Zoeken

Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken Test, Review & Foto’s

In deze uitgebreide review wordt het Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als comfort, warmte, gebruiksvriendelijkheid, formaat en stroomaansluiting. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige elektrische deken als onderdeel van onze elektrische deken test.

Conclusie: De Inventum HNL4112Z is de veiligste keuze door zwakstroom, hierdoor ligt er wel een transformator naast het bed. Het extra warme voetendeel zorgt verder op koude nachten voor extra comfort.

Inventum HNL4112Z Elektrische Onderdeken Review

De Inventum HNL4112Z is een elektrische onderdeken welke verwarmt middels zwakstroom. De onderdeken leg je onder je hoeslaken en eventueel molton/matrasbeschermer. Hierdoor voel je nagenoeg niks van de elektrische onderdeken, met uitzondering van eventueel het stroompunt op de hoek van de deken.

 

Vanwege het formaat van de onderdeken, het uitspreiden vanaf het voeteneinde en de snoerlengte van slechts 2 meter, had ik de stroomaansluiting op schouderhoogte liggen. Deze voelde ik als ik op de rand van het bed ging zitten. De deken heeft geen bevestigingslussen, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn: de deken is voor veel verschillende matras afmetingen te gebruiken, maar kan wel verschuiven bij een onrustige slaper.

 

De schakelaar voelt stevig en degelijk aan en oogt luxueus, en heeft zes warmtestanden. Er zit geen timerfunctie op, maar de deken schakelt wel automatisch uit na twaalf uur. Als je er dus mee gaat slapen en hem de volgende ochtend vergeet uit te schakelen, gaat ie na verloop van tijd dus automatisch uit.

 

Het maximaal opgenomen vermogen is 68Wh en op temperatuur 60Wh. Dit komt denk ik mede door de extra warme voetenzone. Het opwarmen gaat redelijk vlot, maar desondanks adviseert de fabrikant om de deken een half uur voor het naar bed gaan in te schakelen en het dekbed dicht te leggen, om zo de gegenereerde warmte vast te houden.

 

De onderdeken is, zonder de stroomkabel en schakelaar, machinewasbaar op een wolprogramma en maximaal 30 graden zonder centrifugeren. Mocht de schakelaar een keer vies worden, dan kun je deze met een droge, pluisvrije doek reinigen.


Check Prijs op Bol.com

Foto’s

[wpdatatable id=117]

Slaapwetenschap