De 6 Beste Snurkbeugels van 2023

Slaapexpert Niels heeft heel wat snurkbeugels getest alvorens hij tot een goede top 6 kwam. Hij heeft iedere snurkbeugel getest op comfort, aanpasbaarheid, kwaliteit, effectiviteit en schoonmaakgemak. De zes snurkbeugels die op al deze punten goed scoorden, vind je terug in dit artikel.

De winnende snurkbeugel per categorie is:

Een snurkbeugel is een hele persoonlijke aankoop. Om een miskoop te voorkomen, hebben we alle belangrijke punten waar je bij de aanschaf op moet letten op een rijtje gezet. Zo weet je na het lezen van dit artikel welke snurkbeugel het beste bij je slaapgewoonten past.

Beste snurkbeugel overzicht

Wil je direct weten wat de beste snurkbeugels zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrond informatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per snurkbeugel.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste Algemene Keuze Check Prijs
Meest Luxe Keuze Check Prijs
Beste Aanpasbare Keuze Check Prijs
Beste Set Van 2 Check Prijs
Meest Complete Keuze Check Prijs
Beste Goedkope Keuze Check Prijs

De verschillende soorten beugels

 • Standaard snurkbeugel: deze beugel vormt zich niet naar jouw gebit en is heeft een vaste vorm. Dit model is goedkoper maar zit ook minder comfortabel.
 • Vervormbare snurkbeugel: het siliconen van deze beugel vervormt zich naar jouw tanden. Hoe langer je deze draagt, hoe beter de pasvorm. Het duurt even, maar uiteindelijk gaat de beugel dus veel lekkerder zitten.
 • Op maat gemaakte snurkbeugel: deze anti snurk beugel wordt helemaal gemaakt op jouw gebit. Net zoals bij het krijgen van een beugel wordt er een mal van jouw mond gemaakt en opgestuurd naar een laboratorium of ander professioneel instituut. De op maat gemaakte anti snurk beugel zit het aller fijnst van allemaal, maar het is een stuk prijziger dan een standaard of vervormbare snurkbeugel. Je kunt kiezen voor een MRA snurkbeugel, wat inhoudt dat de beugel die gemaakt wordt ervoor zorgt dat het zachte wegels in de keelholte niet zorgt voor een blokkade wanneer je slaapt. Hierdoor komt de licht er dus makkelijker langs en verdwijnen snurk geluiden. De MRA snurkbeugel heeft het hoogste succes percentage, maar is een veel grotere investering.
 • Neus snurkbeugel/neusclip: een neus snurkbeugel is eigenlijk een neus clip die je in combinatie met de snurkbeugel draagt. Door een neusclip te dragen krijg je ‘s nachts meer lucht waardoor het snurken zelf automatisch minder wordt.

Top 6 snurkbeugels van 2023

Beste Algemene Keuze

SleepiezZ Pro Anti Snurk Set

Het Anti Snurk Set van SleepiezZ komt als beste keuze uit onze test. Dit set bestaat uit twee snurkbeugels, acht neusspreiders en een neusklem.

De snurkbeugel verhelpt de oorzaak van het snurken, namelijk dat je tong je luchtweg blokkeert. Als je ‘s nachts ook moeite hebt met ademen door je neus, komen de neusspreiders of neusklem van pas. We vinden de producten voor in de neus minder comfortabel, maar merken dat de snurkbeugel helpt.

De beugel is aanpasbaar aan je gebit. Dit doe je door de beugel in heet water te dompelen, tegen je tanden te drukken en in koud water te sealen. Dit is eenvoudig te begrijpen, maar in de praktijk vonden we dit lastig. We merkten dat de beugel vrij goed paste, maar niet kon tippen aan een op maat gemaakte snurkbeugel.

We vinden het super dat je dit product 30 dagen mag uitproberen. Het duurt even voor je gewend bent aan de beugel, de juiste maat neusspreiders hebt gevonden en weet welke combinatie werkt voor jou.

We raden het SleepiezZ Anti Snurk Set aan als je op zoek bent naar een voordelige manier om van je snurkprobleem af te komen. Als je een perfect passende beugel wilt, kies je voor een op maat gemaakt model.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

SleepPro Snurkbeugel

De SleepPro snurkbeugel is een luxe keuze die speciaal op maat gemaakt wordt in een laboratorium. Hierdoor sluit de snurkbeugel perfect aan.

Het duurt even voor je de nieuwe snurkbeugel ontvangt. Eerst ontvingen we een kit waarmee we een afdruk van onze tanden maakten en stuurden we de mal naar het laboratorium. Dit is spannend, omdat je de afdruk in één keer goed moet maken. Na het goed doornemen van de handleiding, lukte dit. Let op: je moet de geadresseerde verzendzak zelf frankeren.

Vervolgens maakt SleepPro de snurkbeugel op maat. We merkten dat deze snurkbeugel perfect aansluit op onze tanden en beter zit dan de andere modellen. Onze luchtweg blijft vrij, waardoor we niet snurken. Het materiaal is hoogwaardig en vrij van zowel BPA als latex. 

De prijs van de snurkbeugel van SleepPro is hoog vergeleken met de andere snurkbeugels in deze top 6, maar het is tevens de enige snurkbeugel die op maat gemaakt wordt. Met deze luxe keuze weet je zeker dat de beugel goed past en blijft zitten.

Check Prijs op Bol.com
Beste Aanpasbare Keuze
De Schone Slaper Snurkbeugel

Deze snurkbeugel van De Schone Slaper is op twee manieren aanpasbaar: je past de beugel aan de vorm van je tanden aan en je stelt in hoe ver het apparaat je kaak naar voren brengt.

De snurkbeugel is op dezelfde manier als die van SleepiezZ aan te passen aan je tanden: stop het bitje in warm water, stop het in je mond en duw het goed aan, en spoel het af met koud water. 

We vinden het een voordeel dat we bij dit model ook de positie van onze kaak kunnen instellen. We vonden het prettig dat we dit in stapjes van 1 millimeter konden doen, zodat we langzaam konden wennen aan het gevoel. We merken dat dit verschil maakt in onze slaapkwaliteit. Wel vonden we de beugel lastiger schoon te maken dan andere modellen in deze top 6, wat met name door de vorm komt.

De snurkbeugel is vrij groot in de mond, waardoor je hier eerst aan moet wennen. Onze testers die makkelijk kokhalzen vonden deze beugel minder prettig. Gelukkig test je dit exemplaar 30 dagen uit en kun je het kosteloos retourneren.

We raden deze snurkbeugel van De Schone Slaper aan als je op zoek bent naar een aanpasbaar model waarmee je de kaak in stapjes naar voren brengt. Als je gevoelig bent voor kokhalzen, is een kleinere snurkbeugel een comfortabelere optie.

Check Prijs op Bol.com
Beste Set Van 2

SleepiezZ Anti Snurk Duopack

Dit duopack van SleepiezZ komt als beste keuze uit de test als je op zoek bent naar een set van twee: zo zijn zowel jij als je partner voorzien van een snurkbeugel, ieder met een eigen opbergdoos.

We konden deze snurkbeugel aan ons gebit aanpassen door het bitje in heet water te dompelen, tegen onze tanden te drukken en te sealen in koud water. Dit doe je met behulp van de blauwe hendel, wat we in de praktijk vrij lastig vonden. We vinden de beugel goed aansluiten, maar merken wel een duidelijk verschil met een professioneel op maat gemaakt exemplaar.

We vinden het handig dat er twee opbergdoosjes meegeleverd worden, zodat jij en je partner allebei de snurkbeugel goed kunnen opbergen of mee kunnen nemen op reis.

We raden het duopack van SleepiezZ aan als je op zoek bent naar snurkbeugels voor jezelf en je partner, zodat jullie allebei beter slapen zonder te snurken. Als je als enige een snurkbeugel nodig hebt, kies je bijvoorbeeld voor het Anti Snurk Set van SleepiezZ met één beugel en diverse extra’s.

Check Prijs op Bol.com
Meest Complete Keuze

Plenty Choices Anti Snurk Producten

De Anti Snurk Producten van Plenty Choices zijn de meest complete keuze. De producten helpen tegen snurken, knarsen, gezichtsspierpijn, migraine en een vieze mondgeur. 

In de 4-in-1 set vind je de volgende producten: een snurkbeugel, neusspreiders, oordopjes en een kinband. Tijdens onze test bleek de combinatie van snurkbeugel en kinband de meest effectieve oplossing voor luid snurken te zijn. Echter, lichte slapers vonden de combinatie minder comfortabel en hadden moeite in slaap te vallen.

De neusspreiders zijn een goede oplossing voor mensen die zwaar ademen, maar geen oplossing voor snurken. Tijdens onze test bleek het even te duren voordat we de juiste combinatie van producten gevonden hadden. Tot die tijd komen de oordopjes goed van pas.

We raden dit set van Plenty Choices aan als je op zoek bent naar een uitgebreide en voordelige oplossing tegen snurken. Als je een bitje wilt dat perfect aansluit, kies je beter voor een op maat gemaakte snurkbeugel.

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

MediCastle Anti Snurk Kit

Dit set van MediCastle is een voordelige manier om snurken tegen te gaan, maar is ook van mindere kwaliteit dan andere producten in deze top 6.

De set bestaat uit vier instrumenten: een snurkbeugel, neusspreiders, neuspleisters en een neusklem met magneet. We vonden dat de snurkbeugel zich minder goed naar onze tanden vormde dan andere producten, ook al is de methode hetzelfde. Dit maakt de beugel minder comfortabel gedurende de nacht.

De neusspreiders worden in vier maten geleverd en waren - net als de neusklem - bij een deel van de testers effectief. De eerste nachten waren wat onwennig. Het feit dat zowel de zachte als stevige neusspreiders in vier maten geleverd worden, zorgt ervoor dat je altijd een paar hebt dat past, maar ook dat je een groot deel niet kunt gebruiken. We vonden de neuspleisters een onnodige toevoeging en niet helpen tegen snurken.

We raden dit set van MediCastle aan als je op zoek bent naar een voordelige optie en verschillende instrumenten wilt proberen tegen een lage prijs. Voor hogere kwaliteit en een betere pasvorm, kies je voor een andere snurkbeugel.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=5]

Waarom je Slaapwijsheid kunt vertrouwen

Slaapwijsheid-kwaliteitscheck

Slaapwijsheid is niet voor niets een van de meest bezochte slaapwebsites. We spitten tientallen, soms wel honderden reviews door, zodat jij de beste snurkbeugel koopt. We houden rekening met verschillende factoren als prijs, maatwerk, kwaliteit, aanpasbaarheid en gemak van schoonmaken. Daarnaast stellen we vragen, zoals ”Hoe comfortabel is deze snurkbeugel” en ”Wat is de beste keuze voor een een vrouw met een klein gebit?” – zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Ook telt bij ons de mening van anderen. We nemen andere reviews objectief mee in onze selectie, zoals de testresultaten van de Consumentenbond, om er zeker van te zijn dat we voor jou de beste keuze maken. Komt de beugel de Slaapwijsheid kwaliteits check niet door? Dan staat deze uiteraard niet in onze lijst.

Waar op te letten bij het kopen van een snurkbeugel

maatwerk-snurkbeugel
Maatwerk

Sommige snurkbeugels bieden meer aanpassingsmogelijkheden. De meeste van deze mondstukjes zijn kook-en-beet-modellen met trays die thermoplastic bevatten, zodat u een op maat gemaakte mal voor uw gebit kunt maken. Maar er zijn ook snurkbeugels die dit niveau van maatwerk niet kunnen bieden. De meeste modellen zijn universeel, maar sommige modellen zijn verkrijgbaar in meerdere maten om tegemoet te komen aan de wensen en maten van verschillende slapers.

Kwaliteit-snurkbeugel
Kwaliteit van het materiaal

De meeste bitjes tegen snurken zijn gemaakt van siliconenhars, kunststof of een combinatie van deze materialen. Beugels met bijtbescherming kunnen volledig van vormbare thermoplast zijn gemaakt, of alleen lagen van dit materiaal bevatten in de bovenste en onderste lades. De meeste anti-snurk mondstukjes die tegenwoordig gemaakt worden, bevatten geen latex of BPA plastic meer. De meeste modellen gaan tussen de zes maanden en twee jaar mee voordat ze vervangen moeten worden.

Comfort-snurkbeugel
Comfort

Sommige slapers verkiezen het kaakverruimende gevoel van een snurkbeugel boven de tongklem. Voor anderen is het tegenovergestelde waar. Misschien wil jij ze allebei overwegen om te bepalen welk apparaat comfortabeler is – in dat geval zijn modellen met slaaptests waarschijnlijk het meest geschikt. Het komt erop neer: vraag jouw arts naar verschillende soorten snurkbeugels om te weten te komen wat voor jouw situatie de beste opties zijn, en ga van daaruit verder.

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een anti snurk beugel (ook wel bekend als een gebitsbeschermer) is of je de voorkeur geeft aan de handmatige kaakverstelling van een MAD of de tongdempende zuigkracht van een TRD. Deze hulpmiddelen kunnen een gewenningsperiode nodig hebben om eraan te wennen, vooral tijdens het slapen.

Aanpasbaarheid-snurkbeugel
Aanpasbaarheid

Bij sommige snurkbeugels kunt u instellen hoe ver het apparaat uw kaak vooruitbrengt. Dit kan variëren van bijvoorbeeld 1 mm tot een afstand van ongeveer 8 mm. Maar let op want niet alle soorten snurkbeugels kunnen handmatig worden aangepast. Als dit iets is wat jij zoekt in een snurkbeugel is het dus handig om je vooraf hierover goed in te lezen voordat je de aankoop doet.

Schoonmaken-snurkbeugel
Gemak van schoonmaken

Voor de beste resultaten raden wij aan jouw anti-snurk mondstuk na elk gebruik in heet water af te spoelen. Bij sommige snurkbeugels moet je de bovenste en onderste trays regelmatig schrobben om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen. Sommige merken bieden eigen reinigingsoplossingen voor hun beugels. Maar tandpasta en een tandenborstel kunnen ook werken. Veel anti snurk beugels worden geleverd met een beschermhoesje. Zo niet, zorg er dan voor dat het apparaatje in een schone omgeving wordt opgeborgen als het niet wordt gebruikt.

De beste snurkbeugel: wetenschappelijke voordelen

Omdat mensen snurken om verschillende redenen, is het belangrijk om de oorzaken achter je snurken te begrijpen. Als je eenmaal begrijpt waarom je snurkt, kun je de juiste oplossingen vinden voor een rustigere, diepere slaap voor zowel jou als je partner.

 • Leeftijd: naarmate je een middelbare leeftijd bereikt wordt je keel smaller en vermindert de spierspanning in je keel.1 Je kunt er natuurlijk niets aan doen dat je ouder wordt, maar gelukkig kunnen veranderingen in je levensstijl, zoals nieuwe bedrituelen, keeloefeningen of een snurkbeugel wel helpen om snurken te voorkomen
 • Overgewicht of een slechte conditie: vetweefsel en een slechte spierspanning dragen bij aan snurken. Zelfs als je geen last hebt van overgewicht in het algemeen, kan het dragen van overtollig gewicht alleen rond je nek of keel wel al leiden tot snurken. Oefeningen doen en afvallen kan soms al voldoende zijn om een einde te maken aan jouw snurken. Als dit niet voldoende helpt dan kan ook in dit geval een snurkbeugel goed van pas komen.
 • De manier waarop je bent gebouwd: mannen hebben smallere luchtwegen dan vrouwen en snurken daarom ook vaker.2 Een nauwe keel, een gespleten gehemelte, vergrote adenoïden, en andere fysieke kenmerken die bijdragen aan snurken zijn vaak erfelijk. Nogmaals, hoewel je geen controle hebt over je lichaamsbouw of geslacht, kun je je snurken onder controle houden met de juiste veranderingen in levensstijl, bedtijd routines, en keel oefeningen of een snurkbeugel.
 • Neus en sinus problemen: geblokkeerde luchtwegen of een verstopte neus maken inademing moeilijk en creëren een vacuüm in de keel, wat leidt tot snurken.
 • Alcohol, roken en medicijnen: alcoholgebruik, roken en bepaalde medicijnen, zoals kalmerende/zware slaapmiddelen, kunnen de spieren meer ontspannen, waardoor ook het snurken toeneemt.
 • Slaaphouding: plat op je rug slapen zorgt ervoor dat het vlees van je keel zich ontspant en de luchtweg blokkeert. Verandering van slaaphouding kan helpen om snurken te voorkomen. Slaap jij toch altijd het liefst op je rug? Dan kan het helpen om gebruik te maken van een dik, hoog kussen of een snurkbeugel. 
  Als het snurken dus wordt veroorzaakt doordat uw tong terugvalt in de keel, is een snurkbeugel om snurken te stoppen meestal het aangewezen hulpmiddel. Het zet de onderkaak onder lichte spanning en trekt hem naar voren. Daarmee komen ook de tongspieren en het weefsel in het onderkaakgebied onder spanning te staan en kunnen deze niet meer naar achteren in de keel zakken. Dankzij de snurkbeugel blijven luchtwegen vrij en is het snurkgeluid niet meer te horen.
 • Snurkbeugel ziekenhuisn: De KNO arts kan aanraden om een snurkbeugel aan te schaffen om snurkten te verminderen. Je kunt ervoor kiezen om een anti snurk beugel te laten maken in het ziekenhuis, maar dit is een stuk duurder dan een Bol.com optie. De door ons geselecteerde snurkbeugels zijn van hoge kwaliteit en werken net zo goed als een peperdure beugel

Veelgestelde vragen

Helpen snurkbeugels tegen snurken?

Ook al is het vaak niet mogelijk om een snurkprobleem helemaal te verhelpen, in sommige gevallen ook wel maar dit hangt af van jouw persoonlijke situatie en klachten, vallen snurkbeugels wel zeker in de categorie van meest effectieve methodes. Ze verminderen en beperken jouw klachten aanzienlijk dus snurkbeugels helpen absoluut om het snurken zo veel mogelijk te verminderen. 

Welke anti snurk beugels zijn het beste?

Beste Algemene Keuze: SleepiezZ Pro Anti Snurk Set
Meest Luxe Keuze: SleepPro Snurkbeugel Op Maat
Beste Aanpasbare Keuze: De Schone Slaper Snurkbeugel
Beste Set Van 2: SleepiezZ Anti Snurk Duopack
Meest Complete Keuze: Plenty Choices Anti Snurk Producten
Beste Goedkope Keuze: MediCastle Anti Snurk Kit

Helpen snurkbeugels tegen slaapapneu?

Slaapapneu-mondstukjes zijn niet geschikt voor alle patiënten. Ze zijn over het algemeen effectiever bij milde tot matige slaapapneu, hoewel ze in sommige gevallen ook kunnen worden aanbevolen aan patiënten met ernstige slaapapneu die CPAP niet verdragen. Het kan echter ook zo zijn dat deze snurkbeugels in sommige gevallen dus niet werken in het geval van heftige slaapapneu (bron

Waarom snurk ik zou luid?

De weefsels in jouw keel kunnen zo ontspannen dat ze uw luchtweg gedeeltelijk blokkeren en gaan trillen. Hoe nauwer jouw luchtweg is, hoe krachtiger de luchtstroom wordt. Dit verhoogt de weefseltrilling, waardoor jouw snurken luider wordt. Er kunnen echter meerdere oorzaken zijn waardoor je snurkt. Als je hier nog meer over wilt weten lees dan nog eens het stukje onder het kopje ‘’Waarom snurk je en hoe werken snurkbeugels?’’.

Hoe slaap ik met een snurker?

Hier zijn zeven tips die je kunt proberen.
1. Concentreer je niet op het geluid van het snurken. (Ja, dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan.)
2. Draag oordopjes. 
3. Luister naar muziek of witte ruis. 
4. Verander de positie van uw partner. 
5. Moedig je partner aan om geëvalueerd te worden. 
6. Slaap in een andere kamer. 
7. Bestel een snurkbeugel voor je partner. 

Hoe hou ik mijn snurkbeugel schoon?

Goede mondhygiëne is essentieel! Als u eenmaal een bepaald snurk mondstuk heeft gekozen om snurken te voorkomen, is er een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het dragen ervan: hygiëne. 
Als u het mondstuk elke dag draagt – wat aanbevolen wordt voor een blijvend therapeutisch succes – moet u ook zorgen voor een goede mondhygiëne. Kleine voedingsdeeltjes en voedselresten die ‘s nachts in de mondholte achterblijven als gevolg van onoplettend tandenpoetsen, zijn een welkome prooi voor bacteriën in de mondflora. Als deze ook nog eens tegen de tanden worden gedrukt door het snurkende mondstuk, dan vinden cariësbacteriën uitstekende omstandigheden om zich voort te planten. Dit kan uiteindelijk de tand beschadigen en leiden tot tandbederf.
Bitjes tegen snurken moeten dagelijks na gebruik worden schoongemaakt en koel en droog worden bewaard. Voor de dagelijkse reiniging zijn er reinigingsgels, -spoelingen, -borstels en speciale tabletten te koop. Gebruik voor het reinigen van uw snurkbeugel geen kant-en-klare tabs voor kunstgebitten of gebitsprotheses. Deze zijn te agressief voor het oppervlak van het snurkmondstuk en zouden de levensduur van het apparaat drastisch verkorten. Hetzelfde geldt voor tandpasta: De schuurmiddelen daarvan zouden het oppervlak van het mondstuk na verloop van tijd beschadigen.

Snurk beugels: waar te koop?

De beste snurkbeugels vind je op Bol.com. Welke specifiek het beste zijn vindt je natuurlijk op Slaapwijsheid! Zowel op maat gebmaakte anti snurk beugels als standaard opties: we hebben het allemaal.

Hoe werkt een snurkbeugel?

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat de kaak niet naar achteren zakt waardoor snurken wordt voorkomen. In combinatie met neusclips, waardoor je meer lucht krijgt ‘s nachts, resulteert dit in minder trillingen in het gehemelte en de neusholtes. Hierdoor ontstaan er dus geen snurkgeluiden.

Wat is de beste snurkbeugel?

De beste snurkbeugel is de SleepiezZ PRO Anti Snurk Set. De beste luxe keuze (en ook op maat gemaakt) is de SleepPro Anti-Snurk Beugel Op Maat.

Wat is een MRA snurkbeugel?

MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat en zorgt ervoor dat het zachte gedeelte van je gehemelte niet langer lucht blokkeert, wat voor snurken zorgt. Een MRA snurkbeugel is een op maat gemaakte anti snurk beugel.

Bronnen

1 Lugaresi E “Electroencephalography and Clinical Neurophysiology.

2 F Dalmasso, R Prota “Snoring: analysis, measurement, clinical implications and applications ” The Lancet 362.9396 (2003): 1599-1604.

Slaapwetenschap