De 7 Beste Babyfoons Met Camera van 2023

De standaard babyfoon kennen we allemaal wel. Wil je echter je kleintje niet alleen horen, maar ook zien? Dan biedt een babyfoon met camera uitkomst. In de kamer van je baby zet je de camera neer, zelf heb je een kleurenbeeldscherm als ouderunit. Ook in een pikkedonkere kinderkamer heb je dankzij de ledlampjes zicht op wat je baby aan het doen is. 

Hoef je pas beeld te zien als je baby geluidjes maakt of beweegt? Deze VOX-functie stel je eenvoudig in op de ouderunit. Is er een tweede op komst? Dan hoef je vaak alleen een extra camera te kopen. Deze koppel je eveneens aan de ouderunit en je houdt beide kindjes in de gaten met slechts één babyfoon met camera. 

Beste camera babyfoon overzicht

Wil je direct weten wat de beste babyfoons met camera zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen van een babyfoon met scherm.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste babyfoon met draaibare camera Check Prijs
Meest betrouwbare keuze Check Prijs
Babyfoon met het grootste bereik Check Prijs
Beste babyfoon met wifi Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van een babyphone met camera

  • Zicht op je kindje: zou hij al slapen? Deze vraag raast meermaals door het hoofd van een ouder. Met een babyfoon met camera zie je direct of je baby netjes stil en met de oogjes gesloten in bed ligt.
  • Zicht op gevallen speentjes of knuffels: bespaar jezelf hopeloos gegrabbel in het donker op zoek naar de knuffel of speen. Werp voordat je naar je huilende baby rent een blik op het beeldscherm. Zo sluip je gericht en goed voorbereid de slaapkamer van je baby in. De lamp hoeft niet aan en je hebt de grootste kans dat je baby snel weer verder slaapt.
  • Eigen gemoedsrust: twijfel je of je de baby wel goed hebt ingestopt? Of hij niet met zijn hoofdje per ongeluk onder de deken ligt? Ook na een flinke hoestbui wil je altijd even checken dat het goed gaat met je kleintje. Met een babyfoon met camera controleer je dit eenvoudig vanaf de bank of je eigen slaapkamer. 
  • Ook beeld op je smartphone: veel babyfoons met camera beschikken over wifi. Zo heb jij altijd en overal zicht op je baby. Ook fijn als er een oppas op je kindje past en je wilt weten of alles achter je rug om goed gaat. 

Een babyfoon met scherm voor gelukkige ouders

Slaaptekort als kersverse ouder ontkom je niet aan. Is het niet je baby die je wakker houdt, dan zijn het wel de gedachtes en onzekerheden rondom het ouderschap. Zeker in de nacht en je baby al een hele tijd achter elkaar stil is, twijfel je of alles wel goed met hem is. Met een babyfoon met camera op je nachtkastje hoef je het bed niet uit om je kleintje toch te controleren. Niet alleen prettig voor jou, je voorkomt ook dat je baby juist wakker wordt als je zijn kamertje binnensluipt. 

Dat de babyfoon met scherm langzaam terrein wint van de klassieke babyfoon, blijkt uit de vele enthousiaste reviews. 


“Fijne babyfoon, makkelijk in gebruik en doet wat hij belooft. Helder display, ook met infrarood en dus ‘s nachts. Scherm is groot genoeg om alles voldoende te kunnen doen. Wij zijn tevreden!! Goede prijs / kwaliteit verhouding.”

Review van MHanssen (30-39 jaar) over de Luvion Easy babyfoon met camera

De beste camera babyfoons onderzocht

Beste Algemene Keuze
Luvion Platinum 3

Van alle gemakken voorzien en hij laat je nooit in de steek! Met deze Platinum 3 heb jij prima zicht op je baby, of het nu licht of donker in de kamer is. De ouderunit is voorzien van een haarscherp beeldscherm. Zo heb je niet alleen je baby goed in het vizier, maar detecteer je ook eenvoudig een gevallen speentje. Dankzij de microfoon die zeer gevoelig is, hoor jij ieder brabbeltje perfect terug. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze
Luvion Prestige Touch 2

Met dit kraakheldere, 7 inch HR beeldscherm is het net alsof je baby naast je ligt. Deze luxe babyfoon heeft niet alleen een terugspraakfunctie, maar je zet op afstand ook een lampje voor je baby aan. Meerdere kindjes in huis? Koppel gemakkelijk meerdere camera's aan de ouderunit. Dankzij het grote scherm heb je zelfs de mogelijkheid om beelden van 2 camera's tegelijk te tonen. 

Check Prijs op Bol.com
Beste Babyfoon Met Draaibare Camera
Motorola Nursery VM 855

Houd zowel binnen als buitenshuis een oogje in het zeil! Deze babyfoon heeft een wifi-verbinding, zodat je via de app op je smartphone meekijkt. Bovendien heb je met de app ook zicht op de temperatuur, speel je direct slaapliedjes af en spreek je de baby geruststelllend toe. Wil je meer zien van de babykamer? Je draait de camera gewoon op afstand. En staat de camera helemaal verkeerd of wil hem in een andere kamer hebben? Deze is draadloos en draagbaar, dus je neemt het overal mee naartoe. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Betrouwbare Keuze
Alecto DVM-143

Een babyfoon mét groothoeklens! Deze 100% storingsvrije babyfoon geeft continu een perfect beeld van jouw babykamer. Is er toch geen bereik? Dan krijg je een waarschuwing, zodat je de ouderunit dichterbij kunt zetten. Een fijn gevoel voor jou als ouder! Is er een tweede kindje op kost? Je voegt gemakkelijk een extra camera toe aan de ouderunit. 

Check Prijs op Bol.com
Babyfoon Met Het Grootste Bereik 
B-care Babyfoon met Camera

NIets zo vervelend als het bereik verliezen van je babyfoon. Gelukkig heb je daar met de B-care weinig last van. Deze babyfoon met camera heeft een bereik van maar liefst 300 meter! Hang de camera eenvoudig op met de meegeleverde bevestigingsmaterialen en je koppelt hem direct met de ouderunit. Niet geheel onbelangrijk: het signaal is storingsvrij!

Check Prijs op Bol.com
Beste Babyfoon Met Wifi
Philips Avent Connected 

Installeer de app op je telefoon en je houdt werkelijk overal een oogje in het zeil. Deze beeldbabyfoon met app geeft je de mogelijkheid om ook buitenshuis in contact te blijven met je baby. Dankzij de full hd-camera met zoomfunctie heb je zowel op ouderunit als op je telefoon haarscherp beeld. Is je baby overstuur? Met de terugspreekfunctie stel je hem gerust en het geluid blijft bij deze functie gewoon aan! 

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Luvion Easy Babyphone

Op zoek naar een babyfoon met camera die precies doet wat het hoort te doen én met een prettig prijskaartje? Dan is de Luvion Easy Babyphone het antwoord. Deze babyphone is zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk in te stellen en niet onbelangrijk: betrouwbaar. Met een sterk signaal en een goed bereik houd jij je kindje prima in het vizier. 

Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyphone met camera?

  • Wifi: vind je het nodig om ook buitenshuis je kindje in de gaten te houden? Ga dan voor een babyfoon met een wifiverbinding. Via de app op je telefoon houd je dan overal een oogje in het zeil. 
  • Meerdere camera’s: heb je meer dan 1 kindje? Aan veel babyfoons kun je meerdere camera’s koppelen. 
  • Draaibare camera: blijft je kindje op 1 plek of verplaatst hij nog wel eens door de kamer? Met een draaibare camera regel je op afstand welke hoek van de kamer je in beeld krijgt. 
  • Bereik: babyfoons hebben geen eindeloos bereik. Heb je een groot huis of veel verdiepingen? Kijk dan goed naar het bereik van de babyfoon met camera binnenshuis.
  • Montage: kijk goed naar de kinderkamer en de plek waar je de babyfoon kwijt wilt. Niet alle babyfoons worden met een ophangsysteem geleverd.

Alle ervaringen op een rij

Een babyfoon met scherm gebruik je dagelijks. Dan moet deze uiteraard wel naar behoren werken! Wij hebben veel videofoons onder de loep genomen en de beste opties voor jou geselecteerd. Hierbij zijn we geholpen door de reviews van ervaringsdeskundigen. Een aantal voorbeelden op een rij:

“Toen ik hem thuis had ging ik hem meteen uitproberen! Heel makkelijk te instaleren. Niet verwacht dat ik zo’n duidelijk beeld had op het beeldscherm, echt super! Ook het geluid is echt duidelijk. Ik ben blij dat ik meteen voor dit product heb gekozen.”
Review van Sabriina (20-29 jaar) over de Luvion Platinum 3


Wat een prachtig beeld, super scherp en ideaal dat je de camera kunt draaien. Heel makkelijk in gebruik. Fijn en veilig idee om de baby’s (staat bij ons op tweeling kamer) te kunnen zien.
De opneemfunctie is ook erg leuk om sommige eerste mijlpalen te kunnen vastleggen!”
Review van Strammie (40-49 jaar) over de Luvion Prestige Touch 2 babyfoon met camera

“Zo blij met deze babyfoon! Ideaal dat hij met en zonder wifi kan. Er is een eco stand, daarmee is het beeld zwart totdat er geluid wordt gemaakt (ideaal voor op het nachtkastje ‘s nachts), het schermpje gaat draadloos lang mee, de kwaliteit is super en het speelt ook white noises af voor de kleine. Topbabyfoon!”
Review van MIss1989 (30-39 jaar) over de Philips Avent Connected

“Heel tevreden van! Het is al de 3e babyfoon die we proberen. De vorige moesten we terugsturen omdat we geen bereik hadden in onze nieuwbouwwoning. Met deze kunnen we wel vanuit de living tot de eerste en tweede verdieping meekijken naar ons kindje 🙂 de kwaliteit van de camera is prima en kan je vanop afstand bedienen. Je kan hem ook meteen gebruiken, geen ingewikkelde set-up. Voor deze prijs dus echt een toppertje!”
Review van GADH over de B-care Babyfoon met Camera

Veelgestelde vragen 

Wat is het voordeel van een babyfoon met camera?

Bij een videofoon heb je continu zicht op je kleintje. Dit is niet alleen handig om te zien of hij al slaapt of om te controleren wat hij aan het doen is, maar ook om op afstand te zien waar een gevallen knuffel of speen ligt. Dit valt in het donker namelijk niet altijd mee. 

Hoe monteer ik een babyfoon met camera?

De meeste camera’s hebben een standaard zodat je deze gemakkelijk op de kast zet. Staat het bedje aan de andere kant van de kamer, ver weg van de kast? Sommige babyfoons beschikken ook over een beugel voor wandmontage of hebben een wiegbevestiging.

Wat houdt de VOX-functie in?

VOX staat voor ‘Voice Activated Transmission’. Staat deze functie aan, dan hoor je alleen geluid en zie je alleen beeld wanneer er beweging en geluid wordt gedetecteerd. Dit bespaart energie voor je babyfoon met camera.

Wat is het nadeel van een babyfoon met wifiverbinding?

Uiteraard moet je beschikken over goede wifi om te voorkomen dat het beeld wegvalt. Dit is thuis vaak geen probleem, maar op vakantie is een goede draadloze internetverbinding niet altijd een zekerheid. Bovendien stuur je met een babyfoon met camera en wifi privacygevoelige informatie de wereld in.

Gerelateerde berichten

Slaapwetenschap