De 7 Beste Dekbedden Zonder Overtrek van 2023

Met een dekbed zonder overtrek is je bed opmaken een stuk makkelijker én hygiënischer. Je hebt geen gedoe met een overtrek en deze hoesloze dekbedden gebruik je vaak heel het jaar door! Zo voorkom je extra kosten voor zomer- en winterdekbedden. Daarnaast heeft een hoesloos dekbed aanzienlijk minder kans op huisstofmijten en voorkom je daarom allergische reacties.

Beste dekbed zonder overtrek overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
HappyBed All Year: Beste algemene keuze Check Prijs
HappyBed Rose: Meest luxe keuze Check Prijs
HappyBed Zwart: Beste dekbed voor onderweg Check Prijs
Soulsnooze luxe: Duurzaamste keuze Check Prijs
Suite Sheets: Leukste design Check Prijs
Eazy Dekbed: Beste zomerdekbed Check Prijs
Suite Sheets Bedrukt: Beste budget keuze Check Prijs

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een dekbed zonder overtrek?

  • Formaat: Het dekbed moet uiteraard het goede formaat zijn voor je bed. 
  • Design: Je vindt dekbedden in een tal van verschillende kleuren en printjes. Dat ziet er leuk uit, maar het moet wel in je kamer passen! Ga dus bij jezelf na of zo’n exotisch luipaardenprintje wel mooi past in je slaapkamer.
  • Wasbaarheid: Voor een dekbed zonder hoes is het erg belangrijk deze goed schoon te houden. Je vervangt de hoes hier immers niet door een nieuwe. Je kunt het dekbed daarom vaak wassen in de wasmachine. 
  • Warmteklasse: De warmteklasse is een belangrijke criteria voor dekbedden in het algemeen. Een warmteklasse 1 dekbed is het warmst, terwijl warmteklasse 4 juist verkoelender is. Warmteklasse 2 is normaal gesproken de beste keuze als je een dekbed voor het hele jaar wilt. 

[wpdatatable id=71]

De 7 beste dekbedden zonder overtrek onderzocht

Beste Algemene Keuze

HappyBed Dekbed Zonder Overtrek All Year

Dit dekbed zonder overtrek van Happybed komt bij ons als beste uit de test. Het materiaal voelt fluweelzacht aan en is het hele jaar door te gebruiken doordat het dekbed warmteklasse 2 heeft. Het dekbed is gemakkelijk te wassen op 60 graden in de wasmachine. Verder heeft de microvezel en polyester waarvan het hoesloze dekbed van gemaakt wordt een anti-allergische werking. Je test het dekbed met de 30 dagen proefperiode gratis uit.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

HappyBed Hoesloos Dekbed Rose

Dit stijlvolle dekbed met vintage rose patchwork print is perfect voor tweepersoonsbedden. Dankzij het grote formaat is het prima voor jou en je partner, ook als je bijvoorbeeld wilt kamperen. Je hoeft je ook bij dit dekbed geen zorgen te maken over hygiëne: je wast dit hoesloze dekbed gewoon in de wasmachine op 60 graden en daarna kan hij in de droger. Daarnaast heeft ook dit dekbed een anti-allergische werking en gebruik je deze het hele jaar door (warmteklasse 2).

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze voor Onderweg

HappyBed Dekbed Zonder Overtrek - zwart

Met dit zwarte dekbed zonder overtrek van HappyBed kampeer je in stijl! Het dekbed komt met een handige draagtas, zodat je hem gemakkelijk meeneemt. Daarnaast is het grote voordeel van een hoesloos dekbed dat je nooit hoeft te denken aan een extra overtrek. Dit dekbed gebruik je het hele jaar door omdat deze in warmteklasse 2 valt. Je hebt het dus niet snel te warm of te koud!

Check Prijs op Bol.com
Duurzaamste Keuze

Soulsnooze Bedrukt Dekbed Zonder Overtrek

Het dekbed zonder hoes van Soulsnooze is perfect voor mensen die nét wat milieubewuster shoppen. Dit product is namelijk geproduceerd in Europa en heeft een Milieukeur EU-certificaat. Je haalt dus een duurzaam dekbed in huis. De holle vezels in het hoesloos dekbed verbeteren de luchtcirculatie waardoor deze met warmteklasse 2 het hele jaar door te gebruiken is.

Check Prijs op Bol.com
Leukste Design

Suite Sheets Hoesloos Dekbed

Met deze rode rozenprint op je dekbed zonder overtrek slaap je in stijl! Het romantische design is ideaal voor jou en je partner, maar ook lekker voor jezelf. Het dekbed is namelijk te verkrijgen in verschillende formaten. Daarnaast is het dekbed zonder overtrek warmteklasse 2, waardoor deze prima geschikt is het hele jaar door. Te verkrijgen met rozen-, zebra-, of zonnebloemprint. 

Check prijs rozenprint op Bol.com Check prijs zonnebloemprint op Bol.com
Beste Zomerdekbed

Eazy Dekbed Zonder Overtrek

Is warmteklasse 2 toch iets te warm voor jou in de zomer? Dan is een hogere warmteklasse een betere keuze. Dit zomerdekbed zonder overtrek met warmteklasse 4 is ideaal voor de warme zomerdagen. Het dekbed is gemaakt van gesiliconiseerde holle vezels welke vlamvertragend zijn. Tegelijkertijd is het dekbed anti-allergisch en anti-huisstof. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, onze favorieten zijn taupe en grijs.

Check prijs taupe kleur op Bol.com Check prijs grijze kleur op Bol.com
Goedkoopste Keuze

Suite Sheets Dekbed Zonder Dekbedovertrek

Dit bedrukte zebraprint-dekbed zonder overtrek staat superleuk in je slaapkamer! Het is een ideale budgetaankoop en voor het hele jaar geschikt doordat het dekbed warmteklasse 2 heeft. Daarnaast is het dekbed erg makkelijk te wassen en te drogen. Je doet dit binnen één dag dankzij de Supremely Washable- technologie die Suite Sheets aanprijst.

Check Prijs op Bol.com

Waarom je ons kunt vertrouwen

Waarom-je-ons-kunt-vertrouwen-dekbed-zonder-overtrek

We spitten tientallen, soms wel honderden reviews door, zodat jij het beste elektrische deken koopt. We houden rekening met verschillende factoren als prijs, kwaliteit, zachtheid, garantie en samenstelling. Daarnaast stellen wij vragen als “Hoe makkelijk is dit dekbed zonder overtrek te wassen?” en “Is dit dekbed voor het hele jaar geschikt?”, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Wij nemen andere reviews objectief mee in onze selectie, zoals de testresultaten van de Consumentenbond. Zo zijn wij er zeker van dat we voor jou de beste keuze maken. Komt het dekbed zonder overtrek bij Slaapwijsheid de check niet door? Dan vind je deze ook niet in onze lijst.

Soorten materialen voor dekbedden zonder overtrek

Voor dekbedden zonder overtrek is het extra belangrijk om na te gaan wat voor materialen gebruikt zijn. Je komt hier, met uitzondering van de vulling, namelijk direct mee in contact. De soorten materialen zijn:

  • Microvezel: De tijk van een dekbed zonder overtrek is vrijwel altijd van microvezel. Dit komt doordat microvezel goed schoon te houden is en daarnaast anti-allergisch is. 
  • Synthetisch: De vulling van een hoesloos dekbed is doorgaans synthetisch. Je zult vrijwel altijd zien dat de vulling is van een holle vezelvulling genaamd syndon is gemaakt. Dit is een veerkrachtige en vormvaste vulling. 

De wetenschappelijke voordelen van een goed dekbed zonder overtrek

Met de steeds warmer wordende zomerdagen wordt het aantrekkelijker om zonder dekbed te slapen omdat je eigen dekbed te warm is. Uit onderzoek blijkt echter dat dit een negatief effect kan hebben op de kwaliteit van je slaap. Dit komt omdat je lichaamstemperatuur omlaag gaat tijdens het slapen. 

Heb je het dus te warm en gooi je het dekbed van je af, dan is het mogelijk dat je lichaam het te koud krijgt tijdens de nacht. Hierdoor slaap je minder diep en is je lichaam vooral bezig met het warmhouden van je lichaam. Een goed dekbed creëert een microklimaat om je heen, waardoor je comfortabel warm blijft. 

Een andere factor waarmee een dekbed je slaap verbetert, is de verzwarende werking. Je voelt je hierdoor onbewust ‘veiliger’ tijdens het slapen, waardoor je dieper slaapt en meer serotonine aanmaakt. Kijk ook eens naar een verzwaringsdeken, diespeciaal gemaakt wordt om dit gevoel te versterken. 

Veelgestelde vragen

Wat is het nut van een dekbed zonder overtrek?

Een hoesloos dekbed is hygiënischer dan een standaard dekbed. Dit komt doordat stofmijten zich sneller nestelen tussen de veren van een traditioneel dekbed. Daarnaast is een dekbed zonder overtrek een stuk beter bestand tegen vlekken en ongelukjes. 

Hoelang duurt het om een dekbed zonder overtrek te drogen?

Dit soort dekbedden worden speciaal ontworpen om snel te drogen. Het dekbed is normaal gesproken dezelfde dag alweer droog na het wassen. 

Kan een dekbed zonder overtrek in de wasmachine?

De meeste wel, maar let hierop als je aan het shoppen bent voor een nieuw hoesloos dekbed. Vaak zijn deze te wassen op 40 graden, maar dit kan weleens afwijken. 

Waar is een hoesloos dekbed mee gevuld?

De beste vulling voor een dekbed zonder overtrek zijn doorgaans zogenaamde Syndon holle microvezels. Deze zijn lekker luchtig en zijn geschikt voor de wasmachine.

Wat betekent warmteklasse 2 bij een dekbed zonder overtrek?

Dit betekent dat het dekbed over het hele jaar te gebruiken is. Warmteklassen geven aan hoe warm het dekbed is, waarbij 1 het warmst is en 4 het meest ventilerend. Warmteklasse 2 is voor de meeste mensen prima voor alle vier de seizoenen. 

Bronnen

1 There’s a Scientific Reason Why You Always Sleep Under Blankets—Even When It’s Hot

2 Weighted Blankets: How They Work

Slaapwetenschap