De 7 Beste Babyfoons van 2023

Baby op komst? Dan ben je vast bezig met een uitzetlijst. Een babyfoon is één van de attributen die absoluut niet mag ontbreken op deze lijst. Want ondanks dat je zielsveel van de kleine spruit houdt, kun je niet 24/7 naast hem liggen. Met een babyfoon krijg je meer bewegingsvrijheid. Je houdt hem namelijk feilloos in de gaten op een afstandje.

Een babyfoon bestaat altijd uit een ouderunit en een babyunit. Deze laatste plaats je op de babykamer, de ouderunit houd je bij je. Je vindt talloze babyfoons op de markt in verschillende prijsklassen en met diverse functies. Ga jij voor een babyfoon met camera of is geluid alleen voldoende? Wil je tweezijdig met je kindje communiceren en vind je het belangrijk om muziek af te spelen vanaf de babyfoon?

Beste babyfoon overzicht

Wil je direct weten wat de beste babyfoons zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen van een baby monitor.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Babyfoon met het grootste bereik Check Prijs
Beste babyfoon met app Check Prijs
/td> Leukste keuze met sterrenprojectie Check Prijs
De muzikaalste keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van een baby monitor

  • Meer bewegingsvrijheid: eindeloos knuffelen met je baby klinkt heerlijk, maar het is ook fijn om je eigen tijd te hebben. Met een babyfoon heb je meer bewegingsvrijheid terwijl je toch op de hoogte bent van wat je baby aan het doen is. Bij babyfoons met een groot bereik kun je zelfs even bij de buren op bezoek.
  • Eigen gemoedsrust: je hoort of ziet wat er in de babykamer gebeurt, dit geeft je een prettig gevoel.
  • Je loopt niet voor niets naar de babykamer: zeker met een babyfoon met camera, zie je direct op het scherm wat er loos is. Ook zie je direct waar een gevallen speen of knuffel ligt, dit scheelt je gegrabbel in het donker. 
  • Snelle controle: je kunt even snel een blik werpen op je kleintje, zonder dat je hem wakker maakt bij het openen van de deur. 

Een baby monitor voor gelukkige ouders

In de kraamtijd ben je niet van elkaar af te slaan en zit de babyfoon waarschijnlijk nog in de verpakking. Je baby heeft je continu nodig, jij bent helemaal in de wolken en wijkt niet van zijn zijde. Na een tijdje, begint het toch weer te kriebelen om even wat tijd voor jezelf te hebben. Bovendien is de kraamhulp weg en stapelen de huishoudelijke taakjes weer op. Een babyfoon geeft je die bewegingsvrijheid weer terug, terwijl je de baby nog steeds in de gaten houdt. Ook al ben je niet direct naast elkaar, ieder kreuntje of huiltje krijg je toch mee. 

Dat een babyfoon onmisbaar is, blijkt wel uit deze review:

“Oma kan nu rustig beneden gaan zitten ,inplaats van steeds op en neer te rennen om te kijken of alles goed gaat.
Een fantastische babyfoon, lof hiervoor
Een blije oma.”

Review van Zusze (70+ jaar) over de Alecto DBX 85MT

De beste babyfoons onderzocht

Beste Algemene Keuze
Luvion Easy Babyphone

Het belangrijkste kenmerk van een goede babyfoon is dat hij betrouwbaar is. En dat is deze zeker. De bediening is heel eenvoudig zodat ook opa en oma geen problemen met het gebruik ervaren. Daarnaast beschikt hij over alle belangrijke functies zoals een perfect bereik, een camera met haarscherp beeld, kraakhelder geluid en een terugspreekfunctie. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze
Philips Avent Connected SCD923/26

Wil je altijd en overal goed zicht op je baby? Dan is de Philips Avent Connected SCD923/26 een aanrader! Van alle gemakken voorzien, voor als je graag de controle blijft houden over hoe het met je kindje gaat. In huis doe je dit via het scherpe beeldscherm. Buitenshuis gebruik je hiervoor de app op je telefoon. Deze luxe babyfoon beschikt over alle functies die je maar kunt bedenken. Zo kun je tegelijk tegen je kindje praten én luisteren, neem je gepersonaliseerde geluiden op beschikt de babyfoon over witte ruis geluiden. 

Check Prijs op Bol.com
Babyfoon Met Het Grootste Bereik
Alecto Baby DBX-68 Outdoor

Speciaal voor ouders die een diepe tuin hebben, graag een drankje doen bij de buren of werken in een bedrijfsruimte aan huis: de Alecto Outdoor babyfoon! Met een bereik van maar liefst 1000 meter, is deze babyfoon ook ideaal voor op de camping. De naam 'Outdoor' wekt het vermoeden dat deze babyfoon alleen beschikt over de basiskenmerken, maar niets is minder waar. Met een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, slaapliedjes en nachtlampje zit je qua luxe met deze babyfoon ook prima. 

Check Prijs op Bol.com
Beste Babyfoon Met App
Needs!® Full HD Wifi Babyfoon

Altijd een beeld op je baby kunnen werpen? Dat kan met deze babyfoon met app. Je krijgt een melding als de babyfoon beweging of geluid detecteert. Bovendien beschikt hij over 'motion tracking' waarbij hij automatisch volgt wat er binnen de lens gebeurt. Extra luxe; je neemt eenvoudig leuke beelden op, zodat je deze eenvoudig deelt met anderen. 

Check Prijs op Bol.com
Leukste Keuze Met Sterrenprojectie
Philips Avent SCD733/26

Heerlijk rustgevend voor je kleintje; de sterrenprojectie op het plafond die je ook vanaf de ouderunit kunt bedienen. Zeker in combinatie met de kalmerende slaapliedjes creëer je een rustgevende omgeving voor je baby. Ook aan jou is gedacht: de babyfoon beschikt over een speciale nachtmodus waarbij je meldingen eenvoudig personaliseert. 

Check Prijs op Bol.com
De Muzikaalste Keuze
Alecto DVM 200

Muziek en rustgevende geluiden kunnen je baby helpen in slaap te komen. Deze babyfoon van Alecto beschikt over maar liefst 5 slaapliedjes en 4 rustgevende geluiden die je eenvoudig vanaf de ouderunit bedient. Door het extra grote beeldscherm houd je perfect een oogje in het zeil. Nog een kleintje op komst? De babyfoon kun je tot 4 camera's uitbreiden. 

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Alecto DBX-85

Dit apparaat doet precies wat je verwacht van een babyfoon. Zonder poespas, maar wel van oerdegelijke kwaliteit. Deze scherpgeprijsde Alecto babyfoon is zeer gemakkelijk in gebruik en geeft je helder en storingsvrij geluid. En niet onbelangrijk; de gebruiksduur van deze eco-versie is tot wel 24 uur en de straling is laag. 

Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een baby monitor?

  • Camera: dit is een van de eerste keuzes die je moet maken bij je zoektocht naar een babyfoon. Is luisteren naar je kleintje genoeg, of wil je hem ook graag zien?
  • Verbinding: een babyfoon kan op verschillende technologieën werken. Vermijd je graag stralingen, ga dan voor een analoge babyfoon. Bij een digitale babyfoon heb je minder kans op storingen. Zoek je een babyfoon met een groot bereik? Kies dan voor een variant met een PMR-verbinding. Bij een DECT-babyfoon ben je verzekerd van kraakhelder geluid. LAN en WLAN babyfoons werken op de wifi. 
  • Wifi: vind je het nodig om ook buitenshuis je kindje in de gaten te houden? Ga dan voor een babyfoon met een wifiverbinding. Via de app op je telefoon houd je dan overal een oogje in het zeil. 
  • Uitbreidbaar: heb je meer dan 1 kindje? Aan veel ouderunits kun je meerdere babyunits koppelen.
  • Bereik: babyfoons hebben geen eindeloos bereik. Heb je een groot huis of veel verdiepingen? Kijk dan goed naar het bereik van de babyfoon binnenshuis.

Alle ervaringen op een rij

Babyfoons zijn in verschillende soorten en uitvoeringen beschikbaar en de prijzen lopen zeer uiteen. Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan en de beste opties voor jou geselecteerd. Hiervoor hebben we onder andere talloze reviews doorgespit, zo ook deze:

“Wij zijn zeer tevreden over de babyfoon. Het is een compact formaat waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in een huis met verschillende etages. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Het beeld is scherp en de kwaliteit van het geluid is erg goed, zelfs op afstand. Geen uitgebreide opties (slaapliedjes) o.i.d. maar een prima babyfoon om in één oogopslag te kunnen zien of het nodig is om een trap omhoog te lopen naar je kleintje. Ik zou hem zeker aanraden.”
Review van MevrouwvandenBerg (20-29 jaar) over de Luvion Easy Babyphone

Handige en duidelijke babyfoon, doet wat ie moet doen. Geluid makkelijk verstelbaar en kan ook op stil worden gezet. Makkelijk aan de broek of in de tas te doen terwijl je buiten in de tuin bezig bent. Gekocht voor op vakantie maar daarvoor nog niet gebruikt. Lichtje licht op als de baby geluid maakt en dimt weer als de baby stil is. Zeer tevreden.”
Review van Sunny90 (30-39 jaar) over de Alecto Baby DBX-68 Outdoor

“Deze babyfoon is echt top, de installatie verliep soepel en de app spreekt voor zich. Met name de functies van geluiddetectie voor mijn kleine en het automatisch volgen zijn top. Scherp beeld ook!”
Review van Amykrul1995 (20-29 jaar) over de Needs!® Full HD Wifi Babyfoon

“Wij hebben deze onlangs gekregen voor kerstmis, en natuurlijk al meteen getest. Het geluid is duidelijk en volume en kan je regelen. De sterrenhemel veranderd van positie wat ook aangenaam is. Ziet er mooi uit aangezien onze kamer wit met grijs is, past dit perfect”
Review van Larissaj over de Philips Avent SCD733/26

“Wat een groot en helder scherm, en echt super fijn dat je zo makkelijk kan terugpraten naar je kleintje. De verbinding heeft me ook nog nooit in de steek gelaten, loepzuiver! echt een aanrader deze beeld babyfoon!”
Review van Lauravanmourik (30-39 jaar) over de Alecto DVM-200

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een babyfoon met camera?

Bij een videofoon heb je continu zicht op je kleintje. Dit is niet alleen handig om te zien of hij al slaapt of om te controleren wat hij aan het doen is, maar ook om op afstand te zien waar een gevallen knuffel of speen ligt. Dit valt in het donker namelijk niet altijd mee. Sommige videofoons hebben ook een app, zodat je ook buitenshuis een oogje in het zeil houdt.

Welke babyfoons geven geen straling af?

Wil je verzekerd zijn van een stralingsvrije babyfoon, ga dan voor een analoog. De kans op storingen is echter wel groter.

Hoe monteer ik een babyfoon?

De meeste camera’s hebben een standaard zodat je deze gemakkelijk op de kast zet. Staat het bedje aan de andere kant van de kamer, ver weg van de kast? Sommige babyfoons beschikken ook over een beugel voor wandmontage of hebben een wiegbevestiging.

Wat houdt de terugspreekfunctie in?

Bij een babyfoon hoor je het geluid dat uit de babykamer komt. De terugspreekfunctie geeft je de gelegenheid om ook vanaf de ouderunit geluid over te brengen naar de baby. Zing bijvoorbeeld zijn favoriete liedje en laat op die manier weten dat je in de buurt bent. 

Gerelateerde berichten

Slaapwetenschap