Zoeken

Medisana HU A63 Elektrische Onderdeken Test, Review & Foto’s

In deze uitgebreide review wordt het Medisana Elektrische Onderdeken onder de loep genomen en grondig getest op aspecten als comfort, warmte, gebruiksvriendelijkheid, formaat en stroomaansluiting. Op basis van de testresultaten en persoonlijke ervaringen wordt een compleet beeld geschetst van dit hoogwaardige elektrische deken als onderdeel van onze elektrische deken test.

Conclusie: De elektrische onderdeken van Medisana is de goedkoopste keuze, maar daardoor niet minder geschikt. De schakelaar is stevig en eenvoudig, maar heeft geen automatische uitschakeling.

Medisana HU A63 Elektrische Onderdeken Review

De Medisana is een elektrische onderdeken. Dit betekent dat deze onder je hoeslaken en eventueel molton/matrasbeschermer komt te liggen. Hierdoor voel je nagenoeg niks van de elektrische onderdeken, met uitzondering van eventueel het stroompunt op de hoek van de deken.

 

Vanwege het formaat van de onderdeken, het uitspreiden vanaf het voeteneinde en de snoerlengte van slechts 2 meter, had ik de stroomaansluiting op schouderhoogte liggen. Deze voelde ik als ik op de rand van het bed ging zitten. De deken heeft geen bevestigingslussen, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn: de deken is voor veel verschillende matras afmetingen te gebruiken, maar kan wel verschuiven bij een onrustige slaper.

 

De schakelaar voelt stevig doch eenvoudig aan, heeft twee aan, én twee uitstanden (helemaal onderin en helemaal bovenin). Er zit geen timerfunctie op de schakelaar, dus schakelt deze deken niet automatisch uit. Als je ermee gaat slapen (uiteraard in de laagste stand) dien je deze de volgende ochtend dus zelf nog uit te schakelen, om energieverspilling te voorkomen.

 

Het maximaal opgenomen vermogen is 53.4Wh en eenmaal op temperatuur 53Wh. Het opwarmen gaat relatief vlot, toch zou ik adviseren om de deken een half uur voor het naar bed gaan in te schakelen en het dekbed dicht te leggen, om zo de gegenereerde warmte vast te houden.

 

De onderdeken is, zonder de stroomkabel en schakelaar, alleen op de handwas te wassen, of droog te reinigen met een zachte borstel. Mocht de schakelaar een keer vies worden, dan kun je deze met een droge, pluisvrije doek reinigen.

Check Prijs op Bol.com

Eigen gemaakte foto’s

[wpdatatable id=117]

Slaapwetenschap