Zoeken

De 7 Beste Matrassen van 140x200cm van 2024

Een matras 140×200 is in veel verschillende soorten en met diverse kenmerken verkrijgbaar. Daarom is het verstandig om goed over de aankoop van een matras na te denken. Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Kies voor een matras dat goed bij jouw manier van slapen past. We hebben een aantal keuzes voor je op een rij gezet, waarmee je jouw slaapkwaliteit zeker verbetert.

Beste matras 140×200 overzicht

Wil je direct weten wat de beste matrassen zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per 140 bij 200 matras.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Meest luxueuze matras 140×200 Check Prijs
Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste matras met gemiddeld ligcomfort Check Prijs
Beste orthopedische matras Check Prijs
Beste kindermatras Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De voordelen van een goed matras 140×200

Je lichaam moet tot rust komen tijdens de slaap. Een slecht matras kan dit proces echter ernstig verstoren. Het is daarom raadzaam om te kijken welke goede matrassen slaapverbeterend werken. Een goed matras kan slaap- en zelfs gezondheidsproblemen verhelpen:

 • Verbeter je slaapkwaliteit: De kwaliteit van je slaap heeft veel invloed op je gezondheid. Slecht slapen kan namelijk zorgen voor vermoeidheid, stress, lage weerstand en zelfs depressieve gevoelens. Jouw lichaam heeft slaap nodig om zichzelf te herstellen en tot rust te komen. Wanneer het dit niet krijgt, ondervind je daar vroeg of laat de gevolgen van. Een goed matras kan daarom grote voordelen hebben voor jouw dagelijks functioneren. 
 • Los lichamelijke problemen op: Het is belangrijk dat een matras drukzones ondersteunt. Zo voorkom je dat je met pijn in de nek, schouders of rug wakker wordt. Een goed matras geeft jouw lichaam genoeg ontspanning en ondersteuning op de juiste plekken. 

Veel mensen zoeken naar een goedkoop matras 140×200, terwijl  een goede slaap veel invloed heeft op je gezondheid! Een aankoop kan even duur zijn, maar bezuinig vooral niet op een matras. 

Matras 140×200 voor een betere slaap

Ook de wetenschap onderstreept het belang van een goed matras om de slaapkwaliteit te verbeteren. Tijdens dit onderzoek 1 werd ontdekt dat de huidtemperatuur van proefpersonen op aangename matrassen hoger was dan bij onaangename matrassen. Matrassen die als ‘slecht’ werden ervaren, zorgden voor een minder efficiënte en diepe slaap. Het is dus wetenschappelijk bewezen dat het slapen op een comfortabel matras goed is voor de gezondheid.

Verder werd tijdens dit onderezoek 2

ontdekt dat een nieuw matras stressverlagend werkt. Gedurende de test brachten 59 proefpersonen 28 nachten op een oud matras en vervolgens 28 nachten op een nieuw matras door. Hierbij hielden de proefpersonen hun stressniveau bij. Hieruit bleek dat de proefpersonen op nieuwe matrassen aanzienlijk minder stress ervaarden. Het resulteerde eerder in ontspanning.  

Niet alleen de feiten zijn belangrijk, maar ook de ervaringen met matrassen 140×200. We nemen de tientallen en soms wel honderden reviews op Bol.com grondig door om erachter te komen welke matrassen goed zijn en wat het effect is op slaap:

“Deze is zeer comfortabel, is niet te hard en ook niet te zacht is heerlijk om op te slapen, geen last van rugpijn. Ook is de verpakking zeer goed is mooi opgerold en is gemakkelijk om te dragen door dat deze is vacuüm getrokken een dagje open laten liggen en je kan er meteen op slapen.”

Review van Willy, over Traagschuim Matras 140 x 200 cm – Nasa Schuim Technologie – 7 zones

Beste matras 140×200 onderzocht

Beste algemene keuze

Droomidee - Matras traagschuim

Het Droomidee Matras 140x200 heeft een 7-zone pocketvering met zowel koud- als traagschuim. Het zachte matras heeft aan beide kanten een ander soort schuim, waardoor je kunt kiezen op welke kant je het comfortabelst slaapt. De matrassen zijn duurzaam, aangezien ze 100% recyclebaar zijn. Het matras is antiallergisch, waardoor huisstofmijt of andere organismen zich niet in dit matras nestelen.

Bovendien krijg je 10 jaar volledige garantie op productiefouten.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxueuze Model

TEMPUR - Cloud supreme 21 traagschuimmatras

Het TEMPUR® Cloud Supreme matras is een zacht traagschuim matras dat op alle belangrijke punten ondersteuning biedt aan het lichaam. De toplaag bestaat uit 5 cm TEMPUR® Extra Soft materiaal dat erg snel op lichaamswarmte reageert. Vanwege speciale CoolTouch technologie blijft het matras koel aanvoelen en absorbeert het overtollige warmte. Tevens is er sprake van goede ventilatie door een open celstructuur. TEMPUR® biedt bovendien 10 jaar volledige garantie en 90 dagen omruilgarantie

Check Prijs op Tempur.nl
Beste Prijs-kwaliteitverhouding

Perfectmatras - Nasa traagschuim matras - PureMulti+©

We durven bij Slaapwijsheid te beweren dat dit voordelige Nasa traagschuim matras van Perfectmatras alle belangrijke kwaliteiten heeft van een top matras. Dit 7 comfort pocketvering matras is omkeerbaar: Een zijde is gamaakt van een dikke laag traagschuim, heerlijk voor de winter. De andere zijde is van ventilerend comfortschuim, perfect voor de zomer. Beide zijden hebben een perfect ondersteunend vermogen met onafhankelijk werkende pocketveren in 7 comfort zones. Verder is de hoes wasbaar en antibacterieel. Te bestellen in verschillende maten.

Voordelen:
 • 7 comfort pocketvering
 • 2-zijdig
 • 4seizoenen matras
 • Perfecte stevigheid en stabiliteit door de 8cm koudschuim om de zijkanten
Nadelen:
 • Aanbevolen voor gebruikers tot 95kg
Check Prijs op Bol.com
Beste matras met gemiddeld ligcomfort

Ada Sleep - Comfortfoam classic matras

Het gemiddelde comfortfoam matras van Ada Sleep® past zich enorm goed aan naar jouw lichaam. Zo geniet je iedere nacht van ultiem comfort tijdens je slaap. Het matras is gemaakt van hoogwaardig Skycell schuim. Verder kent het een open celstructuur, waardoor goede ventilatie mogelijk is. Bovendien heb je de keuze uit drie ligcomforts, zodat je jouw nieuwe matras precies naar jouw slaapvoorkeur aanpast.

Check Prijs op Bol.com
Beste orthopedische matras

Ada Sleep - Orthopedische koudschuim matras

Het orthopedische matras van Ada Sleep® is een goede keuze voor het verhelpen en voorkomen van lichamelijk klachten, zoals pijn in de rug. Het stevige matras voorkomt dat je diep wegzakt en biedt extra ondersteuning aan de wervelkolom. Dankzij de open celstructuur zorgt dit matras van koudschuim voor goede ventilatie en vochtregulering.

Check Prijs op Bol.com
Beste kindermatras

Slaaploods.nl - Galaxy koudschuim matras

Het koudschuim matras 140x200 “Galaxy” van Slaaploods.nl bestaat uit hoogwaardig HR45 koudschuim. Dit materiaal heeft een hoge veerkracht en past zich mooi aan naar het lichaam van je kind. Vanwege de open celstructuur biedt het matras goede ventilatie. Doordat het een antiallergisch matras is, heefthuisstofmijt geen kans om zich hier te nestelen. Verder is het matras iets steviger om rugklachten te verminderen.

Check Prijs op Bol.com
Beste voordelige keuze

Perfectmatras - Bonell matras - Evergreen©

Dit voordelige antibacteriële matras van Perfectmatras beloofd een perfecte ondersteuning van het lichaam door de Bonell binnenvering en is daarbij super comfortabel door de 2cm dikke laag comfort foam. Verder heeft onderzoek bewezen dat dit Bonell matras over een perfect ventilerend vermogen beschikt. Daarbij blijft dit matras fris door de afritsbare & wasbare tijk met ingebouwde anti allergische bescherming. De matrassen van Perfectmatras behouden hun vorm door de extra versteviging rondom. Dit mooie matras is te bestellen in verschillende maten en is 19 cm dik. 

Check Prijs op Bol.com

Dit zijn onze keuzes voor 140×200 matrassen! We hopen dat er een goede keuze voor jou bij zit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras 140×220?

 • Gewicht: Is je gewicht aan de hoge kant? Ga dan voor een steviger matras om het zogenaamde ‘hangmat-effect’ en de daarbij behorende rugklachten te voorkomen.
 • Nachttemperatuur: Wanneer je het snel warm hebt of veel zweet, kun je het beste een vochtdoorlatend matras aanschaffen. Een pocketvering matras 140×200 is hier een goed voorbeeld van. Mensen die het snel koud hebben, kiezen beter voor een latex of traagschuim matras 140×200. 
 • Slaaphouding: Houd ook altijd rekening met jouw slaaphouding wanneer je een matras uitkiest. Zijslapers kunnen het best kiezen voor een matras met verschillende comfortzones, waardoor schouders en heupen extra ondersteund worden. Een rugslaper gaat het beste voor een zacht matras, terwijl buikslapers juist beter af zijn met een steviger matras.
 • Rugklachten: Heb je last van rugklachten? Dan kan een  orthopedisch matras helpen. We hebben een goede keuze in onze top 7 meegenomen. 
 • Allergieën: Let op dat een matras antiallergisch is. Hiermee roep je geen huisstofmijt-allergie op.  
 • Materiaal: Het materiaal in een matras bepaalt voor een groot gedeelte de matraseigenschappen. We behandelen ze in de volgende paragraaf.  
 • Afmetingen: Check goed of jouw aankoop een 140 bij 200 matras betreft.

De soorten matrassen 140×200

Traagschuim past zich aan naar jouw lichaam zodra je erop ligt. Het wordt namelijk zachter wanneer het warm wordt. Dit garandeert een hoog ligcomfort. Wel kan de mate van ventilatie per matras verschillen.

Koudschuim heeft een open celstructuur dat goed ventileert en vocht opneemt. Daarom is dit matras geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed. Het materiaal heeft een goede veerkracht dat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid.

 Dit matras bevat verschillende stoffen zakjes (pockets) met een grote hoeveelheid metalen veren los naast elkaar. Door met de stevigheid van de veren te variëren, worden verschillende drukzones gevormd. Dit biedt optimaal ligcomfort en comfortabele ondersteuning.

Polyether is de meest algemene vorm van schuim, waardoor matrassen van dit materiaal relatief goedkoop zijn. Polyether neemt echter weinig vocht op en het biedt een mindere warmte-ventilatie.

Latex is een type rubber met veerkracht en flexibiliteit. Het neemt echter weinig vocht op en is relatief warm.

De binnenkant van dit matras bestaat uit metalen veren. Deze zijn (anders dan bij een pocketveringmatras) niet afzonderlijk in stoffen zakjes verpakt, maar worden verbonden door een spiraalveer. 

Een waterbedmatras vul je met water. Dit zorgt voor  een hoog ligcomfort en goede hygiëne. Uit een waterbed stappen is wel lastig en het bed is ook aardig zwaar. Tevens is de ventilatie ook niet altijd even goed.

Matras 140×200 van andere merken

Buiten onze selectie om zijn er nog vele andere merken die matrassen 140×200 aanbieden. We hebben deze niet in onze top 7 meegenomen.

IKEA

De matrassen van IKEA hebben een erg aangename prijs, maar ze zijn van mindere kwaliteit en vaak iets te hard.

Swiss Senze

Swiss Senze verkoopt matrassen in een gemiddelde prijscategorie. Qua kwaliteit en unieke eigenschappen loopt hun assortiment achter op onze keuzes.

Beddenreus

Beddenreus staat bekend om hun goede kwaliteitsmatrassen voor een aangename prijs. Ze hebben echter geen matrassen met de afmetingen 140 bij 200.

Reviews van de topmerken

Bij Slaapwijsheid.nl nemen alle reviews per product aandachtig door. De gebruikers weten namelijk als geen ander wat ze over een product denken. Lees dus eens goed de reviews door voordat je beslist welk matras je gaat aanschaffen:

“Eindelijk een matras dat niet te hard of te zacht is, erg fijn matras!”

Daan Voskens (20-29 jaar) uit Oss over Droomidee 7-zone 140×200 matras

“Twee matrassen besteld. Bestelling was iets vertraagd. Zeer goede service ontvangen. Zelfs tijdelijk twee andere matrassen gekregen totdat de juiste geleverd werden. Matrassen slapen erg lekker. Aanrader!”

Sonny uit Horst over TEMPUR® Cloud Supreme 21 Traagschuimmatras

“Ligt heerlijk, had al maanden rugpijn en heup klachten. Vanaf dag 1 al veel minder last. Perfect matras!!!”

Laurina (30-39 jaar), over Traagschuim Matras 140 x 200 cm – Nasa Schuim Technologie – 7 zones

“Goede service en kwaliteit! Ik zal het zeker aanraden aan mijn omgeving.”

Julian van Bommel (30-39 jaar) uit Bemmel over gemiddelde comfortfoam matras van Ada Sleep®

“Op advies van mijn fysio gezocht naar een orthopedisch matras. Een goede keuze gemaakt met deze te kopen!”

Jeanet (30-39 jaar) uit Kampen over orthopedische matras van Ada Sleep®

“ik vind het zalig om als je in je bed stapt en je je plekje hebt gevonden dat je zalig in slaap valt zonder ‘s morgens met een zere rug op te staan ik kan dit echt aanraden.”

Ceulemens (40-49 jaar) uit Lier over koudschuim matras 140×200 “Galaxy” van Slaaploods.nl

“Matras ligt lekkerder dan verwacht en ben er zeer tevreden mee! Prijs/kwaliteit is meer dan perfect!”

Gerrit (60-69 jaar) uit Mijdrecht, over Perfectmatras Bonell Matras 140×200 – Antibacterieel – 19 cm hoog

Veelgestelde vragen

Welke hardheid is geschikt voor mij?

Hier is geen gulden regel voor, maar je moet hierbij vooral letten op je postuur, gewicht en slaaphouding. Zware buikslaper kunnen het best voor een hard matras gaan, terwijl rugslapers beter naar een zachter segment kijken.  

Hoe kan het dat ik na mijn eerste nacht niet direct goed slaap op mijn nieuwe matras?

Dit is niet raar. Jouw lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe, verbeterde slaaphouding. Blijft het matras niet lekker liggen? Bij de meeste matrasleveranciers heb je genoeg bedenktijd.

Welk matras is het beste voor mij als ik veel zweet?

Een pocketvering matras is één van de beste matrassen om transpiratievocht af te voeren. Denk ook na over een natuurlijke afdeklaag voor op het matras en een goed dekbed. Een dekbed bepaalt namelijk 80% van de warmte.

Hoe kan ik mijn matras het beste onderhouden?

Het is belangrijk om je matras regelmatig te laten luchten en om te keren. Doe dit ook met je matrashoes. Een moltonhoes en topdekmatras helpen ook om je matras in goede conditie te houden.

Hoe lang gaat een matras ongeveer mee?

De duurzaamheid van een matras hangt erg af van het soort matras en de gebruiksintensiteit. Latex en koudschuim matrassen zijn erg duurzaam en gaan zo’n 12-13 jaar mee, terwijl een polyether matras slechts 3 jaar bruikbaar is.

Welke keurmerken zijn er bij matrassen aanwezig?

Bij de aankoop van een matras kun je op de volgende keurmerken letten:
– OEKO TEX – Een keurmerk dat garandeert dat textiel volledig vrij van schadelijke stoffen is.
Certipur® – Belangrijk keurmerk voor schuimmatrassen dat garandeert dat het schuim volledig vrij van schadelijke stoffen is. 
CE – Matras voldoet aan Europese regels.

Bronnen

1 Autonomic Activation During Sleep in Posttraumatic Stress Disorder and Panic: A Mattress Actigraphic Study – ScienceDirect

2 Quantitative effects of mattress types (comfortable vs. uncomfortable) on sleep quality through polysomnography and skin temperature – ScienceDirect


Wat vinden onze lezers van dit artikel over Matras 140×200?
4.1 sterren rating gebaseerd op 104 reviews.
Schrijf een review

Slaapboeken: Top 7 Best beoordeelde - Slaapwetenschap

Slaapboek nodig? Op zoek naar de allerbeste boeken over slaap? Lees over tips om beter te slapen. Bekijk de 7 best beoordeeldeslaapboeken.

Slaapwetenschap