Zoeken

De 7 Beste Producten Tegen Koude Voeten In Bed van 2024

Veel mensen hebben last van koude voeten in bed, wat erg vervelend is aangezien het ervoor kan zorgen dat je nachtrust minder is dan je eigenlijk wilt. Een warme pyjama, dik deken, een elektrisch deken of een kruik maakt je al warmer, maar verhelpt je koude voeten in bed niet altijd. In dit artikel vind je daarom nog wat producten die ervoor kunnen zorgen dat je voetjes wat warmer worden, waardoor jij kunt genieten van een goede nachtrust.

Beste producten tegen koude voeten overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
koude-voeten-in-bed-bloedcirculatie Beste bloedcirculatieapparaat Check Prijs
Voetenbad
Voetenbad en voetmassage combinatie
Check Prijs
voetenwarmer Beste elektrische voetenwarmer Check Prijs
verwarmde-inlegzolen Beste verwarmde inlegzolen Check Prijs
kruik-tegen-koude-voeten-in-bed
Beste kruik tegen koude voeten
Check Prijs
dons-dekbed-koude-voeten Beste dekbed tegen koude voeten Check Prijs
warme-sokken Beste warme sokken tegen koude voeten Check Prijs

Waarom krijg je koude voeten in bed?

Koude voeten in bed zijn een probleem zijn doordat het je nachtrust verstoort. De hoofdoorzaak van koude voeten is een verslechterde bloedsomloop. Daarnaast speelt de omgevingstemperatuur natuurlijk ook een rol, want als dit daalt, daalt je lichaamstemperatuur logischerwijs ook. Je bloedvaten zullen dan samentrekken. Op deze manier ontglipt je lichaam zo weinig mogelijk warmte. Bij de een kan de samentrekking van de bloedvaten sterker zijn dan bij de ander. Hierdoor vermindert de doorbloeding van je voeten nog meer, wat uiteindelijk leidt tot koude voeten.

Waarom hebben vrouwen meer last van koude voeten in bed?

Over het algemeen hebben vrouwen meer last van koude voeten in bed dan mannen. Dit is het geval aangezien de vetverdeling op een andere manier ingedeeld is bij vrouwen ten opzichte van mannen. Van nature hebben vrouwen minder spiermassa en meer vet dan mannen. Dit beïnvloedt de warmte van je voeten aangezien spiermassa warmte produceert. Hierdoor hebben mannen het minder vaak koud dan vrouwen. Naast de vetverdeling, speelt oestrogeen, ook wel het vrouwelijke geslachtshormoon genoemd, een effect op je lichaamstemperatuur. De hormoonspiegel van een vrouw kan ook nog eens veranderen, bijvoorbeeld door zwangerschap, menstruatie, puberteit of stress. Hierdoor komt er een verstoring in je bloedcirculatie, waar uiteindelijk koude voeten door ontstaan.

Gebruik deze tips om koude voeten in bed op te lossen

Over het algemeen ontstaan koude voeten in bed dus doordat je bloedcirculatie verslechterd is. Dit is op te lossen door onderstaand advies.

 • Activeer je bloedsomloop met koud en warm water: Zo is het een goed idee om wisselbaden te gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen last meer hebt van koude voeten aangezien je bloedsomloop gestimuleerd wordt door zo’n apparaat. Eerst moet je hierbij je voeten twee tot drie minuten in een warm bad houden. Dit warme water zal ervoor zorgen dat je volledige lichaam verwarmd wordt, terwijl je bloeddruk hierdoor ook zal dalen. Vervolgens moet je je voeten twee tot drie seconden in een bad met koud water houden. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten zich gaan vernauwen, waardoor je bloeddruk weer zal herstellen. Dit proces moet je een paar keer doen voordat je eindigt met je voeten in koud water. Nadat je dit gedaan hebt, wordt het aangeraden om sokken aan te trekken. Door dit te doen, zul je ervoor zorgen dat je voeten warm blijven in bed. Bovendien voelen ze de volgende ochtend heel zacht hierdoor.
 • Gebruik een elektrische dekenWanneer je last hebt van koude voeten, lost een elektrische deken dit op met 1 druk op de knop! Dit is een deken met meerdere warmtestanden. Je kunt zelf bepalen hoe warm je de deken wil hebben. Verder kun je het ook gebruiken als plaatselijke voorverwarming in bed. We hebben de beste 7 elektrische dekens al voor je opgezocht.
 • Gebruik Magnesium in het voetenbad: zuiver magnesiumchloride zuivert de huid en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Magnesium helpt tegen spierpijn en is perfect voor ultieme ontspanning. na het gebruik van het voetenbad in combinatie met magnesium slaap je tot wel 30% dieper. Warme voeten en een diepere slaap.
 • Draag sokken tijdens het slapen: Hierboven werd dus al genoemd dat het slim is om na een wisselbad te gebruiken, sokken te gaan dragen. Toch is het niet alleen in deze situatie verstandig om dit te doen. Als je last hebt van koude voeten in bed dan is de meest voor de hand liggende tip immers om sokken te gaan dragen. Hierdoor zul je het normaal gesproken direct al wat warmer krijgen, wat niet meer dan normaal is. Helaas houdt niet iedereen ervan om sokken in bed te dragen. Men zegt namelijk dat je voeten hierdoor lui worden aangezien je lichaam minder werk hoeft te doen om ze te verwarmen. Dit is alleen helemaal niet waar en kan verwezen worden naar het rijk der fabelen. Het is dus wel gewoon een goed idee om sokken te dragen in bed als je last hebt van koude voeten.
 • Slaap onder een dik donzen dekbed: Een andere manier om ervoor te zorgen dat je het wat warmer krijgt in bed als je het koud hebt, is door de verwarming in te schakelen of juist wat hoger te zetten als -ie al aanstaat. Toch is dit niet echt een goede methode. Hierdoor gebruik je immers meer energie, wat zal leiden tot meer kosten. Het is juist beter om onder een dik donzen dekbed te gaan slapen, waardoor je het als het goed is niet koud krijgt in bed. Je koude voeten in bed opwarmen kun je namelijk alleen doen als de rest van je lichaam ook op een hoge temperatuur is. Om te zorgen voor een warmere en dus een betere nachtrust kun je daardoor over het algemeen het beste kiezen voor een dik dekbed van dons.
 • Zit niet met je benen over elkaar: Aan deze tip heb je weinig als je op dit moment koude voeten in bed hebt, maar het is alsnog goed om in je achterhoofd te houden. Het is namelijk geen goed idee om je benen over elkaar heen te kruisen als je op een stoel of bank zit, al is dit voor veel vrouwen een geliefde zithouding. Door deze positie aan te nemen hinder je namelijk de doorbloeding van je benen. De kruising van de benen zorgt ervoor dat er aderen beklemd raken. Als je vaak op deze manier zit dan zul je uiteindelijk de terugkeer van je bloedsomloop afsluiten. Dit veroorzaakt koude voeten in bed, terwijl het op de lange termijn ook nog eens kan leiden tot spataderen.
 • Gebruik je partner als verwarming: Daarnaast is het ook nog eens een goed idee om tegen je partner aan te kruipen als je last hebt van koude voeten in bed. Dit is niet alleen super gezellig, het zal je ook zeker opwarmen. Desondanks kun je in plaats van een partner dan een kruik als verwarming gebruiken. Ook hierdoor zullen je koude voeten wat warmer worden.
 • Drink groene thee en eet pepers: Bovendien kun je groene thee drinken om koude voeten in bed te voorkomen of op te lossen. Dit is een goed idee aangezien het je bloedvaten versterkt, waardoor je bloedsomloop ook nog eens beter wordt door de groene thee. Naast groene thee kan het eten van een peper ook helpen tegen koude voeten. Dit pittige ingrediënt van veel recepten heeft een pijnstillend gevoel, maar het geeft je natuurlijk ook een warm gevoel. Dit ervaar je in je keel, maar ook in zeker in je voeten.
 • Fluffy deken / fleece deken: Fluffy en fleece dekens hebben een heerlijk isolerend vermogen. Deze dekens zijn goedkoop, warm, zacht en licht. Perfect om eerst te gebruiken op de bank en daarna mee te nemen naar bed. Gemakkelijk op je voeten in te wikkelen. Deze zullen in een mum van tijd warmer aanvoelen. Aangezien deze dekens in het algemeen heerlijk zijn voor het slapen gaan, hebben we de beste 7 al voor je onderzocht.
 • Verwarmde schoenzolen: Voeten worden vaak koud wanneer het buiten kouder is. Schoenen er warme sokken zijn voor sommige mensen nou eenmaal niet genoeg om de voeten warm te houden. Wanneer je thuis komt met koude voeten kan het opwarmen een heel proces zijn. We raden aan verwarmde schoenzolen aan te schaffen. Zo worden de voeten buiten niet koud, en dan is het thuis alleen een kwestie van warmhouden.
 • Gebruik een verwarmingskussenVoor een perfecte plaatselijke verwarming raden we een verwarmd kussen aan. Leg je voeten hierop tijdens het slapen of op de bank tijdens het rusten. We hebben de 7 beste verwarmde kussens al voor je onderzocht!

Wat zijn de beste producten tegen koude voeten in bed?

Inmiddels heb je meerdere tips kunnen lezen die helpen bij het voorkomen of oplossen van koude voeten in bed. Daarnaast zijn er ook nog eens veel verschillende apparaten die hierbij kunnen helpen, die bovendien aansluiten bij de eerdergenoemde tips.

Beste bloedcirculatieapparaat

Vibrolegs - Bloedcirculatieapparaat

Over het algemeen worden koude voeten in bed veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie. Het is daarom van belang dat je de bloedcirculatie in je benen en voeten probeert te verbeteren, wat mogelijk is met dit hulpmiddel van Vibroshaper. Zo lost het je klachten op als je last hebt van koude voeten in bed, maar dit systeem werkt ook goed als je spataderen of pijnlijke voeten en benen hebt. Vibroleg helpt je lichaam om te bewegen terwijl je je niet in hoeft te spannen. Door dit te doen zul je ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbeterd wordt, waardoor jij minder last hebt van koude voeten. 

Check Prijs op Bol.com
Voetenbad en voetmassage combinatie

Qualitá - Elektrisch voetenbad

Het Qualita voetenbad zorgt voor een heerlijk "spa gevoel" bij jou thuis op de bank. Vul het voetenbad met de gewenste temperatuur, en de infrarood apparatuur zorgt dat het voetenbad op temperatuur blijft, Daarbij kun je kiezen voor een voetmassage van de 4 draaiende shiatsu wielen. Dit is niet alleen ontspannend, maar verbetert ook de bloedsomloop in je voeten en stimuleert de acupressuurpunten. De combinatie van het warme water en de massage, zorgen voor heerlijk warme voeten.

Check Prijs op Bol.com
Beste elektrische voetenwarmer

LifeGoods - Elektrische voetenwarmer

Deze elektriche voetenwarmer van LifeGoods wordt geleverd met een afstandsbediening, waarmee je zelf de temperatuur van de voetenwarmer kan instellen. Vervolgens kun je je voeten in het product steken en heerlijk ontspannen terwijl je televisie kijkt of een boek leest bijvoorbeeld. Na 90 minuten zal de voetenwarmer vanzelf uitgaan, dit hoef je dus niet eens zelf te doen. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de binnenhoes uit de voetenwarmer van LifeGoods te halen waarna je dit component kunt wassen om ervoor te zorgen dat het product tegen koude voeten in bed fris blijft.

Check Prijs op Bol.com
Beste verwarmde inlegzolen

Isomes - Verwarmde inlegzolen met afstandsbediening

Deze verwarmde inlegzolen van Isomes zorgen dat je voeten heerlijk warm (en niet zweterig) worden. De verwarming zendt infraroodstralen die de bloedcirculatie bevorderen, vermoeidheid verlichten en bevriezing voorkomen. verder, zijn de oplaadbare verwarmde inlegzolen zijn voorzien van een afstandsbediening. De batterij gaat tussen de 4 en 8 uur mee. De 3 warmtestanden zijn low (40°C), medium (50°C) en high (60°C). De tijd die nodig is om op te warmen is afhankelijk van de omgeving.

Check Prijs op Bol.com
Beste kruik keuze

Saniliving - Extra zachte kruik met hoes en ritssluiting

In deze kruik van Saniliving kun je twee liter water kwijt. De kruik komtmet een fluffy hoes, wat gemaakt is van 100% warm fluffy fleece. Bij deze kruikis het van belang dat je geen kokend heet water gebruikt. Het product kan hierdoor namelijk barsten. In plaats daarvan vul je het tot maximaal 75 procent met water dat 50 tot 60 graden Celsius heeft. Vervolgens moet je de kruik indrukken totdat het water bij de dop komt. Draai dan de dop erop zodat er geen lucht in de kruik zit. Na gebruik kan de hoed gewoon in de wasmachine.

Check Prijs op Bol.com
Beste dekbed tegen koude voeten

Beter Bed - Select donzen dekbed

 Dit exemplaar bestaat voor 15 procent eendendons, terwijl de resterende 85 procent bestaat uit ganzenveren. Bovendien zorgt dit product ervoor dat je het hele jaar onder hetzelfde dekbed kunt blijven slapen. Dit is het geval aangezien dit een donzen 4-seizoenen dekbed is. Het bestaat dan ook uit een voor-/najaarsdeel en een zomerdeel. Het eerste deel heeft warmteklasse 2, terwijl het deel dat je in de zomer gebruikt warmteklasse 4 heeft. Door ze aan te koppelen krijg je het dekbed dat je in de winter moet gebruiken, wat warmteklasse 1 heeft. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van de drukknopen, waardoor je direct een heerlijk warm winterdekbed hebt wat koude voeten zeker zal voorkomen.

Check Prijs op Bol.com
Beste warme sokken keuze

Eureka - Zachte merino wollen sokken

Eureka beloofd lekkere zachte sokken, die ook nog eens zorgen voor veel warmte. Hierdoor heb je niet alleen geen last meer van koude voeten in bed, maar ook als je op de bank zit of als je buiten bent bijvoorbeeld. Deze sokken van Eureka houden je voeten namelijk sowieso lekker warm. Merino wol is bovendien antibacterieel en zorgt ervoor dat je warme voeten hebt zonder dat ze transpireren. Er is bovendien elastaan toegevoegd aan de sokken door Eureka, waardoor ze een perfecte pasvorm hebben en ook een lichte ondersteuning geven.

Check Prijs op Bol.com

Hopelijk zit er in dit lijstje een geschikt product tegen koude voeten in bed voor jou!

Beste artikelen voor de koude slaper en de winter

Veelgestelde vragen

Is het slecht om koude voeten te hebben?

Koude voeten in bed kan een normale reactie zijn van je lichaam op de omgevingstemperatuur. In andere gevallen kan het te maken hebben met een medische aandoening. Het moet dan wel behandeld worden.

Wat betekent het om koude voeten te hebben?

Als het koud is dan reageert je lichaam op meerdere manieren. Koude voeten is hier een manier van. De bloedvaten in je lichaam zullen namelijk samentrekken, wat de bloedtoevoer naar deze gebieden vermindert. Hierdoor krijg je dus onder meer koude voeten.

Hoe kom je van koude voeten in bed af?

Koude voeten in bed kun je op meerdere manieren oplossen. Zo helpt het dragen van sokken, terwijl een dikke donzen dekbed ook zijn steentje hieraan kan bijdragen. Daarnaast zou je een kruik bij je voeten kunnen plaatsen bijvoorbeeld.

Hoe kun je de doorbloeding in je voeten verbeteren?

Een slechte doorbloeding in je voeten kan leiden tot koude voeten in bed. Dit kun je op meerdere manieren oplossen, onder meer door te bewegen of een gezond dieet te volgen. Ook kan het slim zijn je bloeddruk beter te beheren.

Afbeelding Award Actuele Prijs
koude-voeten-in-bed-bloedcirculatie Beste bloedcirculatieapparaat Check Prijs
Voetenbad
Voetenbad en voetmassage combinatie
Check Prijs
voetenwarmer Beste elektrische voetenwarmer Check Prijs
verwarmde-inlegzolen Beste verwarmde inlegzolen Check Prijs
kruik-tegen-koude-voeten-in-bed
Beste kruik tegen koude voeten
Check Prijs
dons-dekbed-koude-voeten Beste dekbed tegen koude voeten Check Prijs
warme-sokken Beste warme sokken tegen koude voeten Check Prijs
Slaapwetenschap