Een petroleumkachel is een draagbare kachel die kerosine (ook petroleum genoemd) gebruikt als brandstof. Petroleumkachels zijn een goedkoper alternatief voor draagbare elektrische kachels en zijn zeer functioneel. Een groot voordeel van de meeste petroleumkachels is dat ze niet werken op het stroomnetwerk, maar op batterijen. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in de tuin, op een terras, in de schuur of in een tuinhuisje.
Petroleumkachels geven veel en snel warmte en zijn zeer zuinig. De meeste petroleumkachels verbruiken maar 0,2 tot 0,35 liter petroleum per uur. Ons team heeft de beste petroleum kachels gevonden en onderzocht. We hebben vooral gelet op het vermogen, verbruik en de warmte die het apparaat afgeeft.
Beste petroleum kachel overzicht
Afbeelding | Award | Actuele Prijs |
---|---|---|
Beste algemene keuze | Check Prijs | |
Meest luxe keuze | Check Prijs | |
Meest veilige petroleumkachel | Check Prijs | |
Meest zuinige petroleumkachel | Check Prijs | |
Beste goedkope keuze | Check Prijs |
De 5 beste petroleum kachels onderzocht
Corona Petroleumkachel
Dit is een kwalitatieve petroleumkachel. Dit apparaat heeft het grootste maximale vermogen (3000 watt). Hierdoor geeft deze verwarming de meeste warmte en is het geschikt voor ruimtes tot wel 48 vierkante meter. Ook is hij veilig, omdat het een omvalbeveiliging heeft. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer die omvalt. Een ander goed punt: regel zelf de kracht waarmee het apparaat moet stoken. De maximale brandtijd met een volle tank is 13 uur.
- Makkelijk te verplaatsen
- Geeft de meeste warmte
- Grootste bereik (tot 48 vierkante meter)
- Geen extra kosten door elektriciteit
- Grote brandstoftank (gemiddeld groot)
- Aanduiding brandstofniveau
- Zelf de warmte regelen
- Werkt op batterijen (niet inbegrepen)
- Verbruikt bovengemiddeld petroleum (iets minder zuinig)
Zibro Elektrische Petroleumkachel
Dit is elektrische laserkachel die draait op petroleum. Laserkachels hebben ook stroom nodig (met name voor de ontsteking). Na de ontsteking verbruikt dit apparaat slechts 13 watt per uur. Het voordeel van een laserkachel is dat het meer mogelijkheden heeft. Het is tot op de graad nauwkeurig instelbaar van 6-28 graden en heeft een eenvoudige ontsteking. Deze kachel heeft de grootste tank en de langste maximale brandduur (op de zuinigste stand).
- Langste brandduur per tank (44 uur)
- Grootste brandstoftank (5.4 liter)
- Zeer zuinig op de laagste stand
- Regelbare temperatuur (6-28 graden)
- Grootste bereik (tot 48 vierkante meter)
- Gaat heel makkelijk aan
- Vier jaar garantie
- Gebruikt ook stroom (stopcontact nodig)
Qlima Petroleumkachel
Dit is de meest veilige petroleumkachel die we hebben gevonden. Deze kachel heeft een maximaal vermogen van 2400 watt (iets minder krachtig dan onze beste algemene keuze), maar heeft wel een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Ook is het apparaat een stuk zuiniger en verbruikt het maar 250 milliliter brandstof per uur. Dit apparaat heeft een gemiddeld bereik (tot 26 vierkante meter) en een gemiddelde maximale brandduur van bijna 17 uur.
- Zuiniger dan de beste algemene keuze
- Geen extra kosten door elektriciteit
- Gaat heel makkelijk aan
- Gemiddelde grote brandstoftank
- Geeft veel warmte
- Lange brandduur (tot 17 uur)
- Meest veilig
- Werkt op batterijen (niet inbegrepen)
- Warmte niet regelbaar
Tosai Petroleumkachel
Deze petroleumkachel is een stuk goedkoper dan bovenstaande apparaten maar heeft vrijwel dezelfde functies en een goede kwaliteit. Het apparaat is extra veilig dankzij de omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging en geeft bovengemiddeld warmte. De tankinhoud is wel iets kleiner, maar het apparaat is het meest zuinig van allemaal. Ook heeft het een bovengemiddeld bereikt (tot 32 vierkante meter). Ons team vindt dit een goed product (en consumenten ook).
- Meest zuinig
- Geen extra kosten door elektriciteit
- Aanduiding brandstofniveau
- Geeft bovengemiddeld warmte
- Meest veilig (samen met onze meest veilige keuze)
- Makkelijk te verplaatsen
- Werkt op batterijen (niet inbegrepen)
- Temperatuur niet regelbaar
Perel Petroleumkachel
Op zoek naar een leuk en krachtig petroleum kacheltje voor in de tuin, dan is dit product een goede keuze. Dit is een kleine petroleumkachel met een lantaarn-ontwerp. Door het compacte ontwerp en het handvat aan de bovenkant is dit product makkelijk te verplaatsen. Ondanks zijn kleine formaat heeft het apparaat een gemiddeld vermogen (2600 watt) en geeft het veel warmte. Het is alleen minder krachtig en maar geschikt voor ruimtes tot 18 vierkante meter.
- Meest compact
- Bovengemiddeld zuinig
- Grote brandstoftank (even groot of groter dan andere apparaten)
- Oververhittingsbeveiliging
- Regelbare temperatuur
- Geen extra kosten door elektriciteit
- Kleinste bereik (niet geschikt voor grote ruimtes)
Waarom je ons kan vertrouwen
Bij Slaapwetenschap doen we altijd grondig onderzoek om de beste producten te vinden. We lezen soms wel honderd reviews en testen meerdere producten om ze te beoordelen.
Bij onze zoektocht naar de beste petroleum kachel hebben we vooral gelet op de veiligheid van het apparaat, hoeveel warmte die het apparaat geeft en het verbruik. Ook stellen we vragen, zoals: ‘Wat is een petroleum kachel precies’, ‘Wat zijn de voordelen van petroleum kachels’, ‘Zijn petroleum kachels voordelig’, ‘Hoeveel uren kan een petroleum kachel branden’ en ‘Hoe veilig zijn petroleum kachels’.
Op basis van deze eigenschappen en vragen hebben we de beste kachels geselecteerd en doen we onze aanbevelingen. Voldoet een kachel niet aan onze kwaliteitseisen, dan komt deze niet op onze pagina. En om er zeker van te zijn dat we de beste producten hebben gekozen, hebben we meer dan 50 reviews gelezen en 10 producten vergeleken.
Waar we op hebben gelet bij deze review
- Capaciteit brandstofreservoir: Wil je niet de hele tijd de tank bijvullen, koop dan een petroleum kachel met een groot reservoir. De gemiddelde grootte is ongeveer 4 liter.
- Verbruik: Petroleum kachels draaien op petroleum (kerosine). Hoe zuiniger het apparaat is, des te lager het verbruik en de kosten. Het ene apparaat verbruikt meer brandstof per uur dan het andere, waardoor ze op lange termijn duurder zijn.
- Aantal branduren vol reservoir: Op basis van het verbruik per uur wordt berekend hoeveel uren de kachel draait per volle tank.
- Vermogen: Hoe meer vermogen het apparaat heeft, hoe meer warmte het geeft. Wil je een kleine ruimte verwarmen dan is een apparaat met een kleiner vermogen meer dan geschikt. Kijk ook naar de maximale kamergrootte.
- Maximale kamer grootte: Bij ieder apparaat staat voor welke kamergrootte het geschikt is. Let hier goed op wanneer je een grote kamer wil verwarmen. Is de kamer te groot dan geeft het apparaat mogelijk onvoldoende warmte.
- Aantal warmtestanden: Het aantal warmtestanden is alleen interessant wanneer je een laserkachel koopt die op petroleum draait. Normale petroleum kachels hebben maar één stand. Elektrische petroleum kachels hebben meerdere standen.
- Beveiliging tegen oververhitting: Veiligheid is belangrijk bij petroleum kachels. Petroleum kachels zijn brandgevaarlijk door de dampen die vrijkomen, vooral wanneer ze omvallen. Hoe meer beveiligingsfuncties het apparaat heeft, hoe beter het is. Een petroleum kachel met oververhittingsbeveiliging schakelt automatisch uit wanneer deze te warm wordt.
- Omvalbeveiliging: Een petroleum kachel met omvalbeveiliging schakelt automatisch uit wanneer deze omvalt. Dit is belangrijk om brand te voorkomen.
- Met of zonder stroom: De meeste petroleum kachels draaien niet op stroom. Dit is een van de redenen waarom je een petroleum kachel koopt. Laser petroleum kachels draaien wel op stroom. Meestal hebben ze stroom nodig voor de ontsteking. Een kachel die geen stroom nodig heeft is geschikt bij een stroomstoring.
Verschillende soorten draagbare petroleum kachels
- Wiek of kous petroleum kachel. Wiek petroleum kachels werken op batterijen. Ze zijn overal te gebruiken en je hebt geen stopcontact nodig. Petroleum kachels hebben meestal maar een warmtestand en zijn makkelijk in gebruik.
- Elektrische petroleum kachel (laserkachel). Een laserkachel is een elektrische kachel die draait op petroleum. Voor de ontsteking is stroom nodig (en dus een stopcontact). Hierdoor is een petroleum laserkachel minder handig in gebruik. Het grootste verschil met een wiek/kous petroleum kachel is dat een laserkachel meer mogelijkheden heeft, zoals meerdere warmtestanden.
De voordelen van een petroleumkacheltje
- Zuinig: Petroleum kachels zijn zuinig in gebruik. 1 liter petroleum is goed voor vier uur verwarmen. Sommige petroleum kachels gaan nog langer mee.
- Goedkoop: Petroleum kachels zijn, mede doordat ze zuinig in gebruik zijn, veel goedkoper dan elektrische kachels en gaskachels. Je bespaart makkelijk 35-40 procent in vergelijking met een gaskachel.
- Perfect voor gebruik in de tuin: De meeste petroleum kachels werken niet op het stroomnetwerk en zijn daarom ideaal om in de tuin of op het terras te gebruiken. Ze verwarmen goed en snel.
- Verwarm alleen de kamer die je gebruikt: Een petroleum kachel is ideaal om tijdelijk warmte te geven binnenshuis, zonder dat je de centrale verwarming aan hoeft te zetten. Een petroleum kachel is ook handig wanneer de stroom uitvalt.
- Makkelijk in gebruik en draagbaar: Je hoeft een petroleum kachel niet te installeren, ze zijn draagbaar en in principe overal te gebruiken. Binnen en buiten. Ook heb je geen stopcontact nodig.
Veelgestelde vragen
Wat is een petroleumkachel?
Een petroleumkachel is een draagbaar, niet-geventileerd, op petroleum (kerosine) gestookt ruimteverwarmingsapparaat. De meeste petroleum kachels hebben een brandstofreservoir en gebruiken petroleum als benzine. Petroleumkachels worden vooral buitenshuis, in de tuin, op een terras, in een vakantiehuisje of in een caravan gebruikt.
Is een petroleumkachel goedkoper dan een elektrische kachel of gaskachel?
Petroleumkachels zijn veel goedkoper dan elektrische kachels en gaskachels. Petroleumkachels zijn zeer zuinig. Sommige apparaten verbruiken amper benzine, terwijl ze lang branden. Met 1 liter petroleum moet je gemiddeld 5 tot 10 uur kunnen verwarmen.
Waar worden petroleum kachels voor gebruikt?
Draagbare petroleumkachels kunnen huiseigenaren tijdelijk van warmte voorzien tijdens een stroomstoring of kunnen worden gebruikt om een ​​koele kamer te verwarmen zonder de kosten van het verwarmen van het hele huis. Petroleumkachels worden vaak gebruikt in de tuin of op een terras. Petroleumkachels hebben geen stroom nodig.
Is het slim om een petroleumkachel te kopen?
Ja, maar het hangt er wel vanaf waar je het voor wil gebruiken. Petroleumkachels zijn voordeliger dan gas, hout- en elektrische kachels. Ook zijn ze handig in gebruik. Wil je een petroleumkachel kopen voor buiten in de tuin of op een terras, dan is het een slimme keuze. Wil je de algehele verwarming binnenshuis vervangen, dan is het geen goede keuze, omdat het brandgevaarlijk kan zijn binnenshuis.
Is het veilig om een petroleumkachel binnenshuis te gebruiken?
Ja het is veilig, maar er zijn een aantal redenen om het niet als hoofdverwarming te gebruiken. De reden waarom het beter is om een petroleumkachel vooral buiten te gebruiken, is omdat de dampen die ze uitstoten brandbaar kunnen zijn. Het wordt aangeraden om petroleumkachels vooral buiten te gebruiken of slechts kort binnenshuis.
Werken petroleumkachels op stroom?
De meeste petroleumkachels hebben geen elektriciteit nodig om te werken. De meeste kachels bevatten een batterij-gevoede of elektrische ontsteker om de kachel aan te steken, zonder dat er lucifers nodig zijn. Laserkachels die op petroleum werken hebben wel stroom nodig.
Afbeelding | Award | Actuele Prijs |
---|---|---|
Beste algemene keuze | Check Prijs | |
Meest luxe keuze | Check Prijs | |
Meest veilige petroleumkachel | Check Prijs | |
Meest zuinige petroleumkachel | Check Prijs | |
Beste goedkope keuze | Check Prijs |