Zoeken

Somnifiq Slaapmasker ervaringen

Tijdens ons slaapmasker onderzoek kwam het Somnifiq slaapmasker goed uit de verf. Hij kreeg een score van 4/5.

Het Somnifiq slaapmasker is van goede kwaliteit en geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en effectief slaapmasker. Het traagschuim voelt prettig aan en de ruime stelmogelijkheden zorgen voor een goede pasvorm. Daarnaast worden er gratis oordopjes en een opberghoesje bijgeleverd.

In dit artikel lees je alles over het Somnifiq slaapmasker en de bevindingen tijdens onze test. 

Somnifiq slaapmasker eerste indruk

Tijdens het uitpakken merk je direct dat de kwaliteit goed is maar dat het wel een chinees product betreft. Het slaapmasker ruikt naar plastic bij het uitpakken. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geuren. 

Na 1x wassen was de geur weg en het slapen met dit slaapmasker ging perfect. 

Het slaapmasker is een regulier type, dat wil zeggen dat het geen speciale features zoals bluetooth of extra verzwaring heeft. Gewoon een simpel slaapmasker dus.

Somnifiq Slaapmasker

Het materiaal

Het materiaal voelt prettig aan, de stof is zacht, het stiksel steekt nergens uit en is nergens hard. De neusbrug heeft een extra stuk stof dat wat plastic aanvoelt maar tijdens het slapen geen problemen gaf. 

De band is simpel en elastisch. Een clip op de band zorgt er voor dat deze ingesteld kan worden op de juiste breedte. De stelmogelijkheden zijn fors, van een vrij klein hoofd tot een heel groot hoofd, alles past. Ook als bij het wassen de band strakker wordt of juist bij veel gebruik losser wordt, is er nog voldoende ruimte. 

De oogcups zijn gevuld met traagschuim. Het masker staat een stukje van het gezicht af. Tijdens onze test waren de oogcups echter niet diep genoeg om met ogen open het masker op te zetten. Mijn wimpers raakte de voorkant van het slaapmasker. 

Wassen

Het slaapmasker is wasbestendig. Over de wasdroger wordt niet gesproken. Ik heb het niet geprobeerd want het lijkt me onverstandig. in combinatie met het traagschuim. 

Licht blokkeren

Op de doos staat vermeld dat het slaapmasker 100% van het licht blokkeert. Tijdens mijn test kwam er echter wel een klein beetje licht onder de neusbrug vandaan. 

Het lekken van licht is bij dit slaapmasker minder dan gemiddeld maar het is goed om te weten dat dit slaapmasker niet zo lichtdicht is als bijvoorbeeld de Manta Sleep Mask. 

Comfort

De pasvorm van het slaapmasker is goed. Tijdens onze test kreeg het slaapmasker deze score omdat de wimpers zoals gezegd het masker raken. Voor veel mensen zal dit geen probleem zijn maar een perfecte score wordt er niet mee behaald. 

Voor zijslapers, rugslapers of buikslapers zijn er geen problemen met het slaapmasker. Het materiaal is zacht genoeg dat je er op kunt liggen zonder hinder te ervaren. De stelmogelijkheden zijn ruim en het extra stuk op de neusbrug zorgt voor een bijna volledige verduistering. 

Somnifiq Slaapmasker

Extra’s

Een ander voordeel van het Somnifiq slaapmasker is dat er gratis oordopjes en een opberghoesje worden bijgeleverd. Dit is een handige extra voor mensen die gevoelig zijn voor geluid en hun slaapmasker graag veilig opbergen.

verder is er een noodnummer beschikbaar via WhatsApp en wordt er ondersteuning geboden via e-mail. Dit kan handig zijn als je vragen hebt over het gebruik van het slaapmasker.

Conclusie

Al met al ben ik tevreden met het Somnifiq slaapmasker en raad ik het aan voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en effectief slaapmasker. Houd er wel rekening mee dat het masker een beperkte ruimte heeft bij de ogen en dat er een klein beetje licht onder de neusbrug vandaan kan komen.

Veelgestelde vragen

Hoe scoort het Somnifiq slaapmasker?

Het Somnifiq slaapmasker heeft een score van 4/5 gekregen tijdens ons onderzoek.

Is het Somnifiq slaapmasker comfortabel?

Ja, het Somnifiq slaapmasker is gemaakt van zachte stof en traagschuim, wat zorgt voor comfort tijdens het slapen.

Is het Somnifiq slaapmasker geschikt voor alle slaapposities?

Ja, het slaapmasker is geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers.

Wat zijn de extra’s die bij het Somnifiq slaapmasker worden geleverd?

Het slaapmasker wordt geleverd met gratis oordopjes en een opberghoesje.

Is het Somnifiq slaapmasker wasbaar?

Ja, het slaapmasker is wasbestendig. Het wordt echter niet aanbevolen om het in de droger te doen.

Slaapwetenschap