Zoeken

De 7 Beste Waterdichte Moltons van 2024

Een goede nachtrust is zeer belangrijk, dus heb je een lekker bed waar je jezelf prettig in voelt. Voor het opmaken van je bed gebruik je bedtextiel, waaronder een molton. Deze molton dient als bescherming van je matras. Hij heeft randen van elastiek waarmee je hem om jouw matras heen spant. Een molton is wat grover van stof dan een onderlaken en biedt goede bescherming voor het matras. Er bestaan verschillende soorten moltons, waaronder een waterdichte molton. In dit artikel lees je alles over het nut van een molton en de verschillende varianten van een waterdichte molton.

Beste waterdichte molton overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Molton-Waterdicht Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Luxueuze-Molton-Waterdicht Beste luxueuze keuze Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Voor-Duo-Verpakking Beste keuze voor duo-verpakking Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Pasvorm Beste keuze pasvorm Check Prijs
Beste-Eenpersoons-Molton-Waterdicht Beste eenpersoons keuze Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Tijdens-De-Zwangerschap Beste keuze tijdens de zwangerschap Check Prijs
Beste-Goedkope-Molton-Waterdicht Beste goedkope keuze Check Prijs

Wat is een waterdichte molton

Een molton wordt ook wel een molton hoeslaken genoemd. Het beschermt je matras tegen stof, vuil en verschillende soorten lichaamsvocht. Ook zorgt het ervoor dat je comfortabeler ligt. Door niet alleen een hoeslaken te gebruiken, maar ook een molton, heb je dubbele bescherming . Ook biedt de combinatie meer comfort. Daarnaast verhoogt een molton de levensduur van je matras omdat hij extra bescherming biedt. Vooral een waterdichte molton draagt hieraan bij. Niet iedere molton is waterdicht maar als je wel kiest voor zo’n variant, laat deze nauwelijks vocht door tot je matras. Dat komt niet alleen van pas als je veel transpireert, maar helpt ook bij ongelukjes met plassen. Dan was je de molton namelijk gemakkelijk uit in de wasmachine en is je matras nog steeds schoon en droog.

Voordelen van een waterdichte molton

 • Waterdicht: Misschien het meest voor de hand liggende voordeel maar deze molton zorgt voor 100 procent matrasbescherming.
 • Comfort: De molton biedt een extra beschermingslaag tijdens het slapen.
 • Duurzaam: De keuze om je bed op te maken met een waterdichte molton is duurzaam. De molton beschermt je matras namelijk goed waardoor de levensduur van je matras wordt verlengd.
 • Hygiënisch: Naast dat het je matras goed beschermt, is een waterdichte molton ook goed schoon te maken en houden. Je wast hem namelijk, net als je hoeslaken en dekbedhoes, in de wasmachine. Zo is het mogelijk, bijvoorbeeld na een ongelukje, om je molton ook goed schoon te houden.

De wetenschap

Er bestaan verschillende soorten beschermingen voor het matras die water en andere vormen van vocht buitensluiten. Over het algemeen bestaan deze beschermingen uit een waterbestendige laag die tussen het matras en de gebruiker ligt. Wanneer je als slaper direct in contact staat met het waterafstotende laken voelt dit soms niet prettig aan door het gebruikte materiaal. Je vermindert dit ongemak door er een laken van een andere stof overheen te leggen. Daardoor vermindert de druk, de temperatuur, het schuiven en wrijving op het lichaam.

De 7 best geteste waterdichte molton

Beste Algemene Keuze

Pure Home Cotton

Deze waterdichte molton is extra zacht omdat hij is gemaakt van 100 procent flanel katoen. Deze flanellen lakens zijn aan twee kanten gestikt, wat zorgt voor extra comfort. Ook past deze molton van flanel zich gemakkelijk aan de gewenste lichaamstemperatuur. Dit maakt hem geschikt om op te slapen in alle seizoenen.

Voordelen:
 • Anti-allergie
 • 100 procent flanel
 • Erg zacht
 • Goede pasvorm
Nadelen:
 • Geen
Check Prijs op Bol.com
Beste Luxueuze Keuze

Homéé Badstof Molton

Je afdrogen met een heerlijk grote zachte handdoek is voor veel mensen een prettig gevoel. Deze molton biedt een ongeëvenaard gevoel maar dan in bed tijdens het slapen. Deze is molton is super zacht en beschikbaar in verschillende maten. Schaf deze molton dus zeker aan wanneer je op zoek bent naar kwaliteit en zachtheid. 

Voordelen:
 • 100 procent katoen
 • Tot 40 centimeter hoogte
 • Wassen tot 90 graden
 • Geschikt voor de droger
Nadelen:
 • Minimale hoogte matras 14 centimeter
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Duo-Verpakking

Matrasbeschermer Litalente

Deze matrasbeschermer, die per twee wordt geleverd, is van goede kwaliteit. Hij is beschikbaar voor 9 verschillende afmetingen matras en het is zelfs mogelijk om hem te wassen tot 90 graden. Een extra voordelige keuze voor wanneer een molton vaak vervangen moet worden. Aangezien deze per twee komt, kun je het bed meteen opnieuw opmaken als de eerste molton in de was zit.

Voordelen:
 • Hypoallergeen
 • Geschikt voor tijdens de zwangerschap
 • Ademt
 • Wasbaar tot 90 graden
Nadelen:
 • Alleen geschikt voor matrassen vanaf 25 centimeter hoog
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Pasvorm

Stretch Molton van Bedmode24

Deze fijne en zachte molton van Bedmode24 heeft de beste pasvorm. Hij beschikt over een stretch rand waardoor hij super goed blijft zitten om ieder matras. Hij is ook opgewassen tegen gemiddeld wilde tot erg onrustige slapers. Na een nachtje slapen op deze molton zit hij namelijk nog precies hetzelfde als hoe hij zat voordat je ging slapen. Omdat deze molton niet verschuift, is een goede bescherming gegarandeerd.

Voordelen:
 • Goede pasvorm
 • Rand van elastiek
 • 1- en 2-persoons afmeting mogelijk
 • Hypoallergeen
Nadelen:
 • Niet geschikt voor een boxspring matras
Check Prijs op Bol.com
Beste Eenpersoons Keuze

Eenpersoons Molton Jersey van Fohde

Deze matrasbeschermer is een uitstekende keuze voor wanneer je kinderen hebt die mogelijk nog in hun bed plassen. De beschermer droogt snel, maar hij kraakt of knispert niet. De afmeting is geschikt voor een eenpersoonsbed. Hij past goed en de kwaliteit is hoog. Omdat deze molton geen geluid maakt, zal het voor kinderen niet vervelend zijn om hierop te slapen.

Voordelen:
 • Kraakt niet
 • Droogt snel
 • Wassen tot 60 graden
 • Kindvriendelijk
Nadelen:
 • Alleen beschikbaar in 90 x 200 centimeter
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Tijdens De Zwangerschap

Katoenen Molton MatrasDirect

Dit molton is enorm geschikt voor tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Sommige vrouwen gebruiken een zeil in hun bed in deze periode, maar met deze molton is dat niet nodig. Deze molton biedt veel meer comfort voor tijdens het slapen en is 100 procent waterdicht. Dit komt van pas wanneer de vliezen breken voorafgaand aan de geboorte van het kind. 

Voordelen:
 • 100 procent waterdicht
 • Wasbaar tot 65 graden
 • Hypoallergeen
 • Keuze uit 5 verschillende afmetingen
Nadelen:
 • Kan niet in de wasdroger
Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Waterdichte Molton Papillon

Deze molton is gemaakt van katoen en polyester en daarom een duurzame keuze. Het polyester zorgt ervoor dat jouw matras erg goed tegen vocht en ongelukjes wordt beschermd. Ook na meerdere plasongelukjes en na meerdere keren wassen. Zo gaat jouw matras langer mee. Naast deze goede bescherming ademt de molton ook goed. 

Voordelen:
 • Duurzaam
 • Geschikt voor de droger
 • Scherp geprijsd
 • Blijft waterdicht
Nadelen:
 • Alleen voor eenpersoons matrassen
Check Prijs op Bol.com

Alle beste reviews op een rij

“Product ziet eruit zoals de omschrijving, goede kwaliteit. Past mooi om de matras heen, beschermende laag ziet er goed uit. Zeer snelle levering.”
Review van Karinmn (40-49 jaar) over de waterdichte molton van Pure Home Cotton 

“Het is zeker een heel handige product voor een super prijs, en het werkt zeer goed. Geen vocht of lekken op het matras is ook heel gemakkelijk om terug proper te maken.”
Review van Layla (20-29 jaar) over de waterdichte molton van Homéé

“Helemaal TOP deze matrasbeschermer. Een aanrader.”
Review van Chips5sim over de waterdichte molton van Litalente

“Prima molton, met een mooie pasvorm. Blijft goed om het matras zitten.”
Review van Bertje 040 (30-39 jaar) over de waterdichte molton van BEDMODE24

“Past mooi, doet precies waar het voor bedoeld is. Knispert of kraakt niet, is lekker dun en blijft goed om het matras zitten.”
Review van Driekeermama over de waterdichte molton van Fohde

“Ik heb dit gekocht om te gebruiken in plaats van het gebruikelijke zeil voor de laatste weken van de zwangerschap. Deze molton laat geen vocht door, kraakt niet en ademt. Een zeil ademt totaal niet waardoor je extra zweet ‘s nachts. Hier heb je geen last van met de waterdichte molton.”
Review van Samantha15393 over de waterdichte molton van MatrasDirect

“Licht, luchtdoorlatend en zacht. Veel beter dan wat ik eerst had, dat was zo dik van P V C, en dan was ik nat van het zweten, niet te doen. Ik ga er nog een bijbestellen! Dus je kunt gerust bestellen. Van een te vrede klant. Magda.
Review van RYKV over waterdichte de molton van Papillon

Veelgestelde vragen

Klopt het dat een waterdicht molton hoeslaken minder lekker ligt dan een normale molton of hoeslaken?

Dit mag niet zo zijn. Maar een reden waarom het voorkomt is omdat de molton waterdicht is, er ander materiaal aan te pas komt dan een gewone molton. Dit materiaal moet waterafstotend zijn en heeft daarom iets weg van plastic. Daarom kraakt het laken in sommige gevallen. 

Hoe vaak moet ik mijn waterdichte molton wassen?

Een molton geldt als (extra) bescherming naast het hoeslaken dat je over je matras spant. Vandaar dat het niet noodzakelijk is om je molton iedere wasbeurt van je bed te wassen, maar het is wel mogelijk. 

Wat is het verschil tussen een (waterdichte) molton en een onderlaken?

Het verschil zit m in de weeftechniek van de twee verschillende onderlakens. Dit maakt het molton wat grof en minder zacht en een normaal onderlaken strakker en zachter. Een hoeslaken is voor het opmaken van je bed een vereiste terwijl een (waterdichte) molton extra is, een keuze. 

Bronnen

1 Preparation of multi layered bed spread for medical purpose

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-Algemene-Molton-Waterdicht Beste algemene keuze Check Prijs
Beste-Luxueuze-Molton-Waterdicht Beste luxueuze keuze Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Voor-Duo-Verpakking Beste keuze voor duo-verpakking Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Pasvorm Beste keuze pasvorm Check Prijs
Beste-Eenpersoons-Molton-Waterdicht Beste eenpersoons keuze Check Prijs
Beste-Molton-Waterdicht-Tijdens-De-Zwangerschap Beste keuze tijdens de zwangerschap Check Prijs
Beste-Goedkope-Molton-Waterdicht Beste goedkope keuze Check Prijs
Slaapwetenschap