De 7 Beste Voetmassage Apparaten van 2023

Een voetmassage apparaat is heerlijk na een lange dag werken om je voeten even rust te bieden. Deze apparaten zijn, in tegenstelling tot normale massage apparaten of massage guns, specifiek voor de voeten bedoeld. Natuurlijk wil je bij de aankoop van dit apparaat een goede keuze maken. Daarvoor lees je deze uitgebreide test over de beste voetmassage apparaten.

We hebben onze kennis en ervaring gecombineerd met reviews van verschillende gebruikers van apparaten voor voetmassage. Hierbij hebben wij bijvoorbeeld gelet op design, effectiviteit en natuurlijk de prijs. Op basis hiervan hebben wij een top 7 opgesteld met de beste apparaten voor jouw ontspannende massage.   

Beste Voetmassage Apparaat Overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxe keuze Check Prijs
Beste voetmassage apparaat met warmtefunctie Check Prijs
Beste voetmassage apparaat met vibratie Check Prijs
Meest comfortabele voetmassage Check Prijs
Meest professionele apparaat voor voetmassage Check Prijs
Meest goedkope keuze Check Prijs

De Beste Massage Apparaat Voor Voeten Onderzocht

Beste Algemene Keuze

LifeGoods Voetmassage Apparaat

Het LifeGoods massage apparaat geeft jouw voeten een heerlijke Shiatsu voetmassage. Het massagekussen heeft zes 3-koppige massageknoppen met drie verschillende snelheidsstanden (laag, middel of hoog). Door de druk vanuit je voeten te verlichten/verhogen, pas je zelf de intensiteit van het apparaat aan. Daarbij heeft het apparaat ook een infrarood stand voor warmte. Kortom, het ideale apparaat met veel efficiënte opties!

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

HAPPY FEET Voetmassage Apparaat

De Happy Feet is een machinale masseur die gebruik maakt van 3D lucht compressie. Deze manier van masseren is stevig, maar erg effectief en aangenaam. De machine geeft meerdere soorten massages: shiatsu-, guasha- en kneedmassage. Hierdoor herstellen overbelaste voeten snel en je verkrijgt een verbeterde bloedsomloop. Verder is de Happy Feet compact in formaat en je krijgt twee jaar garantie.

Check Prijs op Bol.com
Beste Voetmassage Apparaat Met Warmtefunctie

Medisana FM 888 Voetmassage Apparaat

De Medisana FM 888 geeft een intensieve voetreflexmassage die pijnen vermindert/voorkomt en zorgt voor een betere bloedsomloop. De FM 888 geeft zowel shiatsu- als compressiemassage en deze kan gecombineerd worden met een warmtebehandeling. Extra warmte is vooral goed voor het ontspannen van de spieren en verder bevorderen van de bloedsomloop. 

Check Prijs op Bol.com
Beste Voetmassage Apparaat Met Vibratie

Gymform Leg Action Massage Apparaat

De Gymform Leg Action combineert een vibrerende massage met shiatsu: een combinatie dat spieren versterkt en de bloedsomloop verbetert. Ook handig is de meegeleverde afstandsbediening waar je vier automatische en twee handmatige programma’s mee kunt instellen. Daarbij zit er ook een timer op een apparaat.

Check Prijs op Bol.com
Meest Comfortabele Voetmassage

HoMedics FMS35OH Massageapparaat

De HoMedics FMS35OH heeft luchtkamers die jouw voeten een zachte, ritmische Shiatsu massage geven. De kneedstimulator is geheel naar eigen inzicht aan te passen, waardoor je jouw ideale massage zelf in kunt stellen. Het is alsof een echte masseur bezig is, maar het zijn toch echt de comfortabele bewegingen van het apparaat. Bovendien heeft deze machine ook een warmtefunctie die gespannen spieren makkelijk laat ontspannen. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Professionele Apparaat Voor Voetmassage

CINCOM Voetmassage Apparaat

Het CINCOM massageapparaat pompt lucht in airbags waarna het twee soorten massages kan geven in drie intensiteitsniveaus. Daarbij heeft het een automatische uitschakelfunctie wanneer het apparaat 20 minuten aan heeft gestaan. Hierdoor voorkom je blessures. De technieken zorgen voor het stimuleren van de bloedsomloop en ontspannen van (pijnlijke) spieren. 

Check Prijs op Bol.com
Meest Goedkope Keuze

Carefree Voetmassage Apparaat

Een massage met het Carefree voetmassage apparaat zorgt voor verminderen van pijn in de voeten en stimuleert de bloedsomloop. Het heeft vier massagestanden en acht intensiteitsniveaus. De elektrische voetmassage stimulator zendt gedurende 12 minuten prikkels door de voeten, waarna de behandeling automatisch stopt. Verder is het matje makkelijk op te vouwen en overal mee naartoe te nemen. 

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=83]

Waarom je ons kan vertrouwen

Waarom-je-ons-kunt-voetmassage-apparaat

Het zou kunnen zijn dat je de weg een beetje kwijt bent geraakt op Bol.com op zoek naar jouw ideale apparaat voor voetmassage. Niet gek, er zijn zoveel verschillende soorten voetmassage en daarbij hebben apparaten erg verschillende eigenschappen. Om deze reden hebben wij bij Slaapwijsheid.nl dit artikel opgesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat je hier alle tools hebt om jouw keuze te maken. 

Bij het onderzoek naar de beste apparaten voor voetmassage hebben wij onszelf vragen gesteld, zoals “Waaraan moet een voetmassage apparaat voldoen?”, “Welke soort massage past het best bij welk apparaat?” en “Welke invloed heeft de prijs op de kwaliteit van een voetmassage apparaat?”

Om antwoord te vinden op deze vragen in het onderzoek hebben wij onder andere gebruik gemaakt van wetenschappelijke bronnen. Hierover lees je verder in dit artikel. Een verwijzing naar de bronnen vind je onderaan in dit artikel. 

Waar hebben wij op gelet bij het bepalen van onze lijst?

 • Afmetingen en gewicht: Voetmassage apparaten zijn er in verschillende maten en gewichten. Natuurlijk is het belangrijk om erop te laten dat je een apparaat makkelijk kan gebruiken of verplaatsen. Heb je bijvoorbeeld weinig plaats in huis? Zorg er dan voor dat je een niet te groot apparaat in huis haalt. Heb je een zwakke rug? Kies dan voor een licht modelletje. 
 • Elektrisch of manueel: Je kunt bij voetmassage apparaten selecteren op basis van water, elektriciteit en hout (/kunststof). Een elektrisch apparaat heeft natuurlijk veel meer functies, maar is vaker wat duurder. Daarbij zou een houten voetmassage apparaat ook heel goed kunnen werken. 
 • Instellingen: Voetmassage apparaten hebben de meest uiteenlopende functies. Houdt er wel rekening mee dat de prijs van een apparaat bij meer functies alleen maar hoger wordt. 

Verschillende Soorten Voetmassage Technieken

 • Shiatsu massage werkt tegen vastzittende spieren. De massage wordt door een apparaat nagebootst door roterende koppen, die je naar wens kunt aanpassen. Meestal is een apparaat dan aan te passen op snelheid, intensiteit en rotatiebeweging.
 • Compressie massage werkt met soort luchtkussens die om je voet zitten. De luchtdruk wisselt vervolgens op een bepaald ritme. 
 • Acupressuur maakt geblokkeerde acupunctuurpunten vrij waardoor energie in het lichaam weer optimaal kan bewegen. 
 • Vibratiemassage werkt tegen spieren die een beetje vastzitten. Het is een trilmassage waarbij de bovenste laag van de spieren en het weefsel wordt behandeld. 
 • Klopmassage werkt tegen spieren die enorm vastzitten. De massagetechniek is wel behoorlijk intensief, maar het verbetert de bloedsomloop en vermindert stijfheid in te spieren. 
 • Infrarood massage verwarmt en versoepelt de spieren. Hierbij komen afvalstoffen vrij in het lichaam. 

De beste voetmassage apparaten: de wetenschappelijke voordelen

 • Een voetmassage zorgt voor ontspanning van stramme spieren. Hoe vaker en beter je kan ontspannen, hoe beter jouw bloeddruk en spierspanning. In een onderzoek in het Journal of Bodywork and Movement Therapies1 wordt dit onderkent: massagetherapie is een effectieve behandeling voor het verlagen van bloeddruk en bijbehorende symptomen en progressieve spierontspanning.
 • Daarnaast helpt het masseren van de voeten om bloedcirculatie te verbeteren.2 Een goede bloedsomloop zorgt op zijn beurt weer voor het soepel rondgaan van zuurstof in het lichaam. Daarom is een voetmassage juist geschikt voor iemand die weinig beweegt. 
 • Wist je dat je voeten vol zit met zenuwuiteinden? Daarom staan je voeten in rechtstreekse verbinding met organen en andere delen van het lichaam. Dit fenomeen is niet objectief bewezen, maar uit subjectieve analyses van gebruikers zouden we zeker kunnen concluderen dat een voetmassage meer oplost dan alleen pijnlijke voeten. 

Veelgestelde vragen

Mag iedereen een apparaat voor voetmassage gebruiken?

Nee. Wanneer je last hebt van een spierblessure of ontsteking is het niet verstandig om een voetmassage apparaat te gebruiken. Ook mensen met een pacemaker of medisch implantaat moeten uitkijken. Win in deze gevallen advies in bij jouw huisarts.

Helpt een voetmassage bij hielspoor?

Zeker! Een voetmassage is ideaal bij het verlichten van pijnlijke kwalen als dit. Natuurlijk kun je ook een sportmasseur bezoeken met een therapeutische opleiding en een professionele massagetafel

Mag ik een voetmassage apparaat tijdens mijn zwangerschap gebruiken?

In dit geval moet je goed kijken of de fabrikant hierover iets aangeeft. Er zijn namelijk apparaten die elektrische stroompjes door het lichaam sturen, die een ongeboren kind kunnen raken. Geschikte voetmassage apparaten zouden juist positieve effecten kunnen hebben op de zwangerschap. 

Bronnen

1 High blood pressure and associated symptoms were reduced by massage therapy

2 Effect of massage on blood flow and muscle fatigue following isometric lumbar exercise

Slaapwetenschap