Zoeken

De Beste Producten Voor Betere Slaap In De Slaapkamer

De slaapkamer is bij uitstek de plek om tot rust te komen. Een schone en frisse slaapkamer is bevorderlijk voor onze nachtrust. In je slaapkamer geniet je van heerlijke nachtrust om vervolgens weer fris en fruitig aan de volgende dag te beginnen. Daarom wil je de slaapkamer een rustgevend, maar persoonlijk interieur geven.

Investeer in een goed matras

goed matras
goed matras

Een goede nachtrust is misschien net zo eenvoudig als het aanschaffen van een nieuwe matras. Geld besteed aan een nieuwe matras is goed besteed geld. Wijs een aanzienlijk deel van je slaapkamer make-over-budget aan een comfortabel nieuwe matras die van slapen een droom zal maken. Een goedkope manier om de levensduur van je matras te verlengen is met een matras topper.

Investeer in een goed kussen

goed kussen

Het beste hoofdkussen moet voldoet aan alle eigenschappen van een goed kussen. Het is belangrijk dat een kussen past bij jouw lichaam, slaaphouding en matras. Wanneer een kussen niet bij je slaaphouding en postuur past, kan het je nek belasten, waardoor je vermoeid wakker wordt. Speciaal voor een betere nachtrust voor zwangere vrouwen hebben we voedingskussens en zwangerschapskussens getest.

Digitale wekker om op tijd en opgewekt je dag te beginnen

Een digitale wekker helpt je ’s ochtends met opstaan. Het grote voordeel van een wekkerradio is dat je altijd op het juiste tijdstip wakker wordt, je geen telefoon in de slaapkamer hoeft te hebben, en nog veel meer! Voor een goede nachtrust en prikkelarme slaapkamer adviseren wij een wekkerradio en niet de wekkerfunctie van je smartphone. Tegenwoordig is een wekkerradio met dab+ ook populair

Stille ventilatoren voor een verkoelende geruisloze nacht

Met een stille ventilator (ook wel: torenventilator of geruisloze ventilator) heb je verkoeling tijdens de warme zomer nachten, zonder wakker te liggen van een storend geluid Een stille ventilator in je slaapkamer ideaal om voordelig koel in slaap te vallen.

Mobiele airco om in slaap vallen met de perfecte temperatuur.

Met behulp van een mobiele airco kun je het hele jaar door met de perfecte temperatuur in slaap dommelen. Dit is zonder twijfel een slimme aankoop waar je veel plezier van zult hebben. Op onze airco pagina hebben we het belang van een airco wetenschappelijk onderbouwd en de 8 beste mobiele airco’s voor je onderzocht.

CO2 meters voor een gezonde slaapomgeving

Een CO2 meter, ook wel een koolstofdioxide meter, geeft je informatie over de kwaliteit van de lucht in een bepaalde ruimte. Een goede luchtkwaliteit is namelijk heel erg belangrijk voor de gezondheid en een goede diepe slaap.

Snurkbeugels om weer rustig en zonder verstoringen te slapen

Wat is de wetenschap achter een snurkbeugel? Waarom snurk ik en wat kan ik er tegen doen? De best geteste snurkbeugels adhv prijs, functionaliteit en kwaliteit.

Slaapmasker voor totale duisternis

Een slaapmasker maakt het slapen een stuk duisterder in tegenstelling tot de duisternis van de slaapkamer. Het slaapmasker verbeterd de aanmaak van melatonine. Je valt hierdoor ontspannen in een diepe slaap.

Slaap oordoppen voor een geruisloze nacht

Veel mensen kunnen slecht slapen doordat ze bewust of onbewust snel last hebt van allerlei soorten geluid. Om dit geluid weg te kunnen filteren is met comfortabele oordopjes slapen de perfecte oplossing.

Koude voeten in bed zo opgelost

Het hebben van koude voeten in bed kan ervoor kan zorgen dat je nachtrust toch wat minder is dan je eigenlijk zou willen. Gelukkig zijn er wel veel producten en trucjes om dit probleem te verhelpen.

Elektrische dekens voor een heerlijk warm 2024

Elektrische dekens (ook wel: warmtedekens of verwarmingsdekens) zijn voorverwarmd en houden het lichaam, bed en bank in de winter heerlijk warm. Het opwarmen van het lijf aan de hand van een elektrische deken was nog nooit zo simpel.

Verzwaringsdeken kopen?

Verzwaringsdekens worden met succes gebruikt bij slaapproblemen en helpen tevens bij depressie, angst en dwangstoornissen. Ze worden ook wel verkocht onder de naam: gewichtendeken, gewichtendekbed, zware deken, verzwaarde deken, zwaartekrachtdeken of sensorische deken. Een verzwaringsdeken kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Verzwaringsdekens stimuleren de afgifte van het gelukshormoon serotonine en verlagen tegelijkertijd het niveau van het stresshormoon cortisol. De lichte druk die door het gewicht van de deken wordt uitgeoefend, geeft het lichaam een gevoel van veiligheid en geborgenheid. 

Verzwaringsdekens voor de kids

Een goede nachtrust voor kinderen is erg belangrijk. Overdag doen ze indrukken op die ze in de nacht verwerken. Een verzwaringsdeken bootst het gevoel van veiligheid en geborgenheid na. Een verzwaringsdeken helpt jouw kind daarom op een fijne en comfortabele manier in slaap te vallen.

Slaaptrainers voor de kids

Een slaaptrainer is een handig hulpmiddel om je kind te leren om langer in zijn bed te blijven. Een slaaptrainer is een slimme gadget die peuters en kleuters met visuele aanwijzingen eraan herinnert of het tijd is om in bed te liggen of om wakker te zijn. Het is een simpele doch effectieve oplossing die je heel wat extra uur slaap op kan leveren.

Blauw licht filter bril tegen schadelijk blauw licht van schermen

We worden overspoeld door blauw licht. Onze telefoons, telivisies, lampen, ipads zenden het allemaal uit. Als wij blauw licht opnemen, denken onze hersenen dat het nog dag licht is en maken ze geen melatonine aan. Val sneller in slaap en verhoog je melatonine met zo’n 58% op een natuurlijke manier door een blauw licht filter bril aan te schaffen.

Daglichtlamp / lichttherapie voor de winterdip

Makkelijk verteerbaar wetenschappelijke onderbouwingen voor de daglichtlamp en de beste daglichtlampen qua prijs, mogelijkheden en functionaliteit.

Wake up lights voor een natuurlijk positieve start van de dag

Een wake-up light of lichtwekker helpt je om in de ochtend gemakkelijker en fijner op te staan. Als je geen fan bent van luide wekkers, of je hebt moeite met opstaan als het buiten nog donker is kan een wake up light je helpen de dag op een positievere manier te beginnen.

Slaapwetenschap