Zoeken

De 4 Beste Anti Snurk Kussens van 2024

Onze slaapexperts hebben door de jaren heen al heel wat anti snurk kussens getest. De vier kussens die de beste anti snurk werking hebben, vind je in dit artikel. We hebben elk anti snurk kussen onder andere getest op comfort, toegankelijkheid voor alle slaaphoudingen en reinigingsgemak.

Het beste anti snurk kussen per categorie is:

Er is voor iedere slaapgewoonte weer een ander bijpassend anti snurk kussen verkrijgbaar. We hebben daarom uiteengezet waar je op moet letten als je een anti snurk kussen aanschaft. Hierdoor weet je na het lezen van het artikel exact welk kussen op jouw slaapgewoonten aansluit.

Beste anti snurk kussen overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste traagschuim kussen Check Prijs
Beste keuze bij nekklachten Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

Voordelen anti snurk kussen

Aan een (goed) anti-snurk kussen zijn verschillende voordelen verbonden. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat het goed werkt. Een goed functionerend kussen zit vrij ingenieus in elkaar.

 • Een betaalbare oplossing
  De meeste middelen die op de markt zijn gebracht om snurken tegen te gaan, zijn vrij duur. Schaf je een anti snurk kussen aan, dan sla je twee vliegen in één metaforische klap: een kussen moet je immers toch hebben. Een kussen dat snurken tegengaat is niet per se veel duurder dan een ‘gewoon’ kussen, al moet je wel rekening houden met sterk uiteenlopende prijzen.
 • Het kussen in kwestie pakt snurken bij de oorzaak aan
  Wist je dat snurken in veel gevallen door een verkeerde slaaphouding wordt veroorzaakt? Je luchtwegen raken geblokkeerd doordat je tong en het zachtere gedeelte van het gehemelte naar beneden zakken. Geblokkeerde luchtwegen zullen ervoor zorgen dat je (luid) begint te snurken.
 • Je wervelkolom en nek worden in een natuurlijk rechte lijn gebracht
  De rechte lijn zorgt ervoor dat je luchtweg vrij is gemaakt. Lig je op je zij, dan ligt je hoofd vaak wat te ver achterwaarts. Lig je op je rug, dan zakt je hoofd vaak iets te ver naar beneden. Het kussen zit zo in elkaar dat het aannemen van een onnatuurlijke houding wordt voorkomen.
 • Een nadeel: het antisnurk kussen is niet voor ieder type snurker geschikt
  Bij sommige chronische snurkers wordt snurken veroorzaakt door een vernauwing of een blokkade in de luchtweg bij de neus. Dit kan komen door een allergie, maar ook door een verkoudheid. Een scheef neusschot kan ook tot snurken leiden. In deze gevallen heeft het aanpassen van je slaaphouding met behulp van een antisnurkkussen dus weinig tot geen zin.
 • Een ander nadeel: het is best even wennen
  Het antisnurkkussen zal je dwingen in een andere houding te gaan liggen dan je gewend bent. Dit is een andere houding dan je wellicht comfortabel vindt, waardoor je de eerste paar nachten misschien een minder prettige nachtrust ervaart. Je moet het er dus voor over hebben.

Wetenschap over anti snurk kussen

Snurken wordt als onaantrekkelijk gezien en bestempeld tot “sociaal probleem”. In 2017 werd expliciet onderzocht of een anti snurk kussen dat de slaaphouding aanpast kan leiden tot minder snurken. De naam van dit artikel is ‘The effect on snoring of using a pillow to change the head position’. Vrij recht toe, recht aan dus, zonder al te veel fantasie. Maar goed, de uitkomsten van het onderzoek zijn gunstig voor de hardcore snurkers onder ons: het gebruik van het kussen kan de ernst van snurken (zowel objectief, als gevoelsmatig) flink beperken.

De wetenschap is met ons, mede-snurker. Maar zijn de klanten dat ook? Er is meer voor nodig om je te overtuigen van de kracht van een antisnurk kussen dat een onderzoekje verricht door wetenschappers, of de verhalen die wij je vertellen. Vandaar dat we ook graag de meningen van échte klanten van antisnurk kussens met je delen. Deze zijn gelukkig veelal erg positief, zoals uit het onderstaande review van een antisnurk kussen op Bol.com valt op te maken:


“EINDELIJK een kussen wat wél werkt. Wat heb ik de afgelopen jaren al een hoop geld uitgegeven aan kussens: veren, bamboe, traagschuim, navulbare vlokken, piepschuimballetjes, enz., enz. Ik heb van alles geprobeerd, maar het ene was te warm, het volgende kraakte te veel onder mijn oren, het andere was te zacht of juist te hard of gaf meteen druk op mijn nekwervels en alles wat daaraan vast zit. Of ik kon er wel goed mee op mijn rug liggen, maar het was niet hoog of stevig genoeg als ik op mijn zij lag, zodat de ruimte tussen de matras en mijn hoofd niet goed opgevuld werd en mijn nek of schouder(s) dus ook weer onder druk kwam te staan. Wat een gedoe, wat een geldverspilling en wat een gevoel van frustratie en moedeloosheid.

Maaaaaar, ook al was ik bang dat ik wéér teleurgesteld zou worden, heb ik het toch gekocht. Na dit kussen uitgeprobeerd te hebben met de drie vullingen erin (omdat ik voornamelijk een zijslaper ben) heb ik de nacht erna er 1 uitgehaald. WOOOW wat heb ik lekker geslapen en wat ligt mijn hoofd goed, wat wordt mijn nek goed ondersteund en kan ik ook nog eens goed ademen (voorheen zakte ik wel eens zo ver in een kussen dat ik met m’n mond tegen het kussen aanlag en geen frisse lucht meer binnen kreeg). Dit kussen is pérfect. Het materiaal is aangenaam, het kraakt niet, het voelt stevig genoeg zonder te hard te zijn, het voelt zacht genoeg zonder in te storten zodra ik mijn hoofd erop leg, kortom IK BEN SUPERBLIJ MET DEZE AANKOOP!!!”

Review van Annelynde (60-69 jaar), over Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen

Top 4 anti snurk kussens onderzocht

Als wij onderzoek verrichten naar een product, doorlopen we altijd het gehele aanbod (in ieder geval elk artikel waar we beslag op kunnen leggen). We wikken en wegen, bekijken de voordelen van elk product, wegen dit af tegen de prijs, de reviews en de voorwaarden van de garantie, zodat we je weloverwogen advies kunnen geven. Hier volgt onze top zeven beste kussens.

Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen

Het Calmzy verstelbare hoofdkussen beloofd de perfecte ondersteuning voor je nek, ongeacht buik- rug of zijslaper. Dit hoofdkussen is volledig aanpasbaar om jouw manier van slapen te ondersteunen.We kunnen je bijna gegaranderen dat je comfortabel slaapt, omdat dit het enige kussen is dat op een gebruiksvriendelijke manier op je afgestemd kan worden. Geschikt voor buik- rug- en zijslapers.

Voordelen:
 • Top prijs-kwaliteitverhouding
 • Super comfortabel door vocht absorberende premium vulling
 • Overige kussentjes bruikbaar voor in andere kussens
 • Geschikt voor elk seizoen
 • 5 jaar garantie
 • Korting wanneer je meer kussens aanschaft
 • 30 dagen bedenktijd
Nadelen:
 • Niet geschikt als je van hele stevige kussens houdt
Check Prijs op Bol.com
Beste Traagschuim Kussen

CozySense Traagschuim Hoofdkussen

Het kussen vormt zich door het traagschuim naar je favoriete lighouding, en past zich dus aan op jouw slaapgewoonten. Daarnaast helpt dis kussen als je last hebt van rug-, nek- of hoofdpijn. Dit kussen heeft daarnaast nog talloze voordelen.

Voordelen:
 • Kies de kant die bij jouw slaaphouding past, of draai ‘m om als je van houding wisselt (rug of zij)
 • Ergonomisch design
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Blijft de hele nacht koel
 • Gemaakt van biologisch materiaal (OEKO-TEX® gecertificeerd)
 • Je krijgt bij het kussen een gratis draagtas. Ideaal voor als je het kussen mee wilt nemen!
Nadelen:
 • Het is een vrij hard kussen. Als je gewend bent aan super zachte kussens, dan is deze keuze minder geschikt
Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Bij Nekklachten

Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen

Dit ergonomische hoofdkussen van doet wonderen voor de nek- rug en schouderklachten! Omdat dit kussen aan iedere kant een verschillende nekrol hoogte heeft, kun je zelf uit een hoge of lage houding kiezen. Dit materiaal vormt geheel naar het lichaam, wat weer voor een optimale drukverlichting zorgt. 

Voordelen:
 • De ondersteuning voor rug, nek en hoofd tijdens het slapen zijn optimaal
 • Klachten aan rug, nek en hoofd worden verlicht en (gedeeltelijk) voorkomen
 • De luchtwegen worden tijdens het slapen geopend
 • De hoes van het kussen is wasbaar en ademend
 • Je krijgt een e-book met slaaptips kado!
 • De bloedsomloop wordt verbeterd
Nadelen:
 • Minder geschikt voor buikslapers
Check Prijs Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Luxury Bedding Bamboe Kussen

Dit kussen is gedeeltelijk gemaakt van bamboe vezels en gedeeltelijk van memory foam. Het kussen streeft naar optimale nachtrust en lastverlichting in schouders, nek en hoofd.

Voordelen:
 • Het kussen heeft een tijk van verbeten geweven jacquard en bevat 40% bamboe vezels
 • De vulling van dit kussen is 100% duurzaam traagschuim, in de vorm van lucht doorlatende vlokken
 • Anti snurk en antiallergisch
 • Voor de rug-slaper, de zij-slaper én de buik-slaper
 • Tijk wasbaar op 40 graden
Nadelen:
 • Het is een dik kussen, dit vindt niet altijd iedereen prettig
Check Prijs op Bol.com

Anti snurk kussen kopen? Let hierop

Let hier op als je een antisnurkkussen besluit aan te schaffen:

 • Wat voor type snurker ben je? Je hebt keelsnurkers en neussnurkers. Het grootste gedeelte van de snurkers is een echte keelsnurker. Deze mensen snurken omdat hun luchtweg in de keel verstopt zit. Dat heeft te maken met verslappende spieren tijdens de slaap. Als verslappende mond- en keelspieren de luchtweg gaan blokkeren, leidt dit tot trillingen en snurken. Waar een antisnurkkussen voor de keelsnurker vaak super effectief is (met name bij rug-slapers), is dat bij de andere groep – de neussnurkers – minder het geval. Een verstopte neus of scheef neustussenschot is met een verbeterde slaaphouding niet te verhelpen. Bij deze snurkers helpt een kussen weinig.
 • Voor welke slaaphouding is het kussen? Vooral rug-slapende keelsnurkers hebben veel baat bij een antisnurkkussen. De zij-ligger en buik-slaper hebben er iets minder baat bij. Schaf je een kussen aan (antisnurk of niet) kijk dan altijd voor welke lighouding het bedoeld is. Op de meeste kussens kun je elke gewenste slaaphouding aannemen, maar er zijn ook specialistische kussen voor zij-, buik- of rug-ligger.
 • Prijs-kwaliteit. Dit spreekt voor zich: hoe duurder het antisnurk kussen is, hoe meer het te bieden moet hebben. Denk niet alleen aan het tegengaan van snurken of slaapapneu, maar ook aan een verbeterde slaaphouding, minder nek- en schouderklachten en een algemeen hoger niveau van slaap.
 • Is het kussen wasbaar? Voor de meeste kussens zal gelden dat de binnenzijde niet wasbaar is, maar de hoes wel. Vaak moet de hoes met de hand worden gewassen op een temperatuur niet heter dan 30 graden.

Reviews van de topmerken

Ik ben erg blij met het kussen! Het ligt super zacht terwijl die voldoende ondersteuning biedt en van uitstekende kwaliteit is. Daarbij vind ik het prettig dat je hem in hoogte kan verstellen. Zo kunnen ik en m’n vriendin het allebei goed gebruiken. Het vorige kussen hebben we teruggestuurd omdat deze voor ons niet de goede dikte had en verschillende slaapstanden ondersteunde. Daar hoef je bij dit product in ieder geval geen zorgen over te maken. Al met al zijn we meer dan tevreden!

Review van Joris (20-29) uit Amsterdam over het Calmzy – Verstelbaar hoofdkussen

Na al 2x een nekhernia gehad te hebben. Getob met te zachte kussens en alles in het holletje van mijn nek te proppen…. dacht ik, omg wat een onwijs hard niet fijn kussen.

Nou, dat gevoel duurde 5 minuten, je schouder ligt vrij, je hebt een goede steun in je nek én je wil minder bewegen omdat je gewoon goed ligt!

Op naar heel veel jaren slaapplezier

Review van Bianca (40-49 jaar) uit Vianen over het CozySense – Traagschuim hoofdkussen

Eindelijk na drie dure kussens te hebben aangekocht en de teleurstelling hierna het perfecte zalige hoofdkussen gevonden…dit waterkussen is

een weldaad als je nek en schouderklachten hebt.

Je kan het Bovendien perfect zelf kiezen of je het liever wat dikker of wat dunner hebt afhankelijk van je wensen en je matras.

Een dikke tien!

Review van Kimberly (40-49 jaar) over het Mediflow – Orthopedisch waterkussen

In 1 woord geweldig! Net als velen moest ik wennen aan de stevigheid, maar na een paar dagen kon ik niet meer zonder. Nu al enkele maanden plezier van het kussen en ben blij dat ik relatief goedkoop een oplossing heb kunnen vinden voor m’n spierproblemen. Ik ben fan!

Review van Floris (20-29 jaar) uit Bergen op Zoom over de Best Life

Veelgestelde vragen

Vragen, vragen, zoveel vragen. Maar nu: evenzoveel antwoorden!

Werkt een antisnurk kussen echt?

Dat is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst dient het een kussen van hoge kwaliteit te zijn. Daarnaast moet het kussentype aansluiten op jouw slaaphouding (buik, zij of rug). Tot slot is er een belangrijk onderscheid tussen keelsnurkers en neussnurkers. Ben je een keelsnurker (iemand die snurkt door een verstopte keel) dan zal het antisnurkkussen wel effect hebben. Bij een neussnurker daarentegen heeft een verbeterde lighouding weinig tot geen effect.

Hoe werkt een anti-snurk kussen precies?

Het antisnurk kussen is specifiek ontworpen om ervoor te zorgen dat je minder snurkt. Het geheim tot minder snurken is een verbeterde lighouding, die ervoor zorgt dat verslappende spieren in keel en neus je keelholte niet blokkeren, wat tot snurken leidt. Het doel van het kussen is die verbeterde lighouding te stimuleren, waardoor de blokkade wordt opgeheven.

Wat zeggen experts over antisnurk kussens?

Er is voldoende bewijs dat een verbeterde slaaphouding kan leiden tot minder snurken en een groter algemeen slaapcomfort, met name bij rug slapers. In de praktijk zal snurken niet 100% verdwijnen, maar zeker een stuk minder worden. Een goed ontworpen kussen zal wel degelijk je slaaphouding verbeteren, waar met name de keelsnurker veel profijt van kan hebben.


Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste traagschuim kussen Check Prijs
Beste keuze bij nekklachten Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs
Slaapwetenschap