Zoeken

Slaap Beter, Slimmer & Dieper

Op Slaapwijsheid lees je alles om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en ‘s ochtends energiek op te staan. We bieden praktische en wetenschappelijk bewezen oplossingen voor betere nachten slaap.

Goed slapen in de winter?

Als je één van die mensen bent, die vindt dat koudere, kortere dagen meer draaien en woelen ‘s nachts betekent, dan hier onze tips om tijdens de herfst en winter een goede nachtrust te hebben.

Zorg voor veel licht in de ochtend. Minder uren daglicht in de winter kan een grote invloed hebben op iemands slaap-waakcyclus en melatonine productie. Ga dus snel naar buiten. Gebruik een 10.000 lux daglichtlamp als je niet naar buiten kunt. Ga op tijd naar bed en vermijd fel licht voordat je gaat slapen. Als je geen fan bent van luide wekkers en moeite hebt om in het donker op te staan, dan kan een wake up light je helpen. 

Verwarm je huis en slaapkamer niet teveel. Koude temperaturen zijn juist bevordelijk voor het slapen. Lees wat de beste slaapkamertemperatuur is. Met de hoge gasprijzen raden we je aan om alleen je lichaam op te warmen met een elektrische deken of kruik

Overweeg een luchtbevochtiger of humidifier. Droge winterlucht zorgt voor jeukende huid en irritaties aan neus en keel. Ik combineer zelf een luchtbevochtiger met aroma diffuser met lavendel olie.

Vermijd onrustige winterslaap en ontspan door de diepe druk stimulatie en geborgenheid van een verzwaringsdeken. Lukt het je nog steeds niet om te ontspannen? Overweeg dan een natuurlijk slaapmiddel zoals magnesium..

Slaapwetenschap