Zoeken

De 5 Beste Verzwaringsdeken Hoezen van 2024

Aan een verzwaringsdeken is extra gewicht toegevoegd in de vorm van glaskralen of plastic pellets. Slapen hieronder oefent druk uit op het lichaam. Hierdoor krijg je een gevoel van rust en geborgenheid, ontspant je lichaam beter en beweeg je minder tijdens je slaap. Een goede hoes voor jouw verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je langer geniet van je verzwaringsdeken. De hoes beschermt jouw deken namelijk tegen slijtage. Bovendien is een verzwaringsdeken overtrek gemakkelijk te wassen, zodat je altijd in een schoon bed slaapt.

Beste verzwaringsdeken met hoes overzicht

Wil je direct weten wat de beste hoezen voor verzwaringsdekens zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per hoes.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste keuze voor kinderen Check Prijs
Meest luxueuze keuze Check Prijs
Beste combi tweepersoons Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van een verzwaringsdeken met hoes

 • Betere hygiëne: omdat je het overtrek gemakkelijk wast blijft jouw verzwaringsdeken schoner.
 • Langere levensduur: de hoes beschermt jouw verzwaringsdeken waardoor je deken langer meegaat. 
 • Verschillende materialen: hoezen voor verzwaringsdekens zorgen voor optimaal comfort in elk jaargetijde: van zacht en warm fleece in de winter, tot heerlijk koel bamboe of katoen in de zomer.

De wetenschap over verzwaringsdekens en hoezen

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat de slaa+ptijd van proefpersonen toenam en dat zij minder bewogen tijdens de slaap. Ook gaven de deelnemers aan prettiger te slapen met een hoes voor een verzwaringsdeken.1

In een andere studie hadden deelnemers minder last van angstgevoelens. Dit effect werd zelfs gevonden bij een onderzoek onder mensen die waren opgenomen met een geestelijke gezondheidscrisis.2,3

Ook is de invloed van omgevingstemperatuur op je nachtrust wetenschappelijk aangetoond. Proefpersonen hadden een significant betere slaapkwaliteit bij een comfortabele temperatuur.4

Een ander onderzoek ontdekte dat een te hoge lichaamstemperatuur en zweten een negatieve invloed hebben op de slaapkwaliteit. De thermische kwaliteit van beddengoed bleek een grote impact te hebben op de slaap van proefpersonen.5

Dit wordt verder onderschreven door een artikel dat werd gepubliceerd in Glycative Stress Research. Hierin werd een positief verband getoond tussen slapen onder beddengoed met een hoge beoordeling en een verbeterde slaapkwaliteit.6

Reviews van hoezen voor verzwaringsdekens

Luister niet alleen naar ons, maar ook alle blije klanten die ons voor zijn gegaan. We doorspitten de tientallen en soms wel honderden reviews op Bol.com om erachter te komen welke hoezen goed zijn voor jouw verzwaringsdeken: 

“Prijs kwaliteitverhouding is erg goed bij dit deken. Het materiaal is erg zacht en ik slaap als een roosje. Alle euro’s waard. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat dit zou gaan werken. Bedankt!!”

Review van Pietervansaberen390 over Litollo Verzwaringsdeken hoes

De beste omtrekken voor verzwaringsdekens onderzocht

Beste Algemene Keuze

Calmzy Superior Bamboe

Dit dekbedovertrek van Calmzy is een goede keuze voor wie graag onder een verzwaringsdeken slaapt, maar het ook erg snel warm krijgt in bed. De hoes is uitgevoerd in 100% bamboe en zorgt daarmee voor een luchtig en comfortabel gevoel. Ook in de warme zomermaanden voelt hij heerlijk koel aan. Dankzij de stevige rits en 12 binders om je deken op zijn plaats te houden, is hij bovendien bijzonder fijn in gebruik.

Voordelen:
 • Duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
 • Makkelijk te wassen
 • Goede kwaliteit
Nadelen:
 • In 1 maat verkrijgbaar
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Kinderen

Luna Verzwaringsdeken Hoes Kind

Deze hoes van Litollo ‘Luna’ heeft de juiste afmetingen voor verzwaringsdekens voor kinderen. Het dierenpatroon maakt het voor kinderen nog leuker om onder dit dekbedovertrek in slaap te vallen. De hoes is gemaakt van katoen, waardoor deze ook in de zomer heerlijk koel aanvoelt.

Voordelen:
 • Leuk design
 • Geschikt voor in de zomer
 • Mooi afgewerkt
 • Makkelijk te reinigen
Nadelen:
 • Soms schuift de deken
Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Keuze

Calmzy Superior Soft

Dit overtrek is geschikt voor elk type verzwaringsdeken van 150x200 cm. Hij is uitgevoerd in minky stof, een bijzonder zacht en comfortabel materiaal. Doordat in deze hoes 8 bindlussen zijn verwerkt, blijft je zwaarte deken goed op zijn plaats zitten. Dat maakt jouw slaap nog comfortabeler, omdat je niet voortdurend de deken weer op zijn plaats hoeft te leggen.

Voordelen:
 • Stevig en duurzaam ontwerp
 • Comfortabel en zacht materiaal
 • Mooie afwerking
 • Makkelijk te reinigen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor de droger
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Combi Tweepersoons

Tweepersoons Verzwaringsdeken

Deze tweepersoons 4-seizoenen verzwaringsdeken van 200x200 cm van Dormiwise komt met een fijne bamboe Minky hoes. De verzwaringsdeken heeft het gewicht van 13 kg. De deken en hoes zijn bovendien hypoallergeen en reukloos. Ook zijn beide gemakkelijk te wassen op 30 graden Celsius. 

Voordelen:
 • 2- in 1 deal
 • Hoge kwaliteit
 • Mooie vormgeving
 • Voelt prettig
 • Anti-allergeen
Nadelen:
 • De hoes is te warm in de zomer
 • Prijzig
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Litollo Verzwaringsdeken Hoes

Litollo staat garant voor producten van uitstekende kwaliteit. De verzwaringsdeken hoes is, met oog voor detail, speciaal ontworpen voor de verzwaringsdeken van Litollo en zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken heerlijk koel aanvoelt. De hoes is ook geschikt voor andere dekens met dezelfde maat. 

Voordelen:
 • Duurzaam
 • Past perfect
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel verschillende varianten
Nadelen:
 • Enkel verkrijgbaar in 150x200
Check Prijs op Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoes voor je verzwaringsdeken?

 • Het materiaal: dit is belangrijk vanwege het gevoel van de deken tegen jouw huid, maar ook voor de warmteregulatie. De meeste hoezen voor verzwaringsdekens zijn gemaakt van katoen of bamboe.
 • De afmetingen: door het extra gewicht van een zwaarte deken is dat nog meer van belang dan bij een gewone deken. Bekijk goed welke maat voor jouw deken geschikt is. 
 • Warmteregulatie: het materiaal van de hoes bepaalt hoe je onder de hoes slaapt. Een nadeel van slapen onder een verzwaringsdeken is dat het voor veel mensen snel te warm wordt. Heb jij het snel warm? Kies dan voor een goed ademende stof. Een overtrek van katoen is een goede keuze. Wil je ook in de zomer dat heerlijk koele gevoel behouden? Ga dan voor een hoes van bamboe. Een verzwaringsdeken overtrek gemaakt van fleece stof is heerlijk voor mensen die het snel koud hebben. 

Veelgestelde vragen

Hebben verzwaringsdekens een verwisselbare hoes?

Hoezen voor verzwaringsdekens zijn los te koop. Sommige dekens worden standaard geleverd met een extra hoes. Het gebruik van zo’n verwisselbare hoes maakt het gemakkelijker om je deken te wassen.

Moet ik een hoes gebruiken voor mijn zwaartedeken?

Een hoes gebruiken voor een verzwaringsdeken is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Je beschermt de deken tegen slijtage en het overtrek kan gemakkelijk gewassen worden. Bovendien is het mogelijk het materiaal van je hoes af te stemmen op het seizoen, van heerlijk warm fleece in de winter tot een hoes van koel bamboe in de zomer.

Kan een verzwaringsdeken in een normaal dekbedovertrek?

Er zijn speciale dekbedovertrekken voor verzwaringsdekens. In deze hoezen zitten lussen om de deken op zijn plaats te houden. Gebruik van een gewoon dekbedovertrek is af te raden, omdat hierin de deken snel gaat schuiven en door het gewicht naar één kant gaat hangen.

Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken hoes?

Met behulp van de lussen aan de hoes, bevestig je deze aan de verzwaarde deken, zodat de hoes gedurende de nacht goed op zijn plaats blijft zitten. 

Bronnen

1 Positive Effects of a Weighted Blanket on Insomnia

2 Exploring the Safety and Therapeutic Effects of Deep Pressure Stimulation Using a Weighted Blanket

3 Evaluating the Safety and Effectiveness of the Weighted Blanket With Adults During an Inpatient Mental Health Hospitalization

4 Investigation of thermal comfort in sleeping environment and its association with sleep quality

5 Sleep environments and sleep physiology

6 Effect on sleep quality of bedding with a high user rating

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste keuze voor kinderen Check Prijs
Meest luxueuze keuze Check Prijs
Beste combi tweepersoons Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs
Slaapwetenschap