De 7 Beste Muggenlampen van 2023

Muggen zijn een van de grootste ergernissen in de zomer. Een muggenlamp is de oplossing. Een muggenlamp lokt muggen en andere insecten en wanneer ze dichtbij genoeg zijn krijgen ze een elektrische schok. Hierdoor gaan ze in een keer dood. Muggen voelen zich aangetrokken tot het felle licht van de lamp, waardoor ze zeer effectief zijn. De meeste anti-muggenlampen hebben een felle witte uv-lamp, maar tegenwoordig zie je ook blauwe ledlampen. Deze verbruiken minder energie.

Anti-muggenlampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook zijn er speciale lampen voor de camping.

Beste muggenlampen overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Muggenlamp Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxe-Muggenlamp Meest luxe keuze Check Prijs
Langste-Levensduur-Muggenlamp Langste levensduur Check Prijs
Meest-Compacte-Muggenlamp Meest compacte keuze Check Prijs
Krachtigste-Muggenlamp Krachtigste muggenlamp Check Prijs
Beste-Alternatieve-Muggenlamp Beste alternatieve keuze Check Prijs
Beste-Goedkope-Muggenlamp Beste Goedkope Keuze Check Prijs

De 7 beste muggenlampen onderzocht

Beste Algemene Keuze

V-tac Insectenlamp

Dit is een mooie, krachtige muggenlamp met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De lamp is makkelijk in gebruik en verbruikt minder energie dan gemiddeld. De behuizing is gemaakt van stevig aluminium. We hebben dit product verkozen tot beste algemene keuze omdat hij goed scoort in de reviews. Het apparaat heeft een groot bereik en doet zijn werk. Hij trekt goed muggen en vliegen aan en doodt ze.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Flystopper Vliegenlamp Led

Dit is een van de krachtigste insectendoders. Dit product wordt verkocht als vliegenstopper, maar werkt ook voor muggen. Het grootste voordeel is de ledverlichting. Dit geeft minder licht dan een uv-lamp en verbruikt minder energie. Ideaal voor mensen die slecht slapen met licht aan. Verder heeft dit apparaat het hoogste voltage, waardoor muggen en andere insecten krachtig worden geëlektrocuteerd.

Check Prijs op Bol.com
Langste Levensduur

MaxxHome Insectendoder

Dit is een krachtige muggenlamp met een bovengemiddeld lange levensduur en ook een hoge voltage (4000 volt, net als de Flystopper vliegenlampen). De lamp trekt goed muggen aan en doodt ze effectief. Verder is de behuizing van de lamp gemaakt van metaal en daardoor extra stevig.

Check Prijs op Bol.com
Meest Compacte Keuze

King Mungo Anti Muggenlamp

Dit is een speciale anti-muggenlamp voor de camping. Compact, niet zwaar en makkelijk op te hangen dankzij het grote hendel aan de bovenkant. Dit handige apparaat functioneert als campinglamp, muggenvanger en powerbank. Als muggendoder werkt het apparaat zeer effectief dankzij de krachtige uv-lamp. Wij vinden dit een heel leuk apparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook andere gebruikers zijn over het algemeen lovend over deze lamp.

Check Prijs op Bol.com
Krachtigste Keuze

Flystopper Vliegenlamp

Wil je niets aan het toeval overlaten? Dan is dit de meest krachtige muggenlamp. Deze lamp is van dezelfde aanbieder als onze meest luxe keuze, maar dan met uv-lampen en iets voordeliger. Wij hebben ervaren dat een uv-lamp beter muggen aantrekt. Daarom vinden wij dit apparaat net wat effectiever. Hij verbruikt wel twee keer zoveel stroom.

Check Prijs op Bol.com
Beste Alternatieve Keuze

PrimeHome Elektrische Muggenlamp

Dit is een elektrische vliegenmepper en muggenlamp in een. Plaats het apparaat tijdens het slapen in de houder om muggen en andere insecten aan te trekken en te doden en gebruik hem overdag om vliegen te meppen (of wanneer je slaapt en een mug of vlieg hoort). De mepper is verder draadloos te gebruiken en heeft een lange batterijduur. Wij vinden dit een handig apparaat, vooral omdat je de keuze hebt om zelf achter de muggen aan te gaan.

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

VerminBuster Muggenlamp

Onze beste goedkope keuze is een effectieve muggenlamp met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is een stuk goedkoper dan vergelijkbare modellen, maar vrijwel net zo effectief. Het product wordt geleverd met een kabel om hem op te hangen en heeft een afneembaar opvangbakje voor de geëlektrocuteerde insecten. Dankzij de krachtige uv-lamp worden muggen en andere insecten goed aangetrokken.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=91]

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede anti-muggenlamp?

 • Grootte van het apparaat: Grote muggenlampen hebben voor- en nadelen. Het voordeel is dat muggen en andere insecten er makkelijk invliegen. Ook trekken ze goed muggen aan. Bij een kleine muggenlamp moet de lamp zeer effectief werken en vliegen ze er minder snel “per ongeluk” in. Het nadeel van een grote muggenlamp is dat het veel ruimte in beslag neemt en doorgaans meer energie verbruikt.
 • Lengte van het snoer: Let goed op de lengte van het snoer. Een veelvoorkomende klacht is dat het snoer te kort is. Dit betreft een snoer van een meter. Helaas hebben bijna alle apparaten een kort snoer. De langere snoeren zijn rond de 1,5 meter. Mocht je dit te kort vinden, koop dan een draadloze anti-muggenlamp. Bijvoorbeeld de King Mungo Anti Muggenlamp.
 • Voltage: Hoe hoger het voltage, hoe krachtiger het apparaat insecten doodt. De krachtigste muggenvangers hebben een voltage van 4000 volt (bijvoorbeeld onze luxe keuze). Een lager voltage is meestal ook voldoende om muggen te doden.
 • Kap aan boven- en onderkant: De meeste muggenvangers hebben een kap aan de boven- en onderkant. Dit zorgt ervoor dat muggen en andere insecten er alleen van de voorkant invliegen. De Flystopper Vliegenlamp Led en Flystopper Vliegenlamp hebben geen kap aan de boven- en onderkant, waardoor muggen en makkelijker invliegen.
 • Energieverbruik: Muggenlampen verbruiken best wat energie, vooral wanneer ze dag en nacht aanstaan. Mocht je energie willen besparen, let dan goed op het energieverbruik. Een anti-muggenlamp met een ledlamp is over het algemeen het zuinigst.
 • Lamp met wit of blauw licht: Muggenlampen zijn verkrijgbaar met wit of blauw licht. Beide zijn effectief om muggen te vangen. Plaats je de muggenlamp in je slaapkamer, dan is het mogelijk beter om te kiezen voor een blauwe lamp, omdat dit minder fel licht geeft.

De voordelen van een anti-muggenlamp

 • Muggen aantrekken en doden: Anti-muggenlampen zijn een effectieve methode om muggen te lokken en dood te maken, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Een goede muggenlamp doodt muggen in een keer.
 • Rustiger slapen: Muggen in je slaapkamer zijn vervelend. Je hoort ze zoemen, maar je weet niet precies waar ze zijn. Ook wil je niet geprikt worden. Hierdoor ben je alert op zoemgeluid en slaap je slecht. Met een muggenlamp verminder je dit probleem en slaap je beter en rustiger. Een muggenlamp doet het werk voor je.
 • Geen of minder last van muggenprikken: Een muggenlamp vermindert het aantal muggen in huis, je slaapkamer of buiten in de tuin. Doordat je minder muggen in je huis hebt, word je minder vaak geprikt en heb je minder risico op jeukende en irriterende muggenbulten.
 • Lokt ook andere insecten: De meeste muggenlampen trekken ook andere insecten aan, zoals motten, bromvliegen en fruitvliegjes.
 • Staand en hangend te gebruiken: De meeste muggenlampen worden geleverd met een kabel of ketting om het apparaat ergens op te hangen. Hang of plaats de lamp overal in huis of in de tuin.

Mijn eigen ervaring

Ik heb het vervelende nadeel dat muggen mij snel en vaak prikken. Daarom heb ik een muggenlamp gekocht. Deze gebruik ik vooral in de zomer. Het is voor mij een goede oplossing en ik merk dat ik veel minder last heb van muggen. Ik gebruik de lamp vooral buiten op het dakterras. Binnen heb ik er gelukkig minder last van, maar gebruik ik hem ook weleens als ik een mug in de kamer hoor. Ik heb de kleine variant van de V-tac Insectenlamp, waar ik dus heel tevreden over ben.

Conclusie

Muggen zijn vervelend en een muggenlamp helpt om het probleem te verminderen. Een anti-muggenlamp lokt muggen (en andere insecten) en maakt ze dood. Vooral in de slaapkamer wekken muggen grote ergernis en is het handig om een lamp te plaatsen. Muggenlampen zijn makkelijk in gebruik en overal in huis te plaatsen. Ook zijn ze zeer effectief. Ze geven een krachtige elektrische schok zodat muggen geen schijn van kans maken. Bij de meeste apparaten worden de muggen netjes opgevangen in een afneembaar bakje.

Onze beste algemene keuze (V-tac Insectenlamp) is een goed voorbeeld van een effectieve muggenlamp. Het apparaat trekt goed muggen aan en elektrocuteert ze in een seconde. Het grootste voordeel van muggenlampen is dat ze lang mee gaan. Je hoeft ze maar een keer aan te schaffen en ze gaan jaren mee.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een muggenlamp?

Een muggenlamp lokt insecten (en muggen) naar een elektrisch gaasrooster waar de insecten worden geëlektrocuteerd. De meeste anti-muggenlampen gebruiken fluorescerende lampen die ultraviolet licht uitstralen om de insecten aan te trekken. De gloeilamp en draden zitten ter bescherming in een plastic of metalen kooi.

Zijn anti-muggenlampen effectief?

Ja, muggenlampen zijn zeker effectief. Ze trekken muggen aan door middel van uv-licht, waar ze worden geëlektrocuteerd (meestal tussen twee metalen roosters). Vanwege de onweerstaanbare aantrekkingskracht van het licht zijn anti-muggenlampen effectief in het doden van muggen.

Waar plaats je een muggenlamp?

Regel 1: plaats de lamp tussen de plek waar je slaapt (of zit) en waar de muggen vandaan komen. Regel 2: plaats de val zo ver mogelijk van je vandaan en zo dicht mogelijk bij waar ze vandaan komen (bijvoorbeeld dicht bij het raam). Dit is beter, omdat je de muggen anders alsnog naar je toe lokt.

Verbruiken muggenlampen veel elektriciteit?

Muggenlampen verbruiken niet heel veel elektriciteit. Vooral kleine muggenlampen niet. Gemiddeld hebben ze een vermogen van maximaal 30-50 watt. De meeste zelfs een stuk minder.

Is een vliegenlamp ook geschikt voor muggen?

De meeste vliegenlampen zijn ook geschikt voor muggen. Lees uiteraard voor de zekerheid na of het product ook geschikt is voor muggen. Alle apparaten op deze pagina zijn geschikt voor muggen.

Kun je een anti-muggenlamp de hele nacht laten branden?

Ja, het is volkomen veilig om de lamp de hele nacht aan te laten staan, zowel binnen als buiten. Het kost wel meer energie.

Werken muggenlampen ook overdag?

Ja, ze werken ook overdag. Muggenlampen zijn wel effectiever wanneer het donker is.

Slaapwetenschap