De 7 Beste Mobiele Airco’s Zonder Slang van 2023

Een mobiele airco zonder slang is één van de meest effectieve aankopen die je kunt doen om je slaapkamer altijd koel te houden. Deze mobiele airco’s hebben het voordeel dat je deze overal kunt zetten waar je wilt. Een airco met slang heeft deze luxe niet. 

Alhoewel een ventilator voor sommige mensen genoeg is, houdt dit slechts een specifiek deel van de ruimte koel. Dit terwijl een airco je hele kamer koel houdt. Let er echter wel op dat de versies zonder slang met koelelementen en water werken in plaats van een koelvloeistof. Ze zijn dan ook wel bekend als aircoolers. Je levert hierbij wat in op het koelvermogen in ruil voor extra mobiliteit en een lagere prijs. 

Altijd voorbereid op warme zomernachten? Een mobiele airco kopen zonder slang is dan zeker het overwegen waard!

Beste mobiele airco’s zonder slang overzicht

Afbeelding Award Actuele Prijs
JAP Appliances Edmonton 4in1 Mobiele Aircooler Beste algemene keuze Check Prijs
Meest-Luxe-Mobiele-Airco-Zonder-Slang Meest luxe keuze Check Prijs
Beste-Prijs-Kwaliteitverhouding Beste prijs-kwaliteitverhouding Check Prijs
Beste-Mobiele-Airco-Zonder-Slang-Voor-Aan-de-Muur Beste keuze voor aan de muur Check Prijs
Beste-Mobiele-Airco-Zonder-Slang-Met-Luchtzuivering Beste keuze met luchtzuivering Check Prijs
Beste-Mobiele-Airco-Zonder-Slang-Voor-Onderweg Beste keuze voor onderweg Check Prijs
Beste-Goedkope-Mobiele-Airco-Zonder-Slang Beste goedkope keuze Check Prijs

Beste mobiele airco’s zonder slang onderzocht

Beste Stille Airco

JAP Appliances Edmonton 4in1 Mobiele Aircooler

Deze stille Airco van JAP Appliances is voor een mooie prijs super multifunctioneel. Deze is namelijk te gebruiken als Ventilator, Ionisator, Luchtkoeler en Luchtbevochtiger. Verder zorgt dit model dankzij de nieuwste technologie voor een continue stroom aan frisse lucht tot wel 500 m³/h, en dit in maximale stilte. Deze frisse lucht wordt door de geïntegreerde ionisator tegelijkertijd verschoont.

Check Prijs op Bol.com
Meest Luxe Keuze

Klarstein Whirlwind Mobiele Airco Zonder Slang

Deze ‘slimme’ mobiele airco zonder slang van Klarstein is gemakkelijk vanuit je bed te bedienen met de afstandsbediening. Bovendien is deze airco nóg makkelijker te verplaatsen dankzij de wieltjes onder het toestel. Je haalt hiermee dus een zeer gebruiksvriendelijk en mooi toestel in huis. Hiervoor betaal je echter wel wat meer dan de andere producten uit de lijst.

Check Prijs op Bol.com
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

ZAAK. Mobiele Airco

Deze aircooler van ZAAK. is vergelijkbaar met de Klarstein mobiele airco zonder slang, maar verruilt vermogen voor een vriendelijkere prijs. Hierdoor heeft deze airco een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want dit apparaat verkoelt alsnog prima je slaapkamer of kantoor. 

Bovendien is ook deze airco van een afstand te bedienen en kun je zelf een timer instellen tot maximaal 8 uur. Je hebt verschillende standen voor zowel de windsnelheid (laag, gemiddeld, hoog) als het type wind (normaal, natuurlijk, slaapwind).

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Aan de Muur

Noveen Premium Mobiele Airco Zonder Slang

Met deze mobiele aircooler van Noveen bewaar je ruimte én ben je bij de plaatsing niet afhankelijk van een afvoerslang. Je kunt deze namelijk aan de muur monteren, waardoor hij niet in de weg staat. 

Ook deze airco is uiteraard met een afstandsbediening te bedienen. Hij is uiteraard wat minder mobiel dan de andere mobiele airco’s. Maar het is dus ideaal voor kleinere kamers doordat deze geen ruimte in beslag nemen. Bovendien is het erg fijn dat deze mobiele airco zonder slang geluidloos is.

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Met Luchtzuivering

Aigostar Mini Aircooler

Deze kleine mobiele airco zonder slang van Aigostar is niet alleen effectief in het verwarmen van een kleinere ruimte als je slaapkamer of kantoor. De lucht is namelijk extra schoon. Dit komt door de ingebouwde ionengenerator die de lucht zuivert voordat deze de ruimte in wordt geblazen. 

Tegelijkertijd wordt er constant een kleine hoeveelheid mist uitgestoten om de luchtvochtigheid op peil te houden. Bovendien is deze aircooler extra mobiel dankzij de mogelijkheid om deze via een usb-poort op te laden.

Check Prijs op Bol.com
Beste Keuze Voor Onderweg

Dynter Mini Airco

Deze kleine mobiele airco zonder slang is ideaal voor als je bijvoorbeeld in de zomer graag gaat kamperen. Alhoewel deze qua formaat en draaggemak vergelijkbaar is met de aircooler van Aigostar, voelt deze toch nét wat robuuster aan. Daarom is dit onze aanbeveling voor mensen die op zoek zijn naar een airco die ze graag meenemen op reis. 

Bovendien gaat deze tot 6 uur mee voordat je deze via de usb-poort moet opladen, wat voor kleinere airco’s erg lang is.

Check Prijs op Bol.com
Beste Goedkope Keuze

Good Lifehacks Mini Airco Zonder Slang

Voor mensen die liever een budgetkoop doen voor een mobiele airco is deze Good Lifehacks airco de beste keuze. Je bespaart namelijk niet alleen op de aankoopprijs, maar ook op de energiekosten. Dit model heeft namelijk energielabel A++. Bovendien gaat deze kleine airco bovengemiddeld lang mee voor het formaat: namelijk 5-6 uur. Daarnaast functioneert dit model ook goed als humidifier.

Check Prijs op Bol.com

[wpdatatable id=98]

Waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele airco zonder slang?

  Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat een mobiele airco zonder slang doorgaans geen échte airco is. Een afvoerslang is kenmerkend aan een echte mobiele airco. Mobiele airco’s zonder slang worden dan ook vaak als aircooler gecategoriseerd. Het voornaamste verschil is dat een aircooler zonder slang wat minder krachtig is omdat deze je ruimte verkoelt door middel van water en koelelementen, terwijl een airco dit doet door koelvloeistof en wind.

  Uiteraard zul je voor een mobiele airco zonder slang wel op een aantal zaken moeten letten. Wij zetten ze op een rijtje voor je!

 • Vermogen: Omdat mobiele airco’s zonder slang naar buiten wat minder sterk zijn dan airco’s is het, afhankelijk van jouw voorkeur, belangrijk een krachtig model uit te zoeken. Deze zijn uiteraard wat prijziger en niet voor iedereen nodig. In dit geval kies je beter voor een kleine mobiele airco zonder slang die nog steeds prima je kleinere ruimtes verkoelt.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Als je in bed ligt, heb je geen zin om de bediening constant te ontcijferen. Het is fijn als er een duidelijk display is waaraan je ziet in welke stand de mobiele airco zonder slang staat. Bovendien is een afstandsbediening uiteraard extra fijn!
 • Zuinigheid: Logisch dat je in deze tijden de energiekosten graag zo laag mogelijk wil houden. Een mobiele airco zonder slang is aanzienlijk zuiniger dan een airco met afvoerbuis. Goede keuze dus als je dat extra vermogen van een airco niet nodig hebt!
 • Dekking: Niet elke aircooler dekt even goed de kamer. Dit heeft niet alleen met het vermogen te maken. Zo zijn mobiele airco’s zonder slang naar buiten met een extra ventilator functie wat efficiënter in het rondblazen de koude lucht door de kamer heen.

De voordelen van een mobiele airco zonder slang

  Een mobiele airco zonder slang brengt een flink aantal voordelen met zich mee tegenover een standaard ventilator of duurdere airconditioner. Wij zetten de voornaamste voordelen op een rijtje.

 • Kosten: Een mobiele airco zonder slang is relatief goedkoop voor de hoeveelheid verkoeling die het biedt. Zoals eerder aangegeven zul je meer verkoeling krijgen van een duurdere airco, maar daar betaal je dan ook voor. Vaak zijn goede ventilatoren redelijk vergelijkbaar in prijs met een mobiele airco zonder slang, terwijl deze juist efficiënter zijn.
 • Mobiliteit: Een mobiele airco is, zoals de naam al verklapt, gemakkelijk te verplaatsen! Je kunt deze dus gemakkelijk naar een andere kamer verplaatsen. Uitzondering hierop zijn mobiele airco’s die geen slang hebben, maar wel aan de muur gehangen moeten worden.
 • Verschillende functies: Vaak functioneren mobiele airco’s ook als een ventilator en luchtbevochtiger in één. Houd echter altijd een hygrometer bij de hand om alsnog de exacte luchtbevochtiging te meten zodat de ruimte niet te vochtig wordt.

Mijn eigen ervaring

Als iemand die het heel snel warm krijgt in de zomer, ben ik altijd op zoek naar een goede manier om mijn kamer koel te houden. Persoonlijk heb ik niet al te beste ervaringen met airconditioners aangezien de kosten hiervoor vaak hoog oplopen als je de montagekosten erbij optelt. Bovendien is een mobiele ventilator zonder slang vaak geluidloos en merk je hier weinig van.

Een mobiele airco kopen zonder slang was voor mij daarom de ideale oplossing. Voor een kleine ruimte als een slaapkamer of kantoor zijn deze toestellen meer dan sterk genoeg en een stuk stiller. Nadeel is uiteraard dat deze voor de woonkamer doorgaans wat minder effectief is. Toch zijn de effecten van de krachtigere modellen alsnog wel te merken in een grote kamer. Kortom: een uitstekend apparaat als een ventilator te zwak is en een airco te prijzig is!

Conclusie

Een mobiele airco zonder slang, of aircooler, is de ideale keuze als je op zoek bent naar een apparaat dat de lucht in je slaapkamer koel houdt, zonder dat je hier duizenden euro’s aan wil besteden. Bovendien heb je relatief weinig onderhoud aan dit soort apparaten vergeleken met airco’s.

Je vindt mobiele airco’s in verschillende formaten en vormen. Zo kun je voor kleine ruimtes beter een airco zonder slang voor aan de muur kopen, zoals de airco van Noveen. Al met al is bij ons de JAP Edmonton het beste uit de test gekomen. Dit model heeft een uitstekend display, mooie afwerking en meer dan genoeg vermogen om elke kleine ruimte goed te verkoelen.

Veelgestelde vragen 

Biedt een mobiele airco zonder slang dezelfde verkoeling als een airco met slang?

Nee, een mobiele airco zonder slang is aanzienlijk minder krachtig dan een echte airco, vooral in grotere ruimtes. Het voordeel is echter dat deze dan ook een stuk minder prijzig zijn. Een mobiele airco zonder slang naar buiten staat ook wel bekend als een aircooler.

Hoe werkt een mobiele airco zonder slang?

Dit soort aircoolers werken door middel van een koelelement en water dat je moet bijvullen om de zoveel tijd. Het water wordt verkoeld en wordt meegenomen in de wind die het apparaat uitstoot. Dit maakt dit soort apparaten ook ideaal voor als humidifier.

Is een mobiele airco kopen zonder slang een zuinige keuze?

Dit soort apparaten zijn zuiniger dan standaard airco’s, maar een ventilator verbruikt doorgaans nét wat minder energie. Een mobiele airco is echter een uitstekende keuze als je efficiënte verkoeling combineert met een doorgaans vriendelijke prijs.

Is een mobiele airco zonder slang geluidloos?

Technisch gezien is een mobiele airco zonder slang niet geluidloos, maar dit soort apparaten zijn doorgaans fluisterstil. De meeste mensen zullen hier dan ook geen last van hebben. Sterker nog, het functioneert ook als white noise machine!

Wat voor invloed heeft een mobiele airco zonder slang op de luchtkwaliteit in mijn kamer?

Je ziet vaak dat de lucht wat droger wordt als je een airco gebruikt. Bij een mobiele airco of aircooler is dat echter niet het geval, want in deze apparaten komt er juist koud water in de lucht. Let hierbij echter wel op dat de kamer niet te vochtig wordt. 

Slaapwetenschap