Zoeken

De 7 Beste Splittopper Hoeslakens van 2023

Een splittopper hoeslaken is geschikt voor in hoogte verstelbare boxsprings en bedden. Een splittopper hoeslaken heeft een inkeping in het midden, waardoor de hoes goed blijft zitten wanneer een van de zijden van het bed omhoog staat. Splittopper hoeslakens worden van verschillende materialen gemaakt, meestal van: ‘normaal’ katoen, jersey katoen en percal katoen. Op deze pagina vind je de 7 beste geteste split topper hoeslakens voor verstelbare bedden en boxsprings.

Beste splittopper hoeslaken overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Splittopper-Hoeslaken Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxueuze-Splittopper-Hoeslaken Meest luxueuze keuze Check Prijs
Beste-Percale-Splittopper-Hoeslaken Beste percale splittopper hoeslaken Check Prijs
Beste-Jersey-Splittopper-Hoeslaken Beste jersey splittopper hoeslaken Check Prijs
Beste-Katoenen-Splittopper-Hoeslaken Beste katoenen splittopper hoeslaken Check Prijs
Goede Prijs-Kwaliteitverhouding-Splittopper-Hoeslaken Goede prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste-Goedkope-Splittopper-Hoeslaken Beste goedkope keuze Check Prijs

De 7 beste hoeslakens voor een splittopper onderzocht

Beste Algemene Keuze
24-Bedding Splittopper Hoeslaken

Dit splittopper hoeslaken is gemaakt van 100% hoogwaardig percal katoen. Percal katoen is een kwalitatieve stof dat zachter, gladder en koeler is dan normaal katoen. Wel ademt de stof iets minder goed. Dit hoeslaken heeft een goede pasvorm en een stevig elastiek, hierdoor blijft de hoes goed in de hoeken zitten. Dit product is verkrijgbaar in zes maten en meerdere kleuren. Wij zijn zeer enthousiast over dit product. De hoes is geschikt voor toppers van 5 tot 12 cm dik.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Keuze
M Line Smart Cover Split

Dit is de meest luxe hoeslaken voor een split topper die we hebben gevonden. Deze splittopper hoeslaken is van het merk M Line, dat bekend staat om haar kwalitatieve producten. Deze hoes ventileert beter dan alle andere hoezen en beschermt je matras goed. Ook onderscheidt het zich door de dubbele split (inkeping bij het voeteneind). Door de goede kwaliteit van dit product gaat je matras langer mee. De hoes heeft een uitstekende pasvorm en een stevig elastiek rondom. De hoes is in iedere maat verkrijgbaar en is geschikt voor splitmatrassen en toppers.

Check Prijs op MLine.nl
Beste Percale Splittopper Hoeslaken
Splittopper Hoeslaken Percale Katoen

Dit deze percale hoeslaken is gemaakt van hoge kwaliteit percal katoen. Dit product heeft een meer dan goede pasvorm en stevige elastieken rondom. Onderscheidende factoren zijn: zijn slijtvast en duurzaamheid. Een ander voordeel: de hoes ademt goed, ondanks dat het van percal katoen gemaakt is. Dit product is verkrijgbaar in acht maten en meerdere kleuren. De hoes is geschikt voor toppers van 7 tot 10 cm dik.

Check Prijs op Bol.com
Beste Jersey Splittopper Hoeslaken
Cillows Excellent Jersey Hoeslaken

Dit splittopper hoeslaken is gemaakt van hoge kwaliteit jersey katoen. Jersey katoen is ook een kwalitatieve stof. Het is elastischer en zachter dan normaal katoen, hierdoor heeft een jersey hoeslaken meestal een goede pasvorm. De kwaliteit is verder hetzelfde. Verder heeft dit product een stevig elastiek rond, zodat de hoes goed blijft zitten. Consumenten zijn ook erg tevreden over de kwaliteit. De enige klacht is dat de kleur niet altijd overeenkomt. Dit product is verkrijgbaar in 12 maten en meerdere kleuren. De hoes is geschikt voor toppers van 5 tot 12 cm dik.

Check Prijs op Bol.com
Beste Katoenen Splittopper Hoeslaken
Cinderella Topper Hoeslaken Met Split

Dit is een hoge kwaliteit splittopper hoeslaken gemaakt van 100% katoen. Een ‘normale’ katoenen hoeslaken is meestal van hoge kwaliteit, ademt goed en is elastisch. Hierdoor heeft een katoenen hoeslaken een goede pasvorm. Deze hoeslaken heeft ook een goede pasvorm en een stevig elastiek rondom. Een onderscheidende factor: deze hoes is geschikt voor toppers tot 15 cm dik. Verder is deze hoes comfortabel, zacht, luchtig en sterk. Dit product is verkrijgbaar in vier maten en negen kleuren.

Check Prijs op Bol.com
Goede Prijs-Kwaliteitverhouding
Dreamhouse Splittopper Jersey

Dit splittopper hoeslaken van Dreamhouse is gemaakt van hoge kwaliteit jersey katoen en is goed rekbaar. De kwaliteit van de elastieken is ook goed. Dit product heeft veel positieve reviews en de meeste consumenten zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Ook vinden ze het product zacht en comfortabel. De negatieve reviews gaan over de pasvorm. Dit product is verkrijgbaar in zes kleuren en zes maten. De hoes is geschikt voor toppers van 5 tot 10 cm dik.

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze
Elegance Splittopper Hoeslaken

Dit splittopper hoeslaken is gemaakt van hoge kwaliteit jersey katoen en heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. De stof is goed rekbaar en blijft goed in de hoeken zitten. De kwaliteit van de elastieken is ook goed. Dit product zou daarom niet misstaan als ‘Beste Algemene Keuze’. Ook consumenten zijn tevreden over dit product. Deze hoes is verkrijgbaar in drie maten en is geschikt voor toppers tot 10 cm dik.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=62]

Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Slaapwijsheid doen we altijd grondig onderzoek om de beste producten te vinden en selecteren. We doorspitten soms wel honderden reviews, zodat jij een overzicht hebt van de beste producten.

Bij onze zoektocht naar de beste split hoeslaken hebben we vooral gelet op de pasvorm, kwaliteit van het elastiek en kwaliteit van het materiaal. Ook stellen we vragen, zoals ‘Van welk materiaal is de hoes gemaakt’, ‘Slijt de hoes niet snel en is er niet snel slijtage zichtbaar’, ‘Blijft het hoeslaken goed zitten in de hoeken’ en ‘Wat zijn de verschillen per materiaal’.

Voldoet een product niet aan onze kwaliteitseisen dan komt deze niet in de lijst. Om er zeker van te zijn dat we de beste hoeslakens hebben uitgezocht hebben we meer dan 125 reviews gelezen en 14 producten vergeleken.

Waar we op hebben gelet bij deze review

 • Aantal beschikbare maten: wij vinden het belangrijk dat onze aanbevolen producten verkrijgbaar zijn in jouw maat. Bij onze selectie hebben we daarom rekening gehouden met het aantal beschikbare maten en of de producten op voorraad zijn.
 • Kwaliteit van het materiaal: goede kwaliteit staat gelijk aan een lange levensduur. Wij hebben de hoezen beoordeeld op het gebruikte materiaal, de kwaliteit ervan en hoe snel er sporen van slijtage zijn.
 • Pasvorm: het is belangrijk dat het hoeslaken goed en strak om een splittopper zit en blijft zitten. Een goede pasvorm is hiervoor belangrijk.
 • Kwaliteit elastiek: het elastiek zorgt ervoor dat de hoes op zijn plaats blijft. Wij hebben erop gelet of de hoes een stevig elastiek heeft.
 • Maximale dikte splittopper: niet alle hoeslakens zijn even groot en ook niet geschikt voor alle toppers. De dikte van de topper is bepalend of de hoes er omheen past of niet. In de productomschrijving staat meestal wat de maximale dikte van het matras mag zijn.
 • Voelt de hoes zacht aan: blij Slaapwijsheid vinden we naast kwaliteit comfort belangrijk. We slapen graag onder een zacht deken en op een goed matras met een zacht hoeslaken.
 • Ademend: tijdens het slapen transpireren we veel. Een goed ademend hoeslaken houd je bed fris en is hygiënisch.

Verschillende soorten split matras hoeslakens

 • Katoenen hoeslaken voor een splittopper: normale katoenen hoeslakens zijn de meest verkochte hoeslakens. Katoenen hoeslakens zijn van goede kwaliteit, ademen goed en zijn elastisch. Hierdoor hebben katoenen splitmatras hoeslakens een prima pasvorm.
 • Jersey hoeslaken voor een splittopper: jersey hoeslakens zijn gemaakt van jersey katoen. Dit is een zeer elastische en comfortabele stof. Jersey katoen is zachter en elastischer dan normaal katoen. Hierdoor is de pasvorm van een jersey hoeslaken net wat beter dan een standaard katoenen hoeslaken.
 • Perkal hoeslaken voor een splittopper: perkal is een luxere variant van katoen. Het verschil tussen perkal en normaal katoen is dat perkal katoen op een andere manier is geweven (met meer en fijnere draden en in een andere structuur). Een perkal hoeslaken is zachter en gladder, ook voelt het koeler aan. Wel ademt de stof minder goed.
 • Splittopper hoeslaken met dubbele split: een hoeslaken met dubbele split is een hoeslaken die een inkeping heeft aan de boven- en onderkant. Deze hoezen zijn speciaal ontworpen voor bedden en boxsprings met een verstelbaar voeteneind en hoofdeind. Zonder dubbele split past een hoes minder goed bij een elektrisch bed of boxspring met verstelbaar voeteneind.

De voordelen van een katoenen splittopper hoeslaken

 • Geschikt voor verstelbare bedden: splittopper hoeslakens hebben een inkeping in het midden waardoor ze geschikt zijn voor in hoogte verstelbare bedden en boxsprings. De hoes blijft netjes om het matras of de topper zitten wanneer een van de kanten omhoog staat.
 • Bescherming van een topper of matras: een hoeslaken beschermt je matras of topper tegen vuil en transpireren, zodat je matras of topper langer meegaat.
 • Een fris en schoon bed: een hoeslaken houd je bed fris. Zonder hoeslaken slaap je iedere dag op hetzelfde (vuile) matras (die je niet kunt wassen in de wasmachine). Dit is niet hygiënisch. Was je hoeslaken regelmatig om je bed schoon en fris te houden.
 • Mooie uitstraling: een hoeslaken geeft je matras (en bed) een mooie uitstraling. Splitmatras hoeslakens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Veelgestelde vragen

Wat is een splittopper hoeslaken?

Hoeslakens zijn ontworpen om een matras of topper te bedekken en beschermen. Een splittopper hoeslaken is ontworpen voor een splitmatras of splittopper en heeft een inkeping in het midden. Hierdoor zijn splittopper hoeslakens geschikt voor in hoogte verstelbare bedden of boxsprings.

Wat is een jersey hoeslaken?

Een jersey hoeslaken heeft dezelfde functie als alle andere hoeslakens, maar is gemaakt van jersey katoen. Jersey is een zachte, rekbare stof en is gemaakt van katoen. Een jersey hoeslaken is zachter en elastischer dan een ‘normale’ katoenen hoeslaken.

Is een jersey hoeslaken beter dan een normaal hoeslaken?

Jersey hoeslakens hebben een aantal eigenschappen die beter zijn dan bij normale hoeslakens. Jersey hoeslakens rekken beter en hebben daardoor een betere pasvorm. Ook voelen jersey hoeslakens net wat zachter aan. De kwaliteit is verder hetzelfde.

Wat is het nut van een hoeslaken?

Hoeslakens geven bescherming aan een matras of topper en houden je bed schoon en fris. Hoeslakens vangen vuiligheid op en zijn makkelijk te wassen. Soms wordt een matrasbeschermer onder het hoeslaken geplaatst voor extra bescherming.

Is een normaal hoeslaken ook geschikt voor een splitmatras?

Een normaal hoeslaken past ook om een splitmatras, maar is niet geschikt voor een in hoogte verstelbaar bed of boxspring. Een normaal hoeslaken heeft geen inkeping in het midden. Hierdoor blijft de hoes niet zitten wanneer een van de kanten omhoog staat.

Welke maat hoeslaken heb ik nodig?

Om de juiste maat hoeslaken te bestellen moet je de lengte, breedte en hoogte van je matras meten. Het hoeslaken moet overeenkomen met de afmetingen of iets groter zijn. Lees goed de productomschrijving om de juiste maat te bestellen.

Hoe vaak moet je een hoeslaken wassen?

Het is aan te raden om je hoeslaken minimaal 1 keer per week te wassen en vervangen. Tijdens het slapen transpireer je veel en wordt het laken vuil. Door het laken regelmatig te verschonen houd je je bed schoon en fris.

Slaapwetenschap