Zoeken

Review Cloudpillo Hoofdkussen – Slapen op wolkjes!

Review-CloudPillo-Hoofdkussen2-1

Voor mij werd het weer hoog tijd om te veranderen van kussens. Ik sliep alweer een aantal jaren op verenkussens, maar ik merkte dat ze hoognodig toe waren aan vernieuwing. Nu heb ik zelf kort geleden kennisgemaakt met Cloudpillo en eigenlijk door de naam alleen al werd ik enthousiast en nieuwsgierig, wie wil er nou niet slapen op wolkjes?

Hier alvast mijn persoonlijke voor- en nadelen van de Slaapwetenschap Cloudpillo hoofdkussen test op een rijtje:

Slaapwetenschap Review

Review Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
Voordelen:
 • Biedt een betere nachtrust.
 • Geschikt voor buik-, rug- en zijslapers.
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn.
 • Mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hard en zacht het kussen moet zijn.
 • Voorzien van een uitwasbare buitenhoes.
 • Reguleert warmte en kou goed (blijft koel in de zomer en warm in de winter).
 • Mogelijkheid om het kussen naar wens aan te passen door stukjes foam eruit te halen of toe te voegen.
 • Het bevordert een goede houding, vooral van de nek.
Nadelen:
 • Het vinden van de juiste hardheid en dikte van het kussen kan enige tijd kosten en enkele aanpassingen vereisen.
 • Het kussen is niet heel erg vormbaar (het kan bijvoorbeeld niet gemakkelijk in een propje worden gemaakt om er helemaal met het hoofd in te gaan liggen).
 • Aanpassen aan het nieuwe kussen kan enkele 'mindere' nachten opleveren.
Check Prijs op Bol.com Check Prijs op Cloudpillo.nl

Een goede nachtrust met Cloudpillo

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk en daar teken ik graag voor. Het was voor mij dan ook heel belangrijk bij het aanschaffen van mijn bed dat dit aan al mijn wensen voldeed. Een goed matras, lekker ruim en niet te laag.

Ook qua beddengoed is het erg belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen, want in de wereld van dekens en kussens is er onwijs veel te verkrijgen en daarom is het echt zoeken naar datgene wat het beste bij je past. Het vinden van een nieuw lekker kussen is niet gemakkelijk, de ene is weer te dik en de andere weer te dun. Veren, bamboe, schuim, waar moet je beginnen? Je bent natuurlijk iets gewend en het blijft spannend om datgene weer te vinden wat net zo lekker ligt.

Kennis maken met Cloudpillo

Review-CloudPillo-Hoofdkussen1

Cloudpillo is een kussen dat samengesteld is van versnipperd memory foam en dat biedt een hoop voordelen:

 • Cloudpillo zorgt voor een betere nachtrust
 • Geschikt voor buik-, rug- en zijslapers
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Zelf bepalen hoe hard en zacht het kussen moet zijn
 • Voorzien van een uitwasbare buitenhoes.
 • Blijft koel in de zomer en warm in de winter.

Nu ben ik zelf erg lastig als het gaat om het juiste kussen te vinden omdat ik na mijn nek operatie erg vaak moeite heb om echt comfortabel te liggen. Een kussen moet voor mij ook zeker niet te dik zijn, en daarom vind ik het belangrijk dat een kussen helemaal qua wensen aan te passen is. En die mogelijkheid biedt Cloudpillo.

Ook geven ze bij Cloudpillo dus aan dat het kussen goed is tegen nekklachten omdat het kussen ervoor zorgt dat deze in een rechte lijn loopt met je wervelkolom, en dat is natuurlijk voor mij helemaal interessant. Wat ook mijn aandacht trok, is dat het kussen heel goed warmte en kou kan reguleren. Zo is het kussen in de warmte juist koel en in de winter juist warm. Ideaal!

Mijn ervaring met Cloudpillo

Review-CloudPillo-Hoofdkussen

Twee langwerpige doosjes kwamen binnen met daarin de kussens. Heel grappig, want ik dacht echt: ‘Hoe past er nou een kussen in zo’n klein doosje?’ Eenmaal uitgepakt en uitgerold trok het hele kussen al snel bol, en voor ik het wist, lag er een heerlijk groot gevuld kussen op mijn bed.

De kussens zijn gevuld met blauw versnipperd foam en de bedoeling is dat je het kussen helemaal naar wens gaat maken, en dat kan door stukjes foam eruit te halen en deze in de dozen te bewaren. Kussen voor kussen ging ik bij langs om op gevoel een beetje te kijken wat mij het lekkerste leek. Ik keek die dag enorm uit om hem ‘s avonds voor het eerst uit te proberen.

Review-CloudPillo-Hoofdkussen3

De volgende dag ben ik gelijk weer aan de slag gegaan met het aanpassen van het kussen, want zowel ik als mijn partner konden er niet aan wennen. Het voelde vrij hard, en als je een lekker zacht inzakkend kussen gewend bent, moet je echt even uitvogelen wat nu de perfecte inhoud is. Zo gezegd, zo gedaan, en na nog 2 keer het kussen te hebben aangepast, hadden we dan eindelijk een lekker kussen om op te liggen.

Het voordeel van de Cloudpillo is vooral dat je inderdaad een veel betere houding met je nek hebt, en dat is voor mij perfect. Wel had ik vooral wat moeite dat het kussen niet heel erg vormbaar is. Met mijn oude kussen maakte ik snel een propje om er vervolgens helemaal met mijn hoofd in te gaan liggen, maar dat is bij de Cloudpillo wat lastiger. Dit is natuurlijk wel veel beter voor je houding en mocht je vaak nek of hoofdklachten na het slapen, dan zijn dit soort kussens echt een aanrader om te proberen.

Een maand later

Review-CloudPillo-Hoofdkussen2

Wat vaak is bij het aanschaffen van kussens is dat je kunt proefslapen en dat je de mogelijkheid krijgt om even aan het kussen te wennen om te kijken of het iets voor je is. In het begin dacht ik echt: ‘Hoe kan ik hieraan wennen?’, maar nu we een maand verder zijn, ben ik verkocht aan het kussen. Het slaapt heerlijk, en ik merk vooral met de warme nachten dat het kussen heel comfortabel blijft qua temperatuur.

Ik heb er behoorlijk wat foam uitgehaald zodat het de gewenste dikte heeft, maar dat is per persoon natuurlijk helemaal af te stemmen. Je moet daarom echt even de tijd nemen om aan een nieuw kussen te wennen. Dit kan een paar ‘mindere’ nachten opleveren waarbij je denkt: ‘Wat moet ik hiermee?’ Maar gun jezelf even die tijd en het gevoel om te zoeken naar wat voor jou het beste is, en uiteindelijk word je beloond met een heerlijke nachtrust!

Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen

4.5

Het hoofdkussen van Cloudpillo is perfect voor iedere slaper in elk seizoen! Dit kussen zorgt ervoor dat je lichaam in een rechte lijn loopt wanneer je slaapt: dit is goed voor de bloedsomloop. Door de mogelijkheid om Cloudpillo af te stellen, kan iedereen van deze natuurlijke houding genieten.

Exclusieve Slaapwetenschap kortingscode: Slaapwetenschap10

Voordelen:
 • Tegen pijnklachten
 • Verkoelend in de zomer extra warm in de winter
 • Nekklachten worden verminderd of zelfs geheel weggenomen
 • De dikte van het kussen is naar wens aan te passen
 • De buitenhoes die wordt meegeleverd, is volledig uitwasbaar
 • Duurzaamheidscertificering
Nadelen:
 • Traagschuim snippers mogen niet in de wasmachine
Check Prijs op Cloudpillo.nl Check Prijs op Bol.com

Veelgestelde vragen

1. Wat is het Cloudpillo hoofdkussen?

Cloudpillo is een hoofdkussen samengesteld uit versnipperd memory foam. Het is ontworpen om een betere nachtrust te bieden en kan worden aangepast aan individuele voorkeuren.

2. Voor wie is het Cloudpillo hoofdkussen geschikt?

Het Cloudpillo hoofdkussen is geschikt voor buik-, rug- en zijslapers. Het kan ook helpen bij het voorkomen van nekpijn, rugpijn, en hoofdpijn.

3. Hoe kan ik het Cloudpillo hoofdkussen aanpassen?

Je kunt het kussen naar wens aanpassen door stukjes foam eruit te halen of toe te voegen, totdat je de gewenste dikte en hardheid bereikt.

4. Hoe zorgt Cloudpillo voor een betere nachtrust?

Cloudpillo zorgt voor een betere nachtrust door de mogelijkheid om de dikte en hardheid aan te passen, waardoor het kussen comfortabeler wordt. Het reguleert ook de temperatuur en bevordert een goede houding.

5. Is het Cloudpillo hoofdkussen duurzaam?

Ja, het Cloudpillo hoofdkussen heeft een duurzaamheidscertificering.

6. Waar kan ik het Cloudpillo hoofdkussen kopen?

Je kunt het Cloudpillo hoofdkussen kopen op Cloudpillo.nl of Bol.com.

7. Is het Cloudpillo hoofdkussen goed voor mensen met nekklachten?

Ja, Cloudpillo geeft aan dat het kussen goed is tegen nekklachten omdat het ervoor zorgt dat de nek in een rechte lijn loopt met de wervelkolom.

Slaapwetenschap