Zoeken

De Kokoon Nightbuds – Is Het Die €267 Waard?

Duss… we hebben net de Kokoon Nightbuds ontvangen. Wat vinden we ervan?

De Kokoon Nightbuds inclusief de doos

Slapen is erg persoonlijk; wat voor de één werkt, hoeft niet bij een ander te werken. Zo lig ik zonder oordoppen vaak wakker door omgevingsgeluiden, en word ik als lichte slaper makkelijk wakker van de zachtste geluidjes. Oordoppen kunnen de kwaliteit van je nachtrust aanzienlijk verbeteren, en ik spreek uit ervaring. Hier is alvast mijn conclusie:

De Kokoon Nightbuds zijn geluidsmaskerende oordoppen welke bedoeld zijn om ’s nachts te dragen, en waarmee je naar ontspannende geluiden, ontspanningsoefeningen, eigen muziek, podcasts of een audioboek kunt beluisteren. Een bijkomend voordeel is dat de Nightbuds ook een slaapanalyse doet door de ingebouwde hartslagsensor in het rechter oortje.

De Kokoon Nightbuds hebben een zeer comfortabel ontwerp. Doordat je niet gebonden bent aan uitsluitend de mogelijkheden van de Kokoon-app zelf, zijn de Nightbuds zeer veelzijdig. De Kokoon app biedt een hoop aan geluiden om mee in slaap te vallen, ook krijg je de mogelijkheid om legio ontspanningsoefeningen te beluisteren. Luister je liever naar je eigen muziek, een podcast of een audioboek? Ook dat kan met de Nightbuds!

Daarnaast biedt Kokoon middels de app ook slaapregistratie. Vergeleken met een fitnesshorloge zoals Garmin, Fitbit of een Samsung smartwatch is de slaapregistratie vrij eenvoudig. Mogelijk dat dit met een toekomstige app update een uitbreiding krijgt, maar voor nu is het dus vrij basic.

Wat ik wel nog een gemis vind, is dat de meegeleverde opbergcase niet tevens werkt als oplaadcase, zoals je dit bij de meeste bluetooth oordoppen sinds tegenwoordig wel hebt. Wel worden de Nightbuds goed beschermd in de case, en is het zo ook mogelijk ze veilig mee op reis of op vakantie te nemen.

De prijs vind ik verder vrij stevig, echter is een goede nachtrust onbetaalbaar. Mochten normale oordoppen voor jou niet het gewenste resultaat geven, kun je zeker deze Nightbuds overwegen. Via Slaapwijzer.net kun je tevens 30 dagen proefslapen, dus mocht het achteraf gezien toch niet blijken te werken, kun je de Nightbuds binnen de 30 dagen retourneren.

Wanneer je de doos opent
Alle bijbehorende van de Kokoon Nightbuds
De Kokoon Nightbuds in de bescherm-etui

Gebruik van de Kokoon Nightbuds

De Nightbuds zijn met hun 5,4mm dikte erg dun. Hierdoor zul je er eigenlijk geen last van hebben als je met je oor op je kussen ligt en is daardoor geschikt voor ieder type slaper, in het bijzonder de zijslaper. Initieel is het wel even wennen aan hoe je de Nightbuds moet omdoen en dragen, maar dit wordt bij het eerste gebruik stapsgewijs netjes uitgelegd in de app op je telefoon.

Tijdens het eerste gebruik wordt ook uitgelegd hoe je de siliconen sleeves van de oortjes kunt aanpassen naar de juiste maat. Dit kan even wennen en zoeken zijn, maar eenmaal de juiste maat te pakken, kun je de oortjes comfortabel dragen, zonder dat ze uit je oren gaan zonder dat jij dat wilt.

De Nightbuds sluiten de gehoorgang verder niet af. Dit kan aan de ene kant nadelig zijn, doordat het daardoor omgevingsgeluid minder dempt. Aan de andere kant is dit júíst een voordeel, omdat, als je de Nightbuds niet te hard zet, je eventueel het brandalarm of gebonk op de deur nog kunt horen in een noodsituatie. Uiteraard is het te hopen dat dit nooit nodig is, maar persoonlijk vind ik dit een geruststellende gedachte.

Kokoon Nightbuds – Productvideo

De Kokoon Nightbuds zijn dus geluidsmaskerende oordoppen voor het slapen. Hiermee worden geluiden van buitenaf verdoezeld door de geluiden die de Nightbuds afspelen. In de app van Kokoon kun je onder andere white-, pink- en brown noise geluiden laten afspelen. Verder kun je je eigen muziek afspelen of podcasts of een audioboek laten afspelen. Het nadeel hiervan is dat je podcast of audioboek niet pauzeert op het moment dat je in slaap bent gevallen.

Wat ik persoonlijk minder vind aan de Nightbuds is dat, om gebruik te maken van de geluiden in de Kokoon-app, je een actieve internetverbinding nodig hebt. Kokoon heeft aangegeven op termijn een aantal noise masking geluiden offline beschikbaar te willen maken, maar op het moment van schrijven van deze review is dat dus nog niet het geval. Ik zou je dan ook adviseren goed de ‘Niet storen’ instellingen van je telefoon te controleren, zodat je ’s nachts niet per ongeluk wakker wordt van een inkomend bericht.

De Nightbuds zijn overdag in principe ook te gebruiken, aangezien er ook een microfoon zit ingebouwd. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt, aangezien daar mijns inziens betere producten voor beschikbaar zijn, en de Nightbuds bij mij echt bedoeld zijn om me een goede nachtrust te bezorgen.

Slaapwetenschap