De 7 Best Geteste Slaapzakken van 2023

Een slaapzak is essentieel wanneer je wil gaan kamperen, backpacken of een logeerpartij hebt. Slaapzakken verschillen echter erg in de maximale buitentemperatuur waarin je nog warm blijft. Ook zijn er verschillende vormen slaapzakken, met elk een andere toepassing. In dit blog nemen we onze best geteste top 7 met je door. Ook vind je in dit blog meer informatie over welk type slaapzak ideaal is voor jou.

Beste slaapzak overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Slaapzak Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Luxueuze-Slaapzak Beste luxueuze keuze Check Prijs
Beste-Gekleurde-Slaapzak Beste gekleurde slaapzak Check Prijs
Beste-Slaapzak-Voor-Kinderen Beste keuze voor kinderen Check Prijs
Beste-Mummy-Slaapzak Beste keuze mummyslaapzak Check Prijs
Beste-Slaapzak-Bij-Extreme-Kou Beste keuze bij extreme kou Check Prijs
Dutch Mountains Tholen Slaapzak Beste budget keuze Check Prijs

De beste 7 slaapzakken onderzocht

Beste Algemene Keuze
Beefree Slaapzak XL

De Beefree slaapzak heeft alles wat je van een slaapzak zou kunnen verwachten. Deze slaapzak is gemaakt van 100 procent hoogwaardig katoen die je warm houdt in een buitentemperatuur tot 4 graden Celsius. Aan de bovenkant zit een trektouwtje waardoor de slaapzak volledig af te sluiten is er en geen koude lucht van boven kan komen. Bovendien is dit een XL-slaapzak dus ook geschikt voor lange mensen.

Check Prijs op Bol.com
Beste Luxueuze Keuze
NOMAD Blazer Classic ‘78 Slaapzak

De Blazer Classic ‘78 is een echte klassieker. Deze slaapzak zit al 40 jaar in het assortiment en wordt nog steeds veel verkocht. Het is een hoogwaardige kwaliteit slaapzak en is voorzien van een tochtstrook achter de rits en een opbergvakje aan de binnenkant. De vulling bestaat uit zogeheten 3D Helixthermo-materiaal waardoor je lekker warm blijft gedurende het hele jaar.

Check Prijs op Bol.com
Beste Gekleurde Keuze
Abbey Camp Slaapzak

Deze slaapzak van Abbey Camp is de ideale basisslaapzak. Voor een zachte prijs heb je de keuze uit vier vrolijke kleuren. De slaapzak houdt warm tot een buitentemperatuur tot 7 graden Celsius. De slaapzak is volledig los te ritsen, zodat hij ook gebruikt kan worden als deken.

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kinderen
Dutch Mountains Nijlpaard Slaapzak

Deze superstoere slaapzak van Dutch Mountains houdt jouw kind lekker warm tijdens een kampeertrip, logeerpartij of buiten in een tent in de achtertuin. De slaapzak is gemaakt van polyester en houdt warm met tot 10 graden Celsius. Vind jij of jouw kind de Nijlpaard niks? Er is ook een versie van een panda.

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Mummyslaapzak
Coleman Silverton Mummyslaapzak

Deze slaapzak is speciaal ontworpen voor koude nachten. De slaapzak is geschikt tot een buitentemperatuur van wel 1 graden Celsius. Door de vorm van de slaapzak in combinatie van de hoogwaardige kwaliteit blijft je lichaam perfect warm.  De slaapzak heeft een dubbele isolatielaag, een thermokraag en ritsbarrière.

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Bij Extreme Kou
Lowland Donzen Outdoor Slaapzak

Wanneer je gaat kamperen in een koud gebied, is de lowlandslaapzak iets voor jou. De slaapzak is gevuld met hoogwaardige kwaliteit dons. Dit houdt je warm tot een buitentemperatuur tot wel -10 graden Celsius. De slaapzak is verder erg licht, dus perfecte voor backpackers en extreme sports.

Check Prijs op Bol.com
Beste Budget Keuze
Dutch Mountains Tholen Slaapzak

Wanneer je voor een goede slaapzak zoekt voor een zachte prijs, is de Tholen slaapzak van Dutch Mountains iets voor jou. Deze slaapzak houdt je warm tot een buitentemperatuur van 10 graden. De slaapzak is voorzien van een glow in the dark-trekker en geheime opbergvakjes voor belangrijke spullen.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=72]

Waarom je ons kunt vertrouwen

Waarom-Je-Ons-Kunt-Vertrouwen-Slaapzak

Wij van Slaapwijheid.nl willen er uiterst zeker van zijn dat wij alleen dé beste producten selecteren voor onze top 7. Daarom spitten wij tientallen, misschien wel honderden reviews door van klanten die jou voorgingen. Zo vergelijken wij alle goede, maar ook zeker alle slechte reviews. Zo kunnen wij een realistisch beeld schetsen van de kwaliteit van een product. Door kritisch te vergelijken zijn wij uiteindelijk tot onze top 7 slaapzakken gekomen.

Waar wij op hebben gelet bij deze review

  • Kwaliteit: Wij hebben streng gekeken naar de kwaliteit van de slaapzak, zodat jij er lang van kunt genieten en hij niet na één keer gebruiken kapot is.
  • Ventilatie: Je wilt niet gaan zweten in je slaapzak. Daarom is het belangrijk dat een slaapzak ventileert. Hier hebben wij streng op geselecteerd.
  • Comfort: Wij hebben alleen slaapzakken geselecteerd waarvan we zeker zijn dat jij er een comfortabele nacht in hebt.
  • Prijs: Wij willen er zeker van zijn dat jij nooit te veel betaald. Daarom selecteren wij alleen producten met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Verschillende soorten slaapzakken

In het algemeen willen kampeerders slaapzakken die voldoende ruimte bieden om zich uit te rekken en om te rollen. Daarom hebben veel zakken een eenvoudig rechthoekig ontwerp. Het is moeilijk te voorspellen of een slaapzak ruim genoeg is zonder jezelf in de zak te ritsen. Het is dus een goed idee om naar een winkel te gaan en verschillende zakken te “passen” om te zien welke slaapzak-stijl voor jou het meest comfortabel aanvoelen.

Slaapzakken zijn er in drie basisvormen:

  • Rechthoekig: Deze zakken bieden voldoende ruimte voor zowel benen als armen om zich uit te strekken; sommige kunnen volledig worden opengeritst en gebruikt worden als een dekbed.
  • Half-rechthoekig: Ook bekend als een ‘aangepaste mummie’ of ton-vorm.
  • Mummy: Om de warmte te verhogen en het gewicht te verminderen, heeft deze zakstijl een slimme pasvorm. Je rolt met de zak mee in plaats van erin.
  • Dubbele slaapzakken: Slaapzakken gemaakt voor twee zijn de beste gok voor koppels die van plan zijn om samen te slapen. Een andere optie is om rechthoekige tassen te kiezen die ontworpen zijn om aan elkaar te ritsen. De zakken moeten van hetzelfde model en merk zijn. Enkele tassen kunnen ook aan elkaar geritst worden als de ene persoon een rechterrits en de andere een linkerrits kiest.

Als laatste heb je nog kinderslaapzakken; dit zijn gewoon kortere, kleinere en meer betaalbare varianten van slaapzakken voor volwassenen.

De beste slaapzak: de wetenschappelijke voordelen

When our cells burn energy, our body produces heat. Our blood distributes this heat, so that our body remains in an optimal temperature range. This temperature is normally between 36.1 degrees Celsius and 37.2 degrees Celsius. Our bodies must stay within this temperature range to function properly. The process of keeping a body within its optimal temperature range is called thermoregulation.

Dus hoe kunnen we ons lichaam beschermen tegen warmteverlies op koele plaatsen? Een belangrijke manier is ons te omringen met isolatie. Isolatie houdt een laag warme lucht rond jouw lichaam vast. Hierdoor wordt de temperatuur van de lucht naast uw huid warmer. Daardoor verlies je minder warmte.  Slaapzakken en winterjassen maken allebei gebruik van isolatie. Ze bevatten materialen met isolerende eigenschappen. De twee belangrijkste in slaapzakken zijn veren, dons en synthetische isolatie. 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste slaapzak voor in de winter?

Voor kamperen in de winter wil je een slaapzak voor koud weer die zoveel mogelijk warmte vasthoudt. Semi-rechthoekige en mummy-slaapzakken zijn waarschijnlijk de beste keuze, omdat ze beter passen en een capuchon hebben. Ze houden je warmte maximaal vast tijdens koude winternachten.

Hoe warm moet mijn slaapzak zijn?

Om te bepalen hoe warm een slaapzak moet zijn, is een goede vuistregel de geadverteerde temperatuurklasse van de slaapzak te nemen en daar 10-15 graden bij op te tellen. Zo zal een slaapzak met een temperatuur van 20 graden je warm houden bij temperaturen van 30-35 graden.

Waarom heb ik het koud in mijn slaapzak?

Als je slaapzak te groot is, kunnen de zakken koude lucht die erin zitten een gevoel van kou veroorzaken. Omgekeerd, als jouw slaapzak te klein is, kan hij je niet voldoende bedekken of zit je er te krap in en krijg je het koud.

Wat doe je aan in een slaapzak wanneer het echt koud is?

Draag in je slaapzak een muts, sokken en extra lagen op je lichaam. Vooral je handen, voeten en hoofd worden snel koud. Wanneer je veel laagjes aantrekt, zorg dan niet voor te veel laagjes op een plek, bijvoorbeeld 5 shirts en maar 1 broek. Dan word je lichaam op één plek te veel en op de andere plek te weinig warm gehouden. 

Wat is het beste materiaal voor een slaapzak?

Nylon, polyester, tafzijde. Dit wordt gebruikt in alle soorten slaapzakken, van topklasse tot budget, deze materialen zijn zacht voor de huid en ademend. 

Slaapwetenschap