Zoeken

SleepiezZ® Slaapmasker PRO test Ervaring

Het SleepiezZ® Slaapmasker PRO is tijdens onze slaapmasker vergelijking grondig getest om te bepalen hoe goed het presteert in de categorie Bluetooth slaapmaskers. Met uitgebreide tests op het gebied van lichtdichtheid, comfort en kwaliteit, hebben we de prestaties van dit slaapmasker zorgvuldig geëvalueerd.

Hoewel het SleepiezZ® Slaapmasker PRO enkele voordelen biedt, zoals Bluetooth-connectiviteit en zacht materiaal, presteert het niet zo goed als de Slowwave Premium Bluetooth Slaapmasker. De belangrijkste tekortkomingen zijn de niet-verstelbare speakers, de oncomfortabele neusbrug en de minder gebruiksvriendelijke bediening. Het masker is het meest geschikt voor mensen die bereid zijn concessies te doen op het gebied van comfort en gebruiksgemak in ruil voor een betaalbaardere bluetooth slaapmasker. 

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van het SleepiezZ® Slaapmasker PRO, zodat u een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen over het al dan niet aanschaffen van dit product. We zullen de voor- en nadelen bespreken en vijf veelgestelde vragen beantwoorden om u een volledig beeld te geven van wat u kunt verwachten van dit slaapmasker.

Eerste indruk

Bij het uitpakken van het SleepiezZ® Slaapmasker PRO valt op dat het masker is gemaakt van zacht katoen en wordt geleverd met een opbergzakje en een USB-kabel om het Bluetooth-gedeelte op te laden. Het masker belooft totale verduistering, geen druk op de ogen en HD Hifi Speakers.

Sleepiezz slaapmasker pro doos inhoud

De bluetooth module zit aan de zijkant van het masker. Het masker is vrij groot en bedekt het halve gezicht, ook het voorhoofd of de volledige neus.

Het materiaal

Het slaapmasker is gemaakt van zacht katoen, wat zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid. Hoewel dit een positief aspect is, zijn er enkele nadelen, zoals de oncomfortabele neusbrug die veel licht rond de neus laat lekken en de niet-verstelbare speakers, waardoor het masker mogelijk niet goed past.

Sleepiezz slaapmasker pro neusbrug

Wassen

Het SleepiezZ® Slaapmasker PRO is wasmachinebestendig nadat de Bluetooth-module en speakers uit het masker zijn verwijderd. Dit proces kan echter lastig zijn vanwege de kleine vakjes voor de module en speakers. De opening aan de bovenkant van het slaapmasker maakt het mogelijk om de elektronica te verwijderen, maar het kan tijdrovend en frustrerend zijn om dit te doen.

Licht blokkeren

Het slaapmasker scoort een 6/10 op lichtdichtheid. De oncomfortabele neusbrug zorgt voor een lekkage van licht rond de neus, wat afbreuk doet aan de totale verduistering die het masker belooft. 

Wat het blokkeren van licht betreft scoort het SleepiezZ slaapmasker op het Fytze slaapmasker na het minst goed. Dit is ook terug te zien in de totaalscore van de test voor dit product. 

Comfort

Met een comfortscore van 6/10 biedt het SleepiezZ® Slaapmasker PRO een matig comfortniveau. De niet-verstelbare speakers en de oncomfortabele neusbrug dragen bij aan het verminderde comfort. Bovendien is het masker minder geschikt voor zijslapers, vooral als ze op hun linkerzijde slapen waar de Bluetooth-module zich bevindt. De Bluetooth module is van hard plastic, evenals de speakers. Dit kan leiden tot ongemak en dus een verstoorde slaap.

Het slaapmasker is wel te verstellen. Dit gebeurt middels een klitteband sluiting aan de achterkant van het masker.

Sleepiezz slaapmasker pro klitteband sluiting

Extra’s

De Bluetooth-connectiviteit van het SleepiezZ® Slaapmasker PRO is een belangrijk voordeel, waardoor gebruikers muziek, luisterboeken of white noise kunnen luisteren tijdens het slapen of ontspannen. De batterij van het masker gaat een hele nacht mee, wat handig is voor langdurig gebruik. Helaas zijn de bedieningselementen niet eenvoudig te gebruiken, aangezien de knoppen weinig feedback geven omdat ze door de stof heen moeten worden ingedrukt.

Sleepiezz slaapmasker pro bediening

Het laden van het slaapmasker gaat met een bijgeleverde usb kabel. Er is geen rits dus de bluetooth module zit vrij strak in een stoffen zakje. 

Sleepiezz slaapmasker pro opladen

Conclusie

Hoewel het SleepiezZ® Slaapmasker PRO op papier enkele voordelen biedt, zoals Bluetooth-connectiviteit en zacht materiaal, zijn er aanzienlijke nadelen die de algehele tevredenheid en bruikbaarheid van het product verminderen. Met name het oncomfortabele ontwerp en de moeilijke bediening maken het slaapmasker minder aantrekkelijk in vergelijking met concurrerende producten zoals de Slowwave Premium Bluetooth Slaapmasker. Overweeg zorgvuldig of u bereid bent om concessies te doen op het gebied van comfort en gebruiksgemak voordat u besluit dit slaapmasker aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Zijn de speakers van het SleepiezZ® Slaapmasker PRO verstelbaar?

Nee, de speakers zijn niet verstelbaar, wat betekent dat ze mogelijk niet precies voor uw oren zitten.

Is het SleepiezZ® Slaapmasker PRO een goed alternatief voor oordoppen?

Nee, het slaapmasker is geen effectief alternatief voor oordoppen, omdat het geen omgevingsgeluiden blokkeert.

Is het SleepiezZ® Slaapmasker PRO geschikt voor zijslapers?

Het slaapmasker is minder geschikt voor zijslapers, vooral voor degenen die op hun linkerzijde slapen waar de Bluetooth-module zich bevindt.

Hoe eenvoudig is het om het SleepiezZ® Slaapmasker PRO te bedienen?

De bediening van het slaapmasker is niet eenvoudig, aangezien de knoppen weinig feedback geven omdat ze door de stof heen moeten worden ingedrukt.

Hoe goed blokkeert het SleepiezZ® Slaapmasker PRO licht?

Het slaapmasker scoort een 6/10 op lichtdichtheid, voornamelijk vanwege de oncomfortabele neusbrug die licht rond de neus laat lekken.

Slaapwetenschap