Zoeken

De 7 Beste Egyptisch Katoenen Dekbedovertrekken van 2024

Slaapexpert Amber heeft onderzoek gedaan naar dekbedovertrekken die gemaakt zijn van Egyptisch katoen. Ze kwam tot de conclusie dat Egyptisch katoen goed ventileert, eenvoudig te reinigen is en lang mooi blijft. Je vindt in dit artikel de zeven beste Egyptisch katoen dekbedovertrekken.

Het beste Egyptisch katoen dekbedovertrek van percale is het Papillon Deluxe Mendoza Grijs. Dit dekbedovertrek is gemaakt van het beste katoen waardoor het dekbedovertrek luxueus aanvoelt. Daarnaast is het dekbedovertrek strijkvrij, eenvoudig te wassen en heeft het een extra brede instopstrook.

Eenieder geeft een andere betekenis aan een optimaal slaapcomfort. Gelukkig is het dankzij dit artikel eenvoudig om een passend Egyptisch katoenen dekbedovertrek te vinden. Je vindt hieronder alle voor- en nadelen per dekbedovertrek evenals een handige checklist. Zo voorkom je eenvoudig een miskoop.

Beste Egyptisch katoen dekbedovertrek: een overzicht

Wil je direct weten wat de beste dekbedovertrekken van Egyptisch katoen zijn? Hieronder een overzicht. Verder in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per Egyptisch katoen dekbedovertrek.

Afbeelding Award Actuele Prijs
Beste-algemene-egyptische-katoen-dekbedovertrek Beste algemene keuze Check Prijs
luxueuze-egyptisch-katoen-dekbedovertrek Beste luxueuze keuze Check Prijs
Beste dekbedovertrek van 400TC Beste dekbedovertrek van 400TC Check Prijs
Meest-romantisch-egyptisch-dekbedovertrek Beste romantische keuze Check Prijs
Uniek-patroon-egyptisch-dekbedovertrek Meest unieke dekbedovertrek van Egyptisch katoen Check Prijs
Beste percale Egyptisch katoenen dekbedovertrek Beste percale Egyptisch katoenen dekbedovertrek Check Prijs
beste-1persoons-egyptisch-dekbedovertrek Beste goedkope keuze Check Prijs

Wat is Egyptisch katoen?

Egyptisch katoen wordt weggezet als de beste katoensoort die er bestaat. Het is anders dan andere katoen door zijn lange vezels en ook de mate van zuiverheid is heel hoog. Egyptisch katoen is sterk door zijn lange vezels. Omdat deze lengte namelijk langer is, kunnen er fijnere garen gemaakt worden terwijl de sterkte toch gewaarborgd blijft. De vezel zelf is ook al sterk op zich en kan daardoor meer hebben. Het is zachter én het kan zo goed vloeistoffen opnemen dat het mooiere kleuren gegeven kan worden. Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt. Daardoor is het een heel zuiver product en zullen de vezels minder te verduren krijgen tijdens de pluk. Hierdoor zullen ze dan ook, vanzelfsprekend, mooier in vorm blijven.

Egyptisch katoenen beddengoed zal met iedere wasbeurt zachter gaan aanvoelen. Vind je het in het begin nog wat stug? Dat kan! Maar dat komt dus goed en wordt alleen maar steeds beter. Egyptisch katoen is trouwens niet maar 1 soort katoen. Ook hierin zijn meerdere varianten. Alleen zal je dit bij het product niet terug kunnen vinden.

De voordelen van een dekbedovertrek Egyptisch katoen

Katoen bestaat uit meerdere vormen. Je kunt je daarom misschien ook afvragen wat nu precies de verschillen zijn en daarmee ook de vraag naar boven voelen komen welk katoenen overtrek je nu het beste kunt kopen.

 • Heel sterk
 • Koel         
 • Ademt·         
 • Hoge vochtopname·         
 • Hoge kwaliteit·         
 • Kan goed gewassen worden (zie de wasvoorschriften!)·         
 • Gaat langer mee, duurzamer
 • Voelt zachter aan na het wassen         
 • Niet synthetisch
 • Egyptisch katoenen dekbedovertrekken vergeleken met andere soorten katoen: de wetenschap.

  Katoen is verkrijgbaar in meerdere varianten. Wat maakt Egyptisch katoen anders dan de andere soorten varianten?

  • Gewoon katoen

  Misschien een beetje een rare benaming, maar ‘gewoon’ katoenen overtrekken zijn minder zacht én gaan in principe ook minder lang mee dan overtrekken van Egyptisch katoen. Egyptisch katoen is fijner waardoor er meer draden verwerkt worden en daarmee wordt het geheel dus sterker. Maar de vezel is zelf ook erg sterk én lang, wat dit allemaal ten goede komt.

  • Katoensatijn

  Katoensatijn of satijn katoen is helemaal geen materiaalsoort, maar een manier van weven. Hierbij wordt het weefsel heel glad en soepel. Door de glanzende uitstraling aan de bovenkant van de stof heeft het een luxe gloed over zich heen liggen. Maar: dit katoensatijn kan dus ook gewoon toegepast worden op Egyptisch katoen! Deze satijnen weeftechniek kan eveneens toegepast worden op andere materialen dan katoen. Op zich zegt een binding niet altijd iets over de kwaliteit, maar wel over hoe de stof aanvoelt. Een satijnen overtrek zal dus niet per definitie meer kwaliteit bieden, maar biedt bijvoorbeeld wel andere gezondheidsvoordelen omdat het zo glad is. Hierdoor zal je huid én je haar minder weerstand ervaren. Daardoor kunnen gezondheidsproblemen verminderd worden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je meer talg aanmaakt door de wrijving, waardoor je meer last kunt hebben van huidproblemen. Ook je haar zal minder in de war raken, wat natuurlijk beter voor je haardos is

  • Percale

  Percale is eveneens een weefpatroon en komt veel voor bij beddengoed. Het is een luxe katoenvariant en goedkoper dan satijn. Het ademt en is comfortabel. De kwaliteit is verschillend. Het is een ruwere variant, wat uiteraard het slaapgenot anders maakt. Maar dat is vanzelfsprekend een persoonlijke aangelegenheid. Egyptisch katoen is ook verkrijgbaar met deze binding. Overigens is percale wel weer luxer qua uitstraling dan ‘gewoon’ katoen.

  • Flanel

  Ook flanel is een bewerking van het katoen. Door deze bewerking krijg je juist een warmer aanvoelende stof. Flanel is dan ook lekker voor in de winter. Het is eveneens sterk te noemen. De nadelen zijn echter dat het dus in de zomer niet te gebruiken is en heeft ook niet de verkoelende eigenschappen wat satijn dan bijvoorbeeld weer wel biedt.

  • Jersey

  Katoenen jersey wordt gebreid. Het wordt daarnaast gemengd met lycra, wat synthetisch is. Hierdoor krijgt het een elastische werking. Het is goedkoper en strijkvrij. Maar de kwaliteit kan veel lager liggen. Daarnaast heeft jersey ook de vervelende eigenschap dat het kan gaan pillen (dan komen er bolletjes op de stof te liggen). Door zijn elastische eigenschappen kan het fijn zijn om er toch voor te kiezen bij een hoeslaken. Een dekbedovertrek heeft hier duidelijk minder mee.

  • Egyptisch katoen 300TC

  De melding 300TC bij een Egyptisch katoenen overtrek doet je misschien afvragen waar dit opslaat. De term TC geeft aan hoeveel draden er verwerkt zijn in 1 vierkante centimeter stof. Hierbij worden de draden geteld van zowel de horizontale als de verticale richting. Anders genoemd: de inslag en de schering. 300TC is een heel hoog aantal, vanaf 200TC spreekt men al over hotelkwaliteit. 400TC en hoger komt ook voor.

  Niet alleen de feiten zijn van belang bij een dekbedovertrek van Egyptisch katoen. Je hebt misschien wel nog veel meer aan de ervaringen van de gebruikers zelf. Daarmee weet je immers uit het ‘echte veld’ hoe een overtrek aanvoelt.

  “Het is een hoogkwalitatief dekbedovertrek en volgens mij zijn prijs waard. De kleur komt perfect overeen met de foto, de dimensies zijn perfect en passen rond mijn kussens en laken en het voelt heerlijk om erin te slapen. Ik ben iemand die het heel snel warm heeft in bed, zelfs in deze koude wintermaanden, waardoor ik specifiek voor een ademende en koele stof gegaan ben. Het voldoet perfect aan mijn verwachtingen en houdt me koel. Zeker in de zomermaanden zullen deze aspecten een groot pluspunt zijn.

  Review van Mael Ben bij de Papillon DeLuxe+ Dekbedovertrek Percale katoen

  Egyptisch katoen dekbedovertrekken onderzocht

  Niet iedereen stelt dezelfde eisen aan een dekbedovertrek. Wil je veel kwaliteit en heb je daar best wel wat geld voor over of ga je juist voor goedkoop? Misschien zoek je een zuiver wit exemplaar of gaat je voorkeur uit naar een sfeervol groenen overtrek? Wij hebben daarom voor meerdere categorieën het beste exemplaar opgezocht!

  Beste Algemene Keuze

  Papillon Deluxe Dekbedovertrek Mendoza

  Het Mendoza dekbedovertrek voor 2 personen is verkrijgbaar in meerdere kleuren: donkergroen, antraciet, lichtgrijs, petrol, roestbruin en wit. Het is gemaakt van 200TC percale katoen en valt daarom soepel en voelt extra zacht aan. Het dekbedovertrek is voorzien van een doorlopende, dubbele instopstrook waardoor het ook geschikt is voor een extra lang dekbed. Het dekbedovertrek is van Papillon De luxe+ en is eens iets anders dan een gewoon effen dekbed door het werkje (streepjes en vakjes). Het patroon wordt dan ook weggezet als geblokt en toch is het gewoon 1 kleur. Natuurlijk worden er 2 slopen meegeleverd in dezelfde kleuren.

  Check Prijs op Bol.com
  Beste Luxueuze Keuze

  Slaapkamerspecialist Egyptisch Percale Katoen Dekbedovertrek

  Een hoogwaardig dekbedovertrek die meerdere kleuren in het assortiment heeft zitten. Het heeft een horizontale witte streep terwijl de slopen een verticale streep heeft. Dit breekt het effen geheel van de rest van het overtrek. Hierdoor krijg je toch een andere, rustieke sfeer. Het is gemaakt van percale katoen van 220 TC, is slijtvast, huidvriendelijk en duurzaam. Je hebt de keuze uit de kleuren antraciet, roze, grijs en zand. Voor ieder interieur is er dus wel een bijpassende uitvoering te vinden.

  Voordelen:
  • Duurzaam
  • Rustieke uitstraling
  • Dubbele instopstrook
  • Blijft mooi na wassen
  • Percale uitvoering
  • Huidvriendelijk
  Nadelen:
  • Niet strijkvrij
  • Hogere prijsklasse
  Check Prijs op Bol.com
  Beste 400TC Dekbedovertrek

  Hermano 100% Egyptisch Katoenen Dekbedovertrek

  Dit dekbedovertrek van 200 bij 200 cm biedt voor veel interieurs een prachtige aanblik. Met zijn hotel kwaliteit is dit all year overtrek een aanrader. De stofdichtheid is maar liefst 400TC!. De kleur is wit met een bruine streep, in een vierkant getekend. Dit patroon komt eveneens terug op de bijgeleverde kussenslopen. Een mooi, rustiek dekbedovertrek wat echt een blikvanger in je slaapkamer kan zijn. En slapen onder 400TC zal zeker fijn aanvoelen.

  Voordelen:
  • 400TC!
  • Wasbaar
  • Anti-allergisch
  • Geschikt voor het hele jaar
  Nadelen:
  • De maatvoering is niet heel gangbaar
  Check Prijs op Bol.com
  Beste Romantische Keuze

  Slaapkamerspecialist Egyptisch Percale Katoenen Dekbedovertrek

  In een romantische sfeer kom je vaak al snel uit op roze beddengoed. Hou je van een interieur met rozen en hartjes? Dan is dit helemaal jouw éénpersoons dekbedovertrek. Weliswaar is dit dekbedovertrek effen roze, maar door de kleur matcht het perfect. Maar ook bij slaapkamerinterieurs met meer neutralere kleuren kan dit overtrek de blikvanger zijn. Door zijn witte streepje wordt het grote oppervlakte toch een soort van onderbroken, waardoor het een ander aanzicht geeft. Dit overtrek geeft je verkoeling in de zomer en in de winter wordt de warmte goed gereguleerd. Gewoon het hele jaar dus bruikbaar!

  Voordelen:
  • 220TC
  • Ventilerend
  • Vocht absorberend
  • Blijft mooi na wassen
  • Huidvriendelijk
  Nadelen:
  • Kan niet op 60 graden gewassen worden
  Check Prijs op Bol.com
  Meest Unieke Keuze

  Sleepdown Witte Pintuck Dekbedovertrek

  Op zoek naar een mooi dekbedovertrek van Egyptisch katoen met een bijzondere look? Dan is dit overtrek vast jouw perfecte keuze. Door het asymmetrisch patroon krijg je een prachtige uitstraling, wat zeker zijn weerslag zal hebben op de sfeer in je slaapkamer. Een overtrek neemt immers een groot oppervlakte voor zijn rekening! De afmeting van dit dekbed is 137 bij 200 cm en dus geschikt voor een 1 persoonsdekbed. De kleur is wit en uiteraard heeft ook het sloop dit patroon.

  Check Prijs op Bol.com
  Beste Percale Egyptisch Katoenen Keuze

  Papillon Deluxe Mendoza Grijs

  Papillon Deluxe+ heeft verschillende afmetingen waardoor het voor zowel 1 persoons als 2 persoons overtrekken geschikt is. Daarnaast is er keuze uit meerdere effen kleuren, zoals grijs, donkergroen, terracotta en wit. Heet wasbaar, wat zeker een pluspunt is. Gemaakt van percale katoen (van Egyptisch katoen). Over de hele breedte een dubbele, extra lange instopstrook wat het slaapcomfort ook ten goede komt. Percale is luxer dan de gewone uitvoering.

  Voordelen:
  • Percale
  • Extra brede en lange instopstrook
  • Wasbaar op 60 graden
  • Strijkvrij
  Nadelen:
  • Niet meer in alle maten verkrijgbaar
  Check Prijs op Bol.com
  Beste Goedkope Keuze

  Vtwonen Dekbedovertrek 100% Egyptisch Katoen Dots

  Wij hebben dit dekbed uitgezocht als beste goedkope keuze omdat het gemaakt is van luxe katoensatijn (van Egyptisch katoen uiteraard). Een prachtig dekbedovertrek voor een éénpersoons (dek)bed voor een mooie prijs terwijl je én Egyptisch katoen hebt én het is geweven volgens de satijnbinding. De kleur is wit, waardoor het in ieder interieur past.

  Voordelen:
  • Voelt fijn aan katoensatijn
  • Voordelig
  • Instopstrook over gehele lengte en extra lang
  • Satijn
  Nadelen:
  • Niet strijkvrij
  Check Prijs op Bol.com

  We hopen dat ook jij geholpen bent met dit overzicht. Voor ieder budget en afzonderlijke wensen hebben we de beste voor je uitgekozen. Dat wordt heerlijk slapen onder de meest ideale dekbedovertrek van Egyptisch katoen.

  Waar let je op bij het kopen van een overtrek voor je dekbed van Egyptisch katoen?

  • De afmetingen: hoe groot is je dekbed? Alleen dan weet je immers hoe groot jouw overtrek moet zijn.
  • Hoeveel TC: kijk hoeveel TC (treadcount, draaddichtheid) het overtrek heeft. Hoe hoger, hoe meer kwaliteit.
  • Anti allergeen: zijn er allergieën bekend voor de huisstofmijt, bijvoorbeeld? Kies dan voor een overtrek die anti allergeen is en/of voor een overtrek die je minimaal op 60 graden kunt wassen. Daarmee voorkom je dat de huisstofmijt in je beddengoed blijft zitten.
  •  Interieurwensen: natuurlijk een open deur, maar kies een overtrek die past bij jouw voorkeuren én de rest van je slaapkamerinterieur.
  • Is er een instopstrook? Puur voor je slaapcomfort, zodat je niet met blote voeten komt te liggen
  • Wasvoorschriften: Een overtrek wat je goed kunt wassen is wel zo fijn.

  Gedetailleerde pagina’s per afmeting

  Verschillende soorten Egyptisch katoenen dekbedovertrekken

  Egyptisch katoenen dekbedovertrekken zijn er in meerdere uitvoeringen. Natuurlijk door het ontwerp en de maatvoering, maar ook wat het materiaal betreft. Dit heeft dan te maken met de weving van de stof.

  • TC: De aanduiding TC geeft, zoals al eerder uitgelegd, aan hoeveel draden er per vierkante centimeter zijn gebruikt. Hou het aantal TC dan ook in de gaten om de kwaliteit van het overtrek in te kunnen schatten. Natuurlijk betaal je voor een hoger aantal TC, maar dan kan je er ook wel van uitgaan dat je langer kunt genieten van een mooi dekbedovertrek, wat ook nog eens heerlijk aanvoelt.
  • Satijn: Egyptisch katoen is eveneens verkrijgbaar in een satijnen binding, zoals al eerder vermeld. Lekker zacht en luxe en biedt voordelen voor de gezondheid.
  • Percale: Ook percale is een binding (weving) en komt eveneens voor bij Egyptisch katoen. Luxer dan gewoon katoen maar goedkoper dan satijn.

  Egyptisch katoen dekbedovertrek van Aldi

  Aldi heeft een dekbedovertrek van Egyptisch katoen in zijn assortiment gehad. Deze is nu nergens meer te vinden en kon dan ook niet door ons beoordeeld worden.

  Ervaringen van de beste top 7

  Bij het vinden van de beste egyptisch katoen dekbedovertrekken hebben we uiteraard naar de reviews gekeken om niet alleen de informatie van de fabrikant mee te nemen, maar juist ook de ervaringen van de gebruikers

  “Prachtige overtrek in mooie kleur groen. Lekker zacht aan de slaapzijde en wafelstructuur aan de buitenzijde. Ziet er heel sjiek uit. Instopstrook erg lang. Aanrader!

  Review van Renate (50-59 jaar), over het Papillon DeLuxe+ dekbedovertrek

  “Ziet er luxe uit, ook voelt het dekbedovertrek erg zacht aan

  Review van Marieke (30-39 jaar), over Slaapkamerspecialist Egyptisch percale katoen dekbedovertrek

  “Echt een aanrader! Maar optijd opstaan word nu wel een stuk moeilijker ????

  Review van Menardus (30-39 jaar) over Hermano Egyptisch katoen dekbedovertrek 400TC

  “Heerlijk geslapen vannacht. Dat kleurtje kom ik ook niet overheen, prachtig!”

  Review van GreekeG (40-49jaar), over Slaapkamerspecialist Egyptich katoen Roze.

  “Wat een fantastisch dekbedovertrek.!! Wij stonden er eerst nog wat sceptisch tegenover, maar dit overtrek voelt super.

  Review van ErickF (30-39 jaar), over het Sleepdown dekbedovertrek

  “Heel mooi dekbedovertrek van goede kwaliteit. Dit is wel even wat anders als die goedkope katoenen dekbedovertrekken. Ben er heel blij mee, en ga zeker meer bestellen van papillon.”

  Review van Bibi (20-29 jaar) bij Papillon Deluxe Mendoza dekbedovertrek

  “Het Egyptische katoen sluit als een warme deken om je heen, het ademt prettig, zowel warm als koel. Al met al héérlijk slapen.

  Review van Jeccoped (60-69 jaar), over bij het Dekbbedovertrekset van VT wonen.

  Andere dekbedovertrek materialen

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen Egyptisch katoen en ander katoen?

  Egyptisch katoen heeft sterkere en langere vezels, waardoor het duurzamer is. Het wordt steeds zachter, gaat dus langer mee, biedt meer kwaliteit en neemt heel veel vocht op.

  Is Egyptisch katoen strijkvrij?

  Egyptisch katoen is meestal dikker en daardoor minder kreukelgevoelig. Meestal zal dit dan ook als strijkvrij aangeprezen worden. Dit is echter per overtrek verschillend, dus raadpleeg de productspecificaties

  Wat houdt de aanduiding TC in?

  TC staat voor Threadcount. Aan de hand van dit getal kan je opmaken hoeveel draden er per vierkante inch zijn gebruikt. Hoe meer draden er zijn gebruikt, dus hoe hoger het aantal wat genoemd wordt bij TC, hoe hoger ook de kwaliteit is van dit katoen.

  Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn overtrek?

  Jouw dekbedovertrek is een heel persoonlijke keuze. Kies voor een materiaal wat voor jou prettig aanvoelt. Daarnaast kan het seizoen ook een reden zijn om voor een bepaald materiaal te kiezen. Katoen kan eigenlijk het hele jaar.

  Wordt Egyptisch katoen zachter of harder na wassen?

  Egyptisch katoen heeft de heerlijke eigenschap om juist zachter te worden na een wasbeurt.

  Waar let ik op bij een dekbedovertrek voor een kind?

  Natuurlijk kies je overtrek dat lekker aanvoelt. Zorg voor een dekbedovertrek wat goed te wassen is. Dat is met Egyptisch katoen meestal wel zo. Ook een instopstrook is fijn om te hebben, zodat je kind niet snel bloot komt te liggen.

  Wat is hotelkwaliteit?

  Hotelkwaliteit is een begrip die gehanteerd wordt om aan te geven dat het om een artikel gaat met een bepaalde mate van kwaliteit. Net zo zacht als de handdoeken in een hotel, bijvoorbeeld. Er is echter geen richtlijn waar het dan aan moet voldoen, dus eigenlijk zegt het weinig.

  Hoeveel TC heeft een dekbedovertrek?

  Natuurlijk is dat afhankelijk van het merk wat je koopt. Dekbedovertrekken zijn gemiddeld genomen rond de 150 TC en vanaf 200TC wordt er al gesproken van hotelkwaliteit. Maar vergis je niet: er zijn wel degelijk ook dekbedovertrekken van 300 of zelfs 400 TC. Dat je meestal meer betaalt bij een hoog aantal TC mag duidelijk zijn.

  Waarom is een instopstrook bij mijn dekbedovertrek handig?

  Het dekbed op zich kan je niet onder je matras stoppen. Dat zou immers een grote bobbel geven. Door de instopstrook leg je alsnog je dekbed ‘vast’ waardoor je minder kans maakt dat je wakker wordt met ijskoude voeten omdat je dekbed omhoog gekropen is… Er bestaan verschillen in instopstroken. Een dubbele instopstrook voorkomt nog beter dat je dekbed uit je overtrek kruipt. Een instopstrook over de hele breedte van het bed is ideaal.

  Moet ik kussenslopen apart kopen?

  Bij dekbedovertrekken worden doorgaans ook de slopen meegeleverd, zodat je een mooi geheel hebt.

  Slaapwetenschap