af van het resultaat dat je wilt. Na onderzoek raden we aan het massagepistool 2-3 keer per dag te gebruiken. Het is het beste om een massage maximaal 2 minuten en minimaal 15 seconden per spiergroep te gebruiken. 

Wanneer mag ik geen massage gun gebruiken?

Er zijn enkele gevallen waarin je beter geen massagepistool kunt gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld vermijden het apparaat te gebruiken op gewrichten, pezen, botten en zenuwen.

Bronnen

1 Effect of sports massage on performance and recovery: a systematic review and meta-analysis

2 Does Using a Massage Gun Improve Your Sleep?

Slaapwetenschap