De 7 Beste Aircoolers van 2023

Een aircooler biedt heerlijke verkoeling tijdens hete zomerdagen. Wel is zo’n cooler vaak een aardig grote investering. Het is daarom niet gek dat je een goede aankoop wilt doen om zo op jouw wijze de warme zomer door te komen. In dit artikel vind je de beste aircoolers van 2023 en hopen wij je op weg te helpen bij het maken van een goede keuze!

Beste air cooler overzicht

Wil je direct weten wat de beste aircoolers zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per luchtkoeler. 

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxueuze keuze Check Prijs
Beste aircooler met ijs compartiment Check Prijs
Meest stille aircooler Check Prijs
Beste aircooler torenventilator Check Prijs
Beste mobiele aircooler Check Prijs
Meest goedkope Keuze Check Prijs

De voordelen van een goede luchtkoeler

  • Betere prijs: een aircooler is een aardige investering, maar in ieder geval een stuk goedkoper dan een dure airco. Een airco moet ook vaak helemaal geïnstalleerd worden, terwijl je een koeler gewoon neerzet. 
  • Verkoeling zonder externe slang: zonder externe slang naar buiten is het mogelijk om de ruimte, waarin de luchtkoeler zich bevindt, met max. 3 graden af te koelen. 
  • Naast koelen ook bevochtigen: een van de grootste nadelen van een airco is dat door gebruik de lucht er vaak erg droog van wordt. Dit is bij een aircooler niet het geval. 

Aircooler voor een betere slaap

We hebben op onze site al eerder een artikel geschreven over de ideale temperatuur voor in de slaapkamer. Hier bespraken we hoe de beste temperatuur in de slaapkamer zo rond de 18 graden ligt. Wanneer het te warm is in de slaapkamer, verslechtert zowel het inslapen als de kwaliteit van de volledige slaap. Het is namelijk nodig dat jouw lichaamstemperatuur daalt in de avond, want hierdoor wordt je slaperig. Het lichaam kan veel minder warmte kwijt tijdens een hete zomernacht. Hierdoor wordt je niet slaperig en zul je logischerwijs slecht slapen. Met een aircooler tackel je dit probleem. 

Niet alleen de feiten zijn belangrijk, maar ook de ervaringen met luchtkoelers. We nemen de tientallen en soms wel honderden reviews op Bol.com grondig door om erachter te komen welke luchtkoelers goed zijn en wat het effect is op slaap:

“Fijne airco met drie verschillende standen. Er is ook een optie voor luchtbevochtiging, wat ideaal is en droge lucht voorkomt. Vooral ideaal voor kleine kamers vanwege het kleine formaat.”

Review over Dynter Aircooler

Beste aircooler onderzocht

Beste Algemene Keuze
Dynter SM211 Pro Mini Airco Aircooler

De Dynter Aircooler is geheel draadloos en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen. Met 3 verschillende snelheden vind je op de meest warme momenten toch een beetje verkoeling. Je laadt de mini airco op met een USB-oplader. Hierna gaat de aircooler zo’n 5 à 6 uur mee. Bovendien zorgt de hydro-cool technologie ervoor dat warme lucht door een waterabsorptie paneel wordt omgezet in een koele, vochtige lucht.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Keuze
TROTEC Aircooler

De TROTEC Aircooler heeft vele extra opties ten opzichte van andere luchtkoelers. Zo beschikt dit product over een automatische in- en uitschakeling van het apparaat en met een grote watertank zorgt de luchtbevochtiger het hele jaar door voor gezonde lucht. Verder heeft deze koeler vier verschillende ventilatiestanden met toe- en/of afnemende ventilatie sterktes. Verder bevat de aircooler een geurolie-diffuser om de lucht binnenshuis te aromatiseren.

Check Prijs op Bol.com
Beste Aircooler Met Ijs Compartiment
Honeywell CL25AE Aircooler

De Honeywell Aircooler heeft een ingebouwd ijs compartiment waardoor je echt geniet van koele lucht. Het apparaat neemt warme, droge lucht op en via de watertank en het ijscompartiment wordt koele, vochtige lucht uitgeblazen. Het rooster draait verschillende kanten op zodat de geproduceerde lucht zich door de hele ruimte verspreid. Bovendien ben je ook zelf in staat om de luchtvochtigheid aan te passen bij dit apparaat.

Check Prijs op Bol.com
Meest Stille Aircooler
Excellent Electrics Aircooler

De Excellent Electrics Aircooler staat vooral bekend als een goede luchtkoeler voor in de slaapkamer. Hij heeft namelijk een fluisterstil geluid, waardoor je niet wakker wordt van herrie. Verder heeft de luchtkoeler drie verschillende ventilatiestanden en je kunt er koud water en ijs in om het heerlijk fris in de kamer te maken.

Check Prijs op Bol.com
Beste Aircooler Torenventilator
WINNES Aircooler

De WINNES Aircooler heeft de vorm van een torenventilator die vooral heel handig zijn door hun ruimtebesparende werking. Naast zijn compacte uiterlijk, is de aircooler ook erg stijlvol en makkelijk te verplaatsen. Bij de torenventilator zit een bodemplaat om het apparaat in evenwicht te houden. Bovendien is de werktijd van de ventilator geheel naar eigen inzicht in te stellen.

Check Prijs op Bol.com
Beste Mobiele Aircooler
Aigostar Elsa Aircooler

De Aigostar Elsa Aircooler is geheel met afstand bestuurbaar en met de timerfunctie zorg je ervoor dat de luchtkoeler na max. 12 uur automatisch uitgaat. Elsa heeft drie verschillende modi en drie verschillende snelheden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de manier van koelen naar eigen wens in te stellen. Bovendien heeft deze aircooler vermogen genoeg om een kamer tot 35 m2 te verkoelen. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Goedkope Keuze
Aircooler van At Your Doorstep

De Aircooler van At Your Doorstep heeft drie verschillende standen: bevochtiging, luchtzuivering en koeling. Daarbij is de ventilator sterkte ook nog eens aan te passen. Kortom, een handig product met veel verschillende mogelijkheden. Een andere leuke optie van deze aircooler is de optie om de luchtkoeler in zeven verschillende kleuren in te stellen.

Check Prijs op Bol.com

Dit zijn onze keuzes voor aircoolers! We hopen dat er een goede keuze voor jou bij zit. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtkoeler?

Ten derde moet je ook rekening houden met het energieverbruik. Als een aircooler erg veel stroom verbruikt, is dit natuurlijk nooit leuk. Tot slot raden wij het aan de inhoud van het waterreservoir in beschouwing te nemen bij een aircooler kopen. Het gaat namelijk irriteren als je de aircooler vaak moet bijvullen. We hopen dat we je op weg hebben geholpen met het vinden van de beste aircooler!

Inleiding + aanleiding:

  • Vermogen: hoe groter het vermogen van een aircooler, hoe sneller de aircooler een ruimte afkoelt. Daarnaast bepaalt het vermogen van een luchtkoeler ook het oppervlakte van de ruimte dat verkoeld wordt. 
  • Geluidsniveau: vooral wanneer je een luchtkoeler wilt gebruiken in de slaapkamer is het nodig om te letten op het geluidsniveau. Kies daarom voor een zo laag mogelijk geluidsniveau. Let hierbij wel op de reviews van gebruikers. De beweringen van een fabrikant komen in de realiteit niet altijd even goed uit. 
  • Energieverbruik: in tijden van hoge energiekosten wil je natuurlijk een energiezuinig apparaat aankopen. Het is nooit leuk om veel stroom te verbruiken. Gelukkig zitten er veel energiezuinige apparaten in onze selectie:)
  • Inhoud van het waterreservoir: de laatste tip is om te kijken naar de inhoud van het reservoir van de aircooler. Hierdoor hoef je je niet steeds druk te maken of er nog wel voldoende water in de cooler zit. 

Luchtkoelers van andere merken 

Buitenom onze selectie zijn er nog vele andere merken die aircoolers aanbieden. We hebben deze niet in onze top 7 meegenomen. 

Hema Luchtkoeler

We zien dat de reacties op de aircooler van Hema erg wisselend zijn. Wat we wel concluderen is dat deze luchtkoeler een laag vermogen heeft en hierdoor niet geschikt is voor grotere ruimtes. Daarbij zal deze aircooler ook veel minder snel een ruimte koelen dan een koeler uit onze selectie. 

Alle ervaringen op een rij 

Bij Slaapwijsheid.nl nemen we alle reviews per product aandachtig door. De gebruikers weten namelijk als geen ander wat ze over een product denken. Lees dus eens goed de reviews door voordat je beslist welke luchtkoeler je gaat aanschaffen:

“Hele fijn airco, vooral omdat hij zo klein is. Ik heb een kleinere kamer dus daar past zo’n apparaatje mooi! Koelt goed.”
Review van Freek (30-39 jaar) uit Gorinchem over Dynter Aircooler

“Wist niet wat ik meemaakte toen ik voor het eerst deze aircooler op de maximum stand zette, werdt gewoon weggeblazen. De manier van coolen werkt uitstekend. Wel read ik een ieder aan niet teveel water per keer te gebruiken, daardoor heb je cooler water en coolere uitstroom. Ik vul hem maximaal tot aan de helft”
Review van Benjamin (50-59 jaar) uit Ter Apel over TROTEC Aircooler

“Normaal schrijf ik geen reviews, maar ik voel me geroepen door andere reviews. Als je een luchtkoeler koopt zoals deze, verwacht dan niet een ‘airco-effect’. Ik ben erg tevreden met deze luchtkoeler, omdat hij goed de lucht koelt. Ook is het belangrijk dat je de handleiding goed leest, zodat je weet waar je de luchtkoeler moet plaatsen. Ondanks dat de prijs hoog is, is dit een goede koop voor mensen die airco’s te prijzig of te veel gedoe vinden”
Review van Victor (30-39 jaar) uit Tilburg over Honeywell Aircooler

“De aircooler werkt goed, koelt goed en is makkelijk in gebruik.”
Review van Koelfan (60-69 jaar) uit Valkenswaard over Excellent Electrics Aircooler

“Torenventilator is makkelijk in elkaar te zetten, slechts twee schroefjes. werkt geruisloos, Afstandbediening is leuk, maar apparaat reageert ook op de afstandsbediening van de TV. Rode lampjes in de toren geven veel licht en dat is vervelend in de slaapkamer.”
Review van Willem (60-69 jaar) uit Texel over WINNES Aircooler

“Deze aangeschaft op 24/07 stond er wat pessimistisch tegenover betreffende de prijs maar het werkt dus echt. Verkoelt goed en zeker met de extra Cooler optie. Opgelet geen airco maar wie niet wil werken met externe darm is dit ideale oplossing. Ook de bediening via app werkt super goed! Ook naar het comfort op wieltjes is gedacht .. bedieningspaneel licht blauw op en werkt top! Echt een aanrader voor warme dagen”
Review van Sven (40-49 jaar) uit Turnhout over Aigostar Elsa Aircooler

“De mini airco werkt goed als ik hem richt op mijn gezicht tijdens het gamen! Echt een top aankoop!”
Review van Joevin (14-19 jaar) uit Amsterdam over Aircooler van At Your Doorstep

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een luchtkoeler?

Heel simpel gezegd: Wanneer de koeler aan staat, wordt warme lucht langs koud water geblazen. Hierdoor ontstaat een frisse lucht die de hoge temperatuur in een ruimte vermindert.

Hoe maak je een aircooler schoon?

Het is belangrijk om regelmatig jouw luchtkoeler schoon te maken met een vochtige doek door de cooler in een schone ruimte te plaatsen. Hierbij maak je dan tegelijk de luchtfilter schoon d.m.v. een stofzuiger. 

Bronvermelding

1 Fatigue and sleep under large summer temperature differences

2 Effects of cold exposure on autonomic changes during the last rapid eye movement sleep transition and morning blood pressure surge in humans

Slaapwetenschap